Hoe was het artikel?

1420932cookie-checkLife Is Strange Episode 5 Compleet Gameplay Walkthrough
PC
20 oktober 2015

Life Is Strange Episode 5 Compleet Gameplay Walkthrough

De seizoensfinale van Life Is Strange komt tot een einde met Episode 5. Het is aan het opbouwen voor het afgelopen jaar en heeft veel fans op zoek om te zien hoe het allemaal eindigt.

Er zijn een aantal echt lastige segmenten in de laatste aflevering waardoor sommige gamers waarschijnlijk hun hoofd krabben, terwijl anderen zullen proberen hun haar uit frustratie te trekken. Maak je echter geen zorgen, er is een complete handleiding voor gameplay-walkthrough beschikbaar Het leven is vreemde aflevering 5: gepolariseerd, laat zien hoe je elk segment kunt doorkruisen en overwin elk van de unieke puzzels van het spel.

De laatste aflevering krijgt een heel donkere wending van de anderen en graaft nog dieper in op de psychologische aspecten van tijdreizen en de manier waarop de geest van een mens de stress kan ontrafelen. Het is een zeer trippy gameplay-ervaring voor iedereen die op zoek is naar een diepe psychologische thriller met sci-fithema. YouTuber XCageGame heeft een complete gameplay walkthrough verkrijgbaar in een reeks van video's kunt u hieronder bekijken.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLs4yZXdJnOfPcrGj02bHlMHwnEfttttad

In tegenstelling tot de vorige aflevering, heeft deze nieuwste niet zoveel traditionele puzzels om doorheen te komen, en evenmin heeft het zoveel codes om te vinden en in te voeren. Er zijn echter een paar segmenten waar u specifieke taken in een specifieke volgorde moet uitvoeren om door te gaan.

In het segment nadat Max de foto op tafel heeft gebruikt om terug te gaan in de tijd, nadat Jefferson die enge foto's van haar heeft genomen, belandt ze in de stoel waar ze met Jefferson praat. Nadat Jefferson heeft uitgelegd wat er met Nathan is gebeurd en hoe hij hem heeft vermoord en begraven - kijk na het vertrek van Jefferson naar het dagboek op tafel. Vanaf daar ga je door met het terugspoelen van de tijd helemaal terug tot wanneer Jefferson op het punt staat weg te lopen, hem onderbreken door hem te vragen naar Max's dagboek. Hij gooit het op de grond en Max kan het gebruiken om de tijd terug te spoelen na het bekijken van de foto.

Het leven is vreemd: Episode 5

Nadat je met Principal Wells hebt gesproken in de kunstgalerie in San Francisco, kun je doorgaan naar de volgende scène door naar Max's foto-invoer in de galerij te lopen. Na het luisteren naar Chloe's oproep aan de telefoon is het mogelijk om de tijd om te keren door te focussen op de foto van Max op de galerijwand.

In de "Dark Room" - na het omkeren van de tijd na de galerijbeurs - om David te redden (die ironisch genoeg is om Max te redden) moet je hem waarschuwen voor Jefferson. Om dit te laten werken, moet je de tijd terugdraaien en Jefferson om een ​​laatste verzoek vragen, Jefferson om wat water vragen.

Nadat je het water hebt gekregen, wacht je tot Jefferson David hoort binnenkomen in de "Dark Room" en wanneer hij tegen de muur is, "Waarschuw David" over de hinderlaag. David krijgt het wapen toch uit zijn hand geslagen, maar terwijl dit gebeurt, kijk je naar de tafel met het flessenwater erop en schop je het naar Jefferson, dit zal hem genoeg afleiden om zijn grip op het statief te verliezen. Jefferson zal proberen een geweer in de kast te vinden om David neer te schieten. Je kunt voorkomen dat David wordt neergeschoten door aan de kabel voor het licht te trekken, dit zal Jefferson lang genoeg afleiden zodat David over hem heen kan rennen en hem een ​​paar keer in het gezicht kan slaan.

Het leven is vreemd: Episode 5

Als je probeert naar het restaurant te gaan en je bent vastgelopen in de winkel met het vuur dat de uitgang blokkeert, kun je de sprinkler activeren, die de visser elektrocuteert en doodt. Ga verder met de visser de kamer in nadat het vuur is gedoofd en wikkel de tijd terug voordat hij stierf om te proberen zijn leven te redden.

Om te voorkomen dat het diner van Twee Walvissen explodeert, vind je een kist met zand op de grond en een schop in de buurt. Het staat vlak naast de rode krantenautomaat die rechtop staat en een blauwe krantenmachine met kantelen. Activeer de zandprompt om wat zand op de benzine te schuiven om te voorkomen dat het vuur zich verspreidt naar het restaurant en voorkomen dat het opblaast.

Toen eindelijk terug naar de partij met Chloe krijgen, moet je haar te overtuigen niet weg te lopen. Je moet Chloe vertellen dat Jefferson ontvoerd Max, dat Max echt messed up tijd, en dat David doet eigenlijk zorg over Chloe.

Als Max vast komt te zitten in de deur van de gang, moet je door een paar van de gangen lopen tot Max Victoria wordt. Uiteindelijk zul je Victoria's kamer moeten vinden om terug te keren. Je vindt de Victoria Chase-kamer bij 221, zoals aangegeven in de afbeelding hieronder.

Het leven is vreemd: Episode 5

Nadat hij naar de kamer is gegaan, zal Max een opmerking maken over zichzelf weer zijn. Ga naar Max's kamer, 219, om eindelijk uit het doolhof-doolhof te komen.

Een van de moeilijkere segmenten is navigeren door het stealth-segment om te voorkomen dat alle griezelige jongens zoals Nathan, Jefferson en anderen Max detecteren. Het vereist wachten tot ze hun rug hebben gedraaid en langs hen sluipen. Het doel is om door de kunstgalerij te komen, door de kleedkamer te komen en dan door het park naar de bank te gaan. Als je eenmaal op de bank zit, ga je eruit.

Wanneer opgesloten in de badkamer met de deur en het toetsenbord, de input code om eruit te komen is: 0311

Het nummer om eruit te komen is het enige nummer die verschijnt in de reflectie van de spiegel. Voor een iets alternatieve playthrough met een andere set van de resultaten, Nukem Dukem heeft een drie uur playthrough kunt u hieronder bekijken.

Na de digicode volgorde er niet meer echt puzzels tegenkomen en het spel zich afspeelt vrij eenvoudig vanaf dat moment. Het seizoen eindigt met een cliffhanger, afhankelijk van welke keuze de spelers te maken, hetzij het opslaan van Chloe of de wereld te redden.

Als je het spel nog niet hebt gespeeld of als je gewoon meer wilt leren, kun je dat doen door een bezoek te brengen aan de officiële Life Is Strange website. Je kunt het volledige seizoen voor PlayStation-apparaten uit de PS Store, voor Xbox-gameconsoles in de Xbox Store en voor pc vanaf de Steam Store.

Andere pc