Hoe was het artikel?

1470670cookie-checkMortal Kombat 11 Verhaalmodus eindigt verklaard
Nieuws
23 april 2019

Mortal Kombat 11 Verhaalmodus eindigt verklaard

NetherRealm Studios en Warner Bros. Interactive Entertainment Mortal Kombat 11 is eindelijk uitgebracht voor pc, PS4, Xbox One en Nintendo Switch. De verhaalmodus van Mortal Kombat 11 klokt om vier uur in. Voor degenen onder u die een snel overzicht van het verhaal en de eindes willen, bent u hier aan het juiste adres.

Het spel begint aan het eind van Mortal Kombat X, nadat Cassie Cage Shinnok versloeg en Johnny Cage redde van D'Vorah. Raiden vangt Shinnok en martelt hem in een toren na het gebruik van de kracht van Shinnok's amulet, die hem heeft gecorrumpeerd.

Raiden onthoofdt Shinnok om een ​​waarschuwing te geven aan Liu Kang en Kitana - beiden zijn revenanten, gecorrumpeerd door Shinnok en de magie van Quan'Chi.

Raiden is er echter niet van overtuigd dat hij Liu Kang en Kitana kan vertrouwen om in Netherrealm te verblijven, dus hij zoekt de hulp van Sonya Blade, Cassie Cage, Jacqui Briggs en de rest van de speciale troepen om Netherrealm binnen te vallen en de macht te vernietigen voeden Liu Kang's krachtbron voor zijn revenant leger.

Mortal Kombat 11 - Cassie verslaat Kabal

Sonya en haar team slagen erin om de C4-explosieven in de botentempel te planten, maar Liu Kang en Kitana zoeken het plan van Raiden uit en gaan door met Cassie en Jacqui aan te vallen. Liu Kang gebruikt zijn vuurkracht om een ​​deel van de tempel op te blazen, waardoor Sonya verpletterd wordt; voordat ze sterft, laat ze de C4 ontploffen en vernietigt de Cathedral of Power.

Zonder hun leger van revenuen worden Liu Kang en Kitana kwetsbaar. Echter, Kronica verschijnt en herstelt hun kasteel. Ze rekruteert ze in haar plan, wat inhoudt dat ze veel van de verslagen krijgers uit eerdere games terughalen uit een eerdere periode na Mortal Kombat 4.

Mortal Kombat 11 - Kitana

Dit resulteert erin dat de corrupte Raiden volledig verdwijnt, terwijl Shao Kahn, voorbij Raiden, langs Liu Kang, langs Kitana, Erron Black, Jade, Baraka, D'Vorah en Kung Lao verschijnen in Outworld, waar Kotal Kahn de nieuwe heerser is.

Er vindt een soort koninklijk gerommel plaats en in de daaropvolgende chaos komt D'Vorah Shao Kahn en de andere schurken te hulp, die ze naar Kronika brengt. De schurken worden gerekruteerd in hun plan, waaronder het vastleggen van de eerdere versies van Kung Lao en Liu Kang.

Mortal Kombat 11 - Shao Kahn

Het Earthrealm-team probeert het leger van Kronika op te sporen en te stoppen, dat bestaat uit de Cyber ​​Lin-Kuei, het leger uit de buitenwereld en het Netherrealm-leger.

Sub-Zero en Scorpion werken samen en halen de Sector en de Cyber ​​Lin-Kuei-faciliteit met behulp van Cyrax.

Kano, zowel uit het heden als verleden, werken samen om Sektor te herstellen na zijn nederlaag.

Mortal Kombat 11 - Skarlet

Ondertussen is Kitana belast met het inhuren van de hulp van Sheeva namens Kotal Kahn.

Zowel Kotal als Jade proberen Shao Kahn op te sporen in het kamp in Tarkatan, maar wanneer Kotal de Tarkatans probeert te onthoofden omdat hij de positie van Shao Kahn niet opgeeft, komt Jade tussenbeide en wint hij Kotal Kahn, waardoor hij lijkt op een complete zwakkeling. Terwijl hij knock-out raakt, vangt Shao Kahn Kotal op.

Mortal Kombat 11 - Kotal wordt gevangengenomen

De twee Kanos slagen erin om Sektor te herstellen en hem te laten toetreden tot de Black Dragon, en Black Dragon Sektor worden.

Ze plunderen de basis van de speciale strijdkrachten en verslaan de meeste mariniers terwijl ze Sonya vangen. De zwarte draken blazen de basis van de speciale basis van Earthrealm op door Sektor op te offeren, die ook fungeert als een bom, maar Raiden redt de belangrijkste helden van de explosie en neemt ze mee naar de Fire Garden van Scorpion voor bewaring.

Raiden probeert hulp te zoeken bij de oudere goden maar in het proces van tijdmanipulatie die plaatsvindt door Kronika verdwijnen de oudere goden. Alleen Cetrion is over, Kronika's dochter.

Mortal Kombat 11 - Sheeva

Kitana slaagt erin de Tarkatans en Sheeva te recruteren - die er afschuwelijk uitziet als Charles Barkley in cosplay die zich voordoet als een lelijke vrouw - en ze gaan Kotal Kahn redden, die uiteindelijk zijn rug kapot krijgt tijdens zijn gevecht met Shao Kahn. Kotal is een totale kut-push-over en maakt zich alleen zorgen over Jade, die zegt dat ze nog steeds bij hem zal blijven hoewel hij een kreupele vanaf de taille is. Over geprezen praten.

Kitana slaagt erin om Shao Kahn te verslaan en zijn gezicht omhoog te snijden, wat helemaal niet zo duidelijk is als het gaat om de continuïteit, aangezien zelfs Raiden moeite had Shao Kahn te verslaan en hij een idiote god is!

Hoe dan ook, Cassie spoort zich neer en gaat jonge Johnny-kooi en jonge Sonya redden. Cassie wordt daarbij neergeschoten door Kano, maar Sonya slaagt erin om jonge Kano in het oog te schieten, zijn hersens uit te blazen, wat ook de huidige Kano doodt.

De helden verslaan de Black Dragon, samen met het leger van Shao Kahn, en de Cyber ​​Lin-Kuei, waarmee de meeste Kronika's legers worden afgemaakt.

Als een reserveplan, besluit Kronika kracht te putten uit de ziel van Shang Tsung van putten uit het origineel Mortal Kombat 1.

Mortal Kombat 11 - Verraad van Jax

De jonge Jax en Jacqui proberen Kronika's plan te dwarsbomen, en nemen haar kroon mee, die gevuld is met Shang Tsung's bron van zielen. Old Jax, die ervan overtuigd was om zich bij Kronika aan te sluiten om de geschiedenis te herschrijven en Jacqui en zijn vrouw te ontzien van het lijden, wordt verslagen door de jonge Jax en Jacqui. Cetrion komt tussenbeide, dwingt hen om de kroon over te dragen.

Kronika heeft Cetrion de resterende Netherrealm-revenuen en Cyber ​​Lin-Kuei bij de hand houden, terwijl D'Vorah de taak heeft om Kharon in de Netherrealm te onderwerpen. Scorpion gaat naar de Netherrealm om Kharon te bevrijden en roept zijn hulp in om zijn veerboten te gebruiken om de Earthrealm-krijgers naar Kronika's donjon te brengen. De huidige dag Scorpion (Hasashi) wordt echter vergiftigd door D'Vorah terwijl hij de jonge Scorpion probeert over te halen om zich bij hem te voegen en de eer van de Shirai Ryu te herstellen, wat de jonge Schorpioen met tegenzin doet. Young Scorpion verslaat D'Vorah terwijl Hasashi in zijn armen sterft.

Mortal Kombat 11 - Scorpion Shirai Ryu

Scorpion gaat naar de Vuurtuin om zich door iedereen te laten slaan, maar overtuigt hen uiteindelijk dat hij er is om te helpen. Dit triggert een serie flashbacks in Raiden die zich realiseert dat Kronika zich in meerdere tijdlijnen heeft opgesteld voor Liu Kang.

Wanneer Raiden weigert Liu Kang te bevechten en het patroon herkent, komt Kronika tussenbeide en steelt hij Liu Kang omdat Raiden weigert hem te vermoorden.

Mortal Kombat 11 - Raiden

Revenant Liu Kang gebruikt de magie van Shinnok om de ziel van jonge Liu Kang te stelen om sterk genoeg te worden om tegen Raiden te vechten. Ondertussen nemen Raiden en de rest van de helden van Earthrealm en de legers van Outworld de veerboten van Kharon mee naar het eiland Kronika, dat buiten de sferen ligt, maar alleen Kharon kan ze daarheen brengen omdat hij ook buiten de grenzen van de tijd zelf zit.

Mortal Kombat 11 - Kronika Crown

Op de veerboot stuurt Kronika de overgebleven Cyber ​​Lin-Kuei om de vloot van Raiden te onderscheppen. Raiden slaagt er echter in hen te verslaan, waaronder Geras, de beschermheer van Kronika. Hoewel Geras elke keer dat hij sterft nieuw leven wordt ingeblazen, brengt Raiden hem in contact met een anker en laat hem in de bodemloze zee van bloed vallen.

Raiden vernietigt ook volledig de resterende Cyber ​​Lin-Kuei door Frost uit te schakelen, die het bevel over het leger heeft gekregen.

Wanneer de revenant Liu Kang gaat vechten tegen Raiden, wordt hij degelijk verslagen en gaat Raiden fuseren met de jonge Liu Kang en de revenger Liu Kang, waarbij ze Fire God Liu Kang creëren.

Mortal Kombat 11 - Fire God Liu Kang

Liu Kang leidt de andere rijkslegers naar Kronika's levensonderhoud na het verslaan van de Netherrealm-legers, samen met het huidige Jax, die ervan overtuigd is om te vechten om zijn dochter Jacqui te helpen in plaats van met Kronika.

Liu Kang gaat verder met het verslaan van Kung Lao, de revenant Kitana, en Jant. Vervolgens maakt hij kort werk van Cetrion.

Mortal Kombat 11 - Cetrion's Sacrifice

Cetrion geeft haar resterende macht aan Kronika, die gaat vechten en verliezen met Liu Kang, maar niet voordat ze de hele tijd volledig opnieuw instelt.

Raiden wordt sterfelijk na het scheiden van Liu Kang. Hij legt uit dat Liu Kang nu de leiding heeft over het vormgeven van de tijd, maar hij zal een partner nodig hebben om dat te doen. Op dat moment kiest Liu Kang voor Kitana om de tijd aan zijn zijde te helpen vormen.

In het verlengde einde voor Liu Kang in de Tower-modus, is onthuld dat hij ook Bo Rai'Cho, Kitana, Raiden en Kung Lao benoemt als de oudere goden van de sferen, maar betreurt zijn plicht als opzichter van tijd vanwege zijn verlangen naar een eenvoudiger leven met Kitana

Mortal Kombat 11 - Keepers of Time

Het wordt ook onthuld in Sonya en Scorpions Tower Mode-eindes dat de oudere goden en bewaarder van tijd niet de enige goden van de rijken zijn.

We leren van het einde van Scorpion dat er andere goden zijn die helpen het zand van de tijd te beïnvloeden, bekend als titanen. Scorpion ontdekt dit wanneer hij zich realiseert dat ongeacht hoe vaak de tijd wordt gereset, zijn vrouw en kind altijd sterven. Hij realiseert zich dat iets groters het zand van de tijd beïnvloedt en waagt zich buiten de sferen om de titanen op te sporen en ze te vernietigen.

Het blijkt dat er ook kosmische wezens zijn die nog groter zijn dan de titanen, die verschijnen in het einde van Sonya en onthullen dat er rijken zijn die ver buiten de kennis van de mens liggen. Ze slaagt erin zich naar de verste uithoeken buiten de tijd en de ruimte zelf te begeven naar een 'onuitsprekelijk genoemd' rijk om op jacht te gaan naar een omni-godheid, die eruitziet als een kosmische verschrikking van de overlevering van Lovecraft.

Mortal Kombat 11 - Kosmische Horrors

Dit wekt de indruk dat, hoewel Liu Kang een oudere god en de bewaarder van de tijd is geworden, samen met Kitana, er nog steeds krachten groter zijn dan hij buiten de bekende gebieden die het zand van de tijd kunnen vormen en beïnvloeden, waarvan sommige speculeren kunnen zijn het startpunt voor Mortal Kombat 12.

Ander nieuws