Hoe was het artikel?

1421730cookie-checkBlood Bowl 2 Beginner Tips en Strategiegids
Reisgids
28 september 2015

Blood Bowl 2 Beginner Tips en Strategiegids

Cyanide Studios is onlangs uitgebracht Blood Bowl 2 voor thuisconsoles en pc. De game is een strategische sporttitel die een beetje anders is dan al het andere dat er is. De turn-based voetbalbenadering kan sommige beginnende spelers verwarren, maar maak je geen zorgen, er zijn een paar handige starthandleidingen, tips en strategieën beschikbaar voor nieuwkomers.

YouTuber cKnoor heeft een vrij koele 10-notulijst om nieuwe spelers te laten kennismaken met de gameplay en enkele van de strategieën in Blood Bowl 2. Het is misschien niet zo eenvoudig als sommige gamers mogen aannemen, en hij biedt enkele tips die je kunt gebruiken om het meeste uit je tijd op het veld te halen. Bekijk het hieronder.

Veiligheid staat voorop als de eerste regel die cKnoor voorstelt om het volgende te volgen bij het starten. Verplaats spelers naar spaties waar je de dobbelstenen niet hoeft te gooien en vakken uitzet voordat de dingen zwaar en zwaar worden. Dit is logisch omdat je later in de wedstrijd geen spelers wilt micromanieren die eenvoudige taken moeten uitvoeren terwijl je bezig bent met het uitvoeren van acties die meer bijtend zijn.

Zijn tweede regel is om geen ga voor de Going For It-moves. Dit zijn bewegingen die speciaal zijn gemaakt om spelers te helpen een riskante manoeuvre te voltooien die op de lange termijn vruchten zou kunnen afwerpen. Hij stelt voor niet naar de GFI's te gaan als je een newb bent vanwege de vereisten die nodig zijn om ze succesvol af te ronden en die voorbehouden zijn voor geavanceerdere toneelstukken.

Een ander "niet doen" is: plaats uw spelers niet aan de zijlijn of in de buurt van de zijlijn. Er is een mogelijkheid dat het andere team ze buiten de perken kan houden, waardoor ze tot de volgende ronde buiten blijven. Houd dus belangrijke spelers zo veel mogelijk in het veld.

Er wordt gesuggereerd dat gamers slechts drie spelers op de lijn van schermutselingen moeten houden wanneer ze defensie spelen. De reden hiervoor is dat het het aantal spelers vermindert dat waarschijnlijk knockdown zal krijgen als de schermutseling begint bij de beurt van de tegenstander. Dit opent ook kansen voor verdere blokkades tijdens het spelen op verdediging als je extra spelers hebt ten minste twee ruimtes terug van de lijn van schermutseling. Het is net als preventieve verdediging.

Blood Bowl 2

De vijfde regel in de video laat spelers de bal in het middenvierkant van de tegenstander schoppen als het tijd is om te beginnen. Waarom? Omdat het ervoor zorgt dat ze harder moeten werken aan aanstoot. Als je goed bent, kun je het op andere plaatsen starten, maar om een ​​veilige verdedigingsstrategie te behouden, kun je het beste risicovolle locaties vermijden als je de bal schopt.

De zesde regel is vrij eenvoudig: scoor zo vaak mogelijk. Als je begint, wil je winnen, dus als je kans hebt om te scoren, doe dat dan.

Een interessante regel is dat hij gamers informeert over het ergste. Het gaat meer om na te denken over de gevolgen van elke actie die je neemt. Het kan niet genoeg benadrukt worden dat het bij het rollen van een dobbelsteen mogelijk is om een ​​onsmakelijk resultaat te behalen. Het is gesuggereerd door cKnoor om het ergste aan te nemen bij het maken van die riskante spelen, omdat het ergste wat er zou kunnen gebeuren ... zou kunnen gebeuren. Dus het gaat meer om vooruit plannen en nadenken over wat je nu gaat doen, in tegenstelling tot te veronderstellen dat elk spel dat je maakt honky dory is.

Er wordt ook gesuggereerd dat spelers hun eigen teams bouwen en beginnen met mensen of orcs. Waarom mensen of orcs? Omdat mensen gemiddeld maar "iets" sneller zijn en orcs ook gemiddeld maar "licht" bashier zijn.

Het belangrijkste idee is dat het voor absolute beginners het beste is om gewoon je hoofd rond de basismechanica te wikkelen en proberen zo vaak mogelijk te winnen voordat je gaat duiken in enkele van de meer geavanceerde tactieken.

Blood Bowl 2 is nu verkrijgbaar bij Focus Home Interactive en Cyanide Studios. Je kunt vanaf nu een digitale kopie van het spel pakken Stoom of op de PS4 en Xbox One.

Andere gidsen