Hoe was het artikel?

1471580cookie-checkThe Sinking City 12-Minute Gameplay Previews Combat, Lovecraftian Monsters, Detective Skills
Media
3 mei 2019

The Sinking City 12-Minute Gameplay Previews Combat, Lovecraftian Monsters, Detective Skills

Bigben Interactive en de Franse ontwikkelaar Frogwares lieten een nieuwe 12-minute gameplay preview los voor het komende horror-detective spel, The Sinking City.

De Lovecraftian-titel was een van de meest langverwachte titels van het jaar, maar een deel van die stoom werd uit de zeilen gehaald toen werd onthuld dat het een Epic Games Store exclusief op pc zou zijn. Toch, als je geïnteresseerd was om meer van de game te zien voorafgaand aan de lancering op 27 juni, kun je de video bekijken om te zien hoe de gameplay eruit ziet.

Met de 12-minuut speel je een aantal interactiesystemen, verkenning, dialoog en enkele cinematica. Het is nog steeds erg vergelijkbaar met Frogwares ' Sherlock Holmes games, alleen met betere graphics en genuanceerde gameplay.

Je kunt het onderstaande videovoorbeeld bekijken met de titel 'A Delicate Matter'.

De video begint met wat commentaar van de ontwikkelaars die uitleggen dat je de rol van Boston-detective Charles Reed op je neemt, terwijl hij zich naar Oakmont begeeft om de mysterieuze oorsprong te ontdekken van de afdaling van de stad in water en de waanzin die de inwoners infecteert.

De video geeft aan hoe Reed een zaak aanneemt van de simian ogende klant, Mr. Throgmorton.

De taak ziet dat Reed een manier moet onderzoeken. Wat hier interessant is, is dat het spel je niet vertelt waar te gaan of wat te doen. Zoals aangegeven in de video, moet je de gevallen zelf uitvogelen. Dit houdt in dat je de kaart en de aantekeningen gebruikt om de locatie op te sporen en het gebouw binnen te gaan.

In het landhuis zijn een paar buitenaardse wezens aan het gutsen, die je met je uitgeruste wapens moet afleveren.

Het spel kaatst heen en weer tussen detectiedrama, onderzoekende ontdekking en actie van derden.

Zoals te zien is in de video, kun je Reed's vermogen gebruiken om zelf de structuur van de tijd te doorlopen om scenario's te reconstrueren waarbij je het gevonden bewijsmateriaal moet samenvoegen. Als je de stukken hebt samengevoegd en de scène hebt gemaakt, verzamelt Reed het nodige bewijsmateriaal om zijn zaak van daaruit verder te brengen.

The Sinking City - Throgmorton

In de video zien we dat Harry, na het verkrijgen van de namen van de indringers, moet uitvinden wie ze zijn, zo veel als de Sherlock Holmes games, moet je de politie bezoeken en de politiearchieven bekijken voor de namen die je bent tegengekomen.

Zodra u het adres van een verdachte te pakken krijgt, moet u uw kaart gebruiken om de locatie te vinden en vervolgens handmatig naar die locatie te reizen.

Zodra je de bestemming hebt bereikt, moet je de situatie verder onderzoeken of met verdachten praten. De video laat zien dat spelers de mogelijkheid hebben om met verschillende mensen om te gaan op basis van hun keuzes. Dit omvat het arresteren van sommige mensen, hen doden of ze laten gaan.

Voordat we zien hoe de zaak is opgelost, loopt de video ten einde. Het is best gaaf om te kijken, omdat het de bijna geperfectioneerde benadering van Frogware van mysteriespellen combineert met al die mysteriespellen Sherlock Holmes titels voor Focus Home Interactive, maar ze hebben het kunnen verfijnen tot een verhaal met een horrorthema Silent Hill-stijl monsterontmoetingen. Zelfs als het niet perfect verloopt, moet ik ze bewonderen omdat ze buiten hun comfortzone zijn om iets nieuws te proberen. Het is meer dan ik kan zeggen voor bijna elke andere grote AAA-titel die niet uit Nintendo's eigen studio's komt.

U kunt kijken voor The Sinking City te lanceren op PS4, Xbox One en in de Epic Games Store 14 juni 2019 dit jaar. Voor meer info kunt u terecht op het officiële website.

andere Media