Hoe was het artikel?

1478960cookie-checkDisney-copyright blokkeert YouTubers die negatief kritiek hebben op Captain Marvel-verwijderde scène
Kenmerken
31 mei 2019

Disney-copyright blokkeert YouTubers die negatief kritiek hebben op Captain Marvel-verwijderde scène

YouTube-outlet Geeks + Gamers was een van de vele YouTube-winkels met een auteursrechtclaim die hun video wereldwijd blokkeerde wegens kritiek op een verwijderde scène van Captain Marvel.

Jeremy van Geeks + Gamers laat mensen weten wat de auteursrechtclaim is die Disney onlangs heeft verzonden via een tweet die is gepubliceerd op mei 30th, 2019.

Zoals aangegeven in de tweet, kun je duidelijk zien dat Disney de video getiteld "Brave and Courageous - Captain Marvel Takes Down The Male Patriarchy" heeft geclaimd.

MOFYTNe

De oorspronkelijke video bekritiseerde een verwijderde scène uit Captain Marvel. Je kunt zien waarvoor de originele clip afkomstig was Furious Trailers.

Hoewel Geeks + gamers video was wereldwijd auteursrechtelijk geblokkeerd, Jeremy bekritiseerde nog steeds de scène opnieuw in een follow-up video waarin de video werd beschreven die werd geblokkeerd.

Hij wijst er zelfs op dat hij niet de enige YouTuber was die werd geslagen met een claim. Verschillende andere YouTubers, waaronder vrouwelijke YouTubers, werden ook door Disney geblokkeerd na kritiek op de Captain Marvel verwijderde scene.

Dit werd bevestigd door verschillende andere YouTubers, waaronder Julie, die sarcastisch tweeted over Disney en de video verwijderde van haar kanaal met betrekking tot de verwijderde scène van Captain Marvel.

Zowel Julie en Dat Star Wars-meisje besloot om de censuur verder te bespreken in een livestream via YouTube.

Er is een livestream van de discussie die je hieronder kunt bekijken.

Sommige mensen springen misschien in de verdediging van Disney en beweren dat ze alleen video's claimen die de clips in de groothandel gebruiken! Maar als dat het geval was, had de upload van Furious Trailers ook moeten worden geblokkeerd, omdat het een upload is van de video. clip zonder commentaar.

Disney richt zich specifiek op mensen die een negatieve kritiek hebben Captain Marvel op YouTube als een manier om de indrukken van de scène die tegen hun agenda ingaan te onderdrukken. Verschillende bewoners van het net hebben Brie Larson en Disney bespot en belachelijk gemaakt vanwege hun misleidende benadering van het Captain Marvel-personage, terwijl ze kritiekpunten bij elke beurt censureren.

Dat klinkt bijna als het gedrag van een fascist.

Hoe dan ook, dit is een voortdurend probleem met alle dingen Captain Marvel. Eerder YouTube had de resultaten gefilterd voor Brie Larson om veel van de video's te onderdrukken die kritiek hadden op haar anti-witte mannelijke retoriek, en toen was er de kwestie van Rotte Tomaten die een witte ridder probeerden te maken voor de Captain Marvel film van negatieve opmerkingen verwijderen.

Disney is erop uit geweest om haar naar de voorgrond van hun heldenbranding te duwen, maar als ze de tegenstand blijven censureren terwijl ze het personage op agitprop verankeren, zullen ze mensen blijven wegjagen.

(Bedankt voor het nieuws tip Mugen Tenshin)

Andere mogelijkheden