Hoe was het artikel?

836010cookie-checkDavid Eddings zal Claptrap in Borderlands 3 niet uitspreken vanwege een geschil met Gearbox Pay
industry News
6 mei 2019

David Eddings zal Claptrap in Borderlands 3 niet uitspreken vanwege een geschil met Gearbox Pay

De stem van Claptrap, David Eddings, zal de onuitstaanbare robot-metgezel en gids niet uiten Borderlands 3. Het blijkt dat er kennelijk een geschil was over betaald worden om het personage uit te spreken en Gearbox besloot dat het het beste was om die weg niet af te leggen.

In mei 2nd onthulde 2019 Eddings dat hij Claptrap niet zou uitspreken voor de aankomende september-release van Borderlands 3. Het nieuws werd via een tweet openbaar gemaakt.

Het blijkt dat Eddings nog steeds bezig is met andere projecten, en hij vroeg om deze keer betaald te worden voor het uiten van Claptrap, omdat hij het de hele tijd deed terwijl hij ook werkte als vice-president van strategische partnerschappen en licenties bij het bedrijf. Gearbox leek echter niet graag door te gaan met de onderhandelingen en besloot in plaats daarvan iemand anders het personage te laten uitspreken.

Dit maakte Eddings vrij om terug te keren naar zijn andere verantwoordelijkheden binnen de game-industrie, zoals werken bij Rooster Teeth om fysieke kopieën van Bochtige en de inkt Machine voor de Nintendo Switch.

Dit leidde tot een hele reeks reacties waarin Gearbox Software en de ontwikkelaars werden bekritiseerd omdat ze hebzuchtig waren en vreselijke praktijken hadden. Eddings antwoordde door te stellen dat de werkelijke ontwikkelaars in orde zijn, het is alleen dat de president van het bedrijf, Randy Pitchford, zichzelf in de voet schiet.

Gearbox-directeur Randy Pitchford werd bereikt voor commentaar door niemand minder dan gamers, die hem hamerden omdat hij Eddings niet extra betaalde voor het uiten van Claptrap. Pitchford antwoordde in een tweet op mei 3rd, 2019 verklaarde dat Eddings betaald was tijdens zijn dienstverband bij Gearbox, maar wees het aanbod om terug te keren in zijn rol als Claptrap af.

Dat is natuurlijk slechts een van de vele openbare verklaringen van Pitchford die al dan niet waar kunnen zijn, vooral gezien het feit dat Pitchford verklaarde dat Troy Baker een rol heeft afgewezen voor Borderlands 3, maar volgens Baker kreeg hij nooit een rol aangeboden. Baker corrigeerde Gearbox president in een interview met OnlySP, waar hij verklaarde dat Pitchford het feit had moeten controleren voordat hij tweette.

Wat Eddings betreft ... hij heeft nooit enige moeite gehad om publiekelijk stand te houden. Hij was een van de weinige mensen die publiekelijk bevestigde wat in de gerechtelijke documenten werd vermeld die dat beweerde Pitchford heeft $ 12 miljoen voor eigen gebruik gepot.

Zoals onthuld in een interview van terug in Augustus van 2018 op Destructoid, Eddings werkt sinds 2017 niet meer bij Gearbox Software. Hij vertrok om voor Rooster Teeth te gaan werken en is sindsdien druk bezig. In het interview verklaarde hij dat hij zijn rol als Claptrap waarschijnlijk niet opnieuw zou bekritiseren, tenzij hij een kind gelukkig zou maken. Dus technisch is wat hij onthult op Twitter niet helemaal nieuw, alleen deze keer krijgen we een beetje meer inzicht in waarom hij besloot niet terug te keren naar de Borderlands franchise, en het leek meer te doen met de prioriteiten van Gearbox bij de financiering (of het ontbreken daarvan) dan iets te maken met de onwil van Eddings om terug te treden in de rol.

Hoe dan ook, wat er is gebeurd, is gedaan en hij zal niet het personage uiten wanneer Borderlands 3 lanceert deze september met cosmetische microtransacties en de afwezigheid van het woord "miniatuur”Op de Xbox One, PS4 en als een getimede exclusief in de Epic Games Store.

(Bedankt voor de nieuwstip WhiteGuitarBoy)

Ander branchenieuws