Hoe was het artikel?

1421254cookie-checkSOMA Compleet Gameplay Walkthrough
PC
22 september 2015

SOMA Compleet Gameplay Walkthrough

Frictional Games ' SOMA is nu beschikbaar voor pc en PS4. De game is een first-person sciencefiction-horror-titel. Het is een echte mind trip en bevat veel puzzels en veel verkenning, vergelijkbaar met Frictional Games ' Penumbra en Geheugenverlies serie. Voor gamers die vastlopen of een beetje hulp nodig hebben, is er een complete gameplay handleiding beschikbaar heeft gewacht SOMA.

Er is een enkele sitdown-walkthrough beschikbaar van YouTuber RabidRetrospectGames. Het hele spel kan in iets meer dan zeven uur worden voltooid. U kunt hieronder bekijken de volledige playthrough.

De allereerste puzzel in het spel is om de tracervloeistof te vinden. Hij bevindt zich in de rechterbovenhoek van de computerbank aan de achterkant van het appartement.

De volgende puzzel is om de afgesloten kamer in het kantoor van de dokter binnen te gaan. De code voor de gesloten deur van meneer Munshi is 2501.

In het gedeelte waar u de Omnitool krijgt en deze terugbrengt naar de computerconsole, moet u deze upgraden voordat deze van enig nut kan zijn. Om de Omnitool te upgraden, plaatst u deze in de terminal, neemt u de chip, plaatst u de chip in de Omnitool terwijl deze zich in de terminal bevindt en klikt u vervolgens op de updateknop in het consolebevelscherm.

Je hebt de Omnitool nodig om tijdens het spel toegang te krijgen tot gesloten deuren en panelen.

Voor de puzzel in de kamer waar de robot is aangesloten op de terminal en zegt dat ze daar "gelukkig" was, moet je achtereenvolgens drie knoppen activeren. Druk op de eerste knop totdat de balk wordt opgeladen in de groene zone, waarna u snel op de tweede knop moet drukken. Een tweede balk vult zich totdat deze de groene zone bereikt, waarna u op de derde knop moet drukken. Dit activeert de terminal en opent de communicatiesystemen en ontgrendelt de deuren.

SOMA

Nadat je aan het grote monster bent ontsnapt, moet je in de kamer waar de computer een ID-invoer vraagt, de kaart met de ID-code vinden. De code is: 0722.

Wanneer je bij het communicatiecentrum komt, moet je de code invoeren 2202 en stel de frequentie: 2.333: 3.1916

Tijdens het segment wanneer je Catherine ontmoet en haar aansluit op de Omnitool, moet je de ARK vinden met behulp van de computerscanner. Het is een rastersegment waarvoor u de exacte locatie van de ARK moet bepalen. Het bevindt zich in de Tau-sector op aarde. U kunt precies zien waar het de onderstaande afbeeldingen gebruikt om u te helpen.

SOMA
SOMA
SOMA
SOMA

Wanneer je in de overstroomde faciliteit bent, moet je de reactor overbelasten. Dit betekent reizen naar de top van de faciliteit en het verwijderen van alle pluggen uit de reactor. Vanaf daar moet je terug racen naar de ontsnappingspod terwijl de faciliteit opblaast en een van de SOMA monsters begint achter je aan alsof je zijn lunch geld gestolen.

Wanneer je Delta bereikt, is er een computerpuzzel waarbij je een verbinding moet maken met behulp van frequenties. Er zijn kleurcoördinerende en numerieke frequenties. De groene frequentie moet worden ingesteld op kanaal 2. De gele frequentie moet worden ingesteld op kanaal 5 en de rode frequentie moet worden ingesteld op kanaal 7.

SOMA - Link Puzzle
SOMA - Link Puzzle
SOMA - Link Puzzle

Om de vracht in beweging te krijgen, heb je een chip nodig. Gebruik het verdovingsgeweer dat Catherine je opdraagt ​​en verbaas een van de robots die onder water rondzweven. Het kost ongeveer twee of drie hits om er een uit te schakelen. Zet de chip vast en ga dan terug naar de vrachtdrager met de Omnitool en hij neemt je mee naar Theta.

Tijdens het segment waarin u de router opnieuw moet instellen in de onderhoudsruimte van de server in de kelder, moet u de ruimte met de servers binnengaan en naar de computer gaan waar u op een knop moet drukken en een schakelaar omdraaien om de router opnieuw in te stellen . U moet de schakelaar opnieuw omdraaien voordat de time-out optreedt. Zorg ervoor dat je met het monster dat op de loer ligt, veel voorwerpen grijpt en deze in de buurt brengt. Wanneer je de schakelaar omdraait en het monster komt, gooi je de objecten om het af te leiden en weg te houden.

Nadat u de chip hebt gevonden en deze terug naar boven neemt, laadt u deze in de computersimulatie. U moet de gegevens van Brandon Wan uploaden naar de simulatie. Om de simulatie succesvol uit te voeren, haalt u de testomgevingen en scans van de computer in de andere kamer op met behulp van de "Netwerkoverdracht". Eerst moet je weten om Brandon beter te kennen door naar zijn woonruimte te gaan. Haal de lege schijf van de computertafel net achter de computer waar de simulatie van Brandon plaatsvindt. Pak de schijf en breng deze naar de computer waar alle simulatielocaties zijn opgeslagen en laad ze op de lege schijf. Pak het daar vandaan en laad het op de computer met Brandon's sim en gebruik de testruimte om de coderingscode voor de Dunbat te krijgen.

Voor de ARK-simulatiepuzzel moet je de resourcetoekenningstabel vullen met de volgende bestanden om de sim succesvol uit te voeren.

SOMA - ARK Sim

Er is een puzzel waarin je de kracht moet herstellen in een kamer waar je de vergrendeling moet opheffen. Om de stroomvoorziening te herstellen en de systeemfuncties in de kamer te herstellen, moet u de schakelaars op de schakelaar activeren. Lijn ze uit zoals ze in de onderstaande afbeelding staan ​​en zorg ervoor dat de juiste schakelaars zijn ingeschakeld.

SOMA - macht puzzel

Zodra de stroomvoorziening is hersteld je nodig hebt om toegang te krijgen tot de computer terminal en voer de code 1050 om de quarantaine van de Omicron gebouw te tillen. Vanaf daar moet je in staat om Omicron te komen zonder enige problemen.

Zodra je in het Omicron gebouw heeft een andere faciliteit lockdown dat moet worden overschreven. Je moet een puzzel op te lossen door het koppelen van de juiste blokjes bij elkaar reset de overbelasting van het systeem. Volg het patroon in de afbeelding hieronder om de puzzel op te lossen.

SOMA - Omikron Override

Voor de puzzel waarbij je de cortexchip van de gehandicapte servicerobot moet verwijderen, moet je alle drie de stroomkringen gebruiken om de macht naar de pictogrammen "Eject Chip" onderaan af te leiden. Lijn de symbolen in de puzzel uit zoals afgebeeld in de onderstaande afbeelding om de cortexchip uit te werpen.

SOMA - Cortex Puzzel

Nadat je het pak hebt overgebracht en afdaalt naar de afgrond, wordt het tijd om de reis naar Tau te maken en krijg je een audio-signaal over hoe je door het loopsegment kunt komen met alle monsters die rondsluipen. Wanneer je naar het segment gaat waar je over de uitgestrektheid buiten de faciliteit beweegt, in de afgrond, volg dan zeker het advies en blijf bij de lichten onder de droid om te voorkomen dat je wordt ingehaald door de "dieren in het wild". Volg de lichten tot je bij de grot bent. Volg de grot tot het einde en vermijd gespot te worden door de monsters die zich net buiten de grot op de loer bevinden.

In het tau basis nadat u met Sarah praten die is via het woongedeelte in de ziekenboeg, praat met Sarah aan de ARK apparaat te krijgen en vervolgens toegang krijgen tot de computer naar de andere deuren te openen in de faciliteit. Een van de gesloten deuren, Cabin A, vereist een toegangscode. De code is: 2768.

Nadat u het ARK-apparaat in de luchtsluiskamer hebt gebracht om de druk in de kamer gelijk te maken, moet u de leidingen handmatig breken om de cabine met water te vullen. Zorg ervoor dat u de ARK aan de kraan bevestigt voordat u hem met water vult. Nadat het met water is gevuld, moet je met het ARK-apparaat door de tunnel rennen en alle vuil verwijderen zodat de ARK niet vast komt te zitten.

SOMA - Toegang Hatch

Wanneer je door de tunnel loopt, vind je aan de linkerkant een klein gat in het hek voordat je aan het einde van de toegangstunnel bent, net voordat je de verpletterde Omicron-arbeider vindt. Nogmaals, het gat bevindt zich aan je linkerzijde als je naar het noorden gaat.

SOMA is vergelijkbaar met stasis en BioShock wat thema- en horrorelementen betreft. Iedereen die houdt van een debat over science fiction en filosofische thema's over wat het betekent om het eigen te herkennen wezen zal ongetwijfeld genieten van de first-person horror-titel van Frictional Games.

SOMA is nu beschikbaar voor pc en PS4. Als u de game nog niet hebt, kunt u een digitale kopie ophalen van de Steam Store van de PlayStation Store of u kunt meer informatie door naar de officiële website.

Andere pc