Hoe was het artikel?

1474140cookie-checkOuter Wilds zal worden getimed Exclusief op Epic Games Store, Backers Begin met het aanvragen van restituties
Media
12 mei 2019

Outer Wilds zal worden getimed Exclusief op Epic Games Store, Backers Begin met het aanvragen van restituties

Mobius Digital kondigde in mei 10th, 2019 aan dat het scifi-adventure game met crowdfunding is, Outer Wilds, dat werd gefinancierd voor een bedrag van $ 126,000, zou een getimede exclusief zijn in de Epic Games Store en ook worden uitgebracht op de Xbox One. Ze zeiden ook dat er later nog meer platforms zouden komen.

Het nieuws werd voor het eerst uitgerold op de Fig.co pagina, waar Mobius uitlegde ...

“Outer Wilds zal eerst worden uitgebracht op Xbox One en op pc via de Epic Games Store, later komen er meer platforms. Wees gerust dat we al uw opmerkingen lezen en ons doel is om de game zo snel mogelijk naar uw favoriete platform te brengen. We houden je hier op de hoogte van de laatste info.

"Tijdens de ontwikkeling van het spel hebben we nuttige samenwerkingsverbanden met Annapurna Interactive, XBox en Epic verwelkomd om ons te ondersteunen en onze kleine studio lang genoeg te laten draaien om het spel te verzenden naar het kwaliteitsniveau dat het nu is. Elk van deze partnerschappen heeft ons in staat gesteld om het spel beter en toegankelijker te maken voor iedereen die het zal spelen. "

Ze vermelden niet hoe lang de exclusiviteitsovereenkomst is, maar meestal heeft Epic rond miljoenen geschud voor 12-maanden exclusiviteit voor specifieke games. In Borderlands 3In het geval is de getimede exclusiviteit slechts voor zes maanden.

De donateurs waren helemaal niet blij met deze gang van zaken, en lieten hun stem horen in zowel het commentaargedeelte als op sociale media.

In feite riep de allereerste opmerking op de aankondigingspagina van GunslingerBara de deal als "echt waardeloos", met GunslingerBara schrijven ...

“Zeer teleurgesteld over de exclusiviteit van Epic. Ik heb uitgekeken naar deze game sinds die openbare bètademo jaren en jaren geleden werd uitgebracht. Als een van je eerste fans moet ik nog langer wachten om op mijn platform naar keuze te spelen. Als dit duidelijk werd gemaakt toen ik ervoor koos om dit spel te steunen, is dat één ding, maar het veranderen van het zo dichtbij dat het klaar is?"

Dit was een sentiment dat door bijna iedereen in het commentaargedeelte werd herhaald, die Mobius Digital riepen om hun steun achteraan te steken.

Bryn P., hield niets achter, schrijven ...

"Op weg naar je oorspronkelijke donateurs die beloven voor een steam key jongens.
Hoop dat Epics lekker sappige speen is het waard. Je krijgt nooit meer een cent van me voor games die je in de toekomst maakt. Goed zo."

Jesse C., was minder bezorgd over het uitspreken van enige vorm van retort en meer over het leggen van de handschoen door te zeggen dat als het spel meer dan een paar maanden wordt vertraagd, hij een terugbetaling zou vragen ...

“Dat is erg teleurstellend. Als de vertraging voor een Steam-release van meer dan een paar maanden, denk ik dat ik een terugbetaling moet vragen. '

Deze manier van denken was echter niet beperkt tot de Fig-commentaarsectie. De dragers van het spel toonden ook hetzelfde niveau van walging over de oneerlijke manier waarop het spel een exclusieve Epic Games Store werd.

Dan op het Outer Wilds sub-reddit, RMJ1984 legde uit dat ze een terugbetaling of mogelijke juridische actie zochten.

Kaart

RMJ1984 was niet de enige die terugbetaling wilde.

Kaart

De oorspronkelijke maker van het onderwerp, daear, bood ook een suggestie voor het indienen van een terugbetaling, het schrijven van ...

“[…] Ik heb rechtstreeks bij Fig. Een terugbetaling gevraagd voor mijn belofte. Ik weet niet of ze het zullen toekennen, gezien hoe het in 2015 is gemaakt. U kunt hetzelfde doen door het formulier in te vullen: Terugbetaling van het pand van Fig.co. '

Wat dit zo grappig maakt, is dat een gebruiker dit resultaat maanden geleden voorspelde en probeerde gebruikers te waarschuwen voor de getimede exclusiviteit in de Epic Games Store. Hij heeft zijn voorspelling chronologisch vastgelegd / R / PCGaming / vaststellend dat de ontwikkelaars zelfs zijn thread hebben verwijderd om een ​​deel van de uiteindelijke terugslag die ze zouden veroorzaken, te onderdrukken.

OnkelJupp schreef ...

"Er zijn altijd enkele signalen als een game exclusief uit de Epic Games Store komt. Het begint meestal met de ontwikkelaars die geen community-updates meer uitvoeren en de releasedatum wijzigen in TBD. Hetzelfde gebeurde een paar weken geleden met The Outer Wilds en sinds de Epic Games Store in december werd gelanceerd, was er ook een Outer Wilds Store-pagina.

"Dus heb ik in maart een thread gemaakt in de Steam Community Hub met de titel:" The Outer Worlds zal waarschijnlijk exclusief een Epic Games Store zijn ". Na slechts een paar opmerkingen van mensen die het niet echt geloofden, verwijderden ze de thread zonder opmerkingen. "

Dit is niet de eerste keer dat een game crowdfunded werd en toen op het twaalfde uur een Epic Games Store exclusief op pc werd gemaakt nadat oorspronkelijk Steam op de lei stond. Phoenix Point was een ander berucht voorbeeld van Epic grijpt de exclusiviteitsrechten, die de donateurs in waanzin bracht.

Epic Games is onlangs in een traan geraakt en heeft getimede exclusiviteit verkregen voor een aantal langverwachte titels. Dus ze hebben niet veel goede wil gegenereerd onder degenen die de service niet willen gebruiken vanwege privacybezorgdheden or gebrek aan bruikbaarheidof gebrek aan pro-consumentenopties en kwaliteit van leven-functies.

Ongeacht wat mensen van de Epic Games Store vinden, besloot Mobius Digital om het exclusieve aanbod voor de Outer Wilds.

(Bedankt voor de tip nieuws KIA)

andere Media