Hoe was het artikel?

1499280cookie-check8chan-eigenaar Jim Watkins verzocht vóór het congres te verschijnen
Angry Assault
7 augustus 2019

8chan-eigenaar Jim Watkins verzocht vóór het congres te verschijnen

8chan heeft de schuld gekregen van de massale schietpartijen die plaatsvonden in Dayton, Ohio en El Paso, Texas, ondanks het feit dat de Ohio-schietpartij een linkse Antifa-supporter was. Zelfs nog, voorzitter van Homeland Security Bennie G. Thompson en lid van de ranglijst Mike Rogers wilde de eigenaar van 8chan, Jim Watkins, smeken om voor het Congres te verschijnen om vragen te beantwoorden waarom hij 8chan niet censureert volgens de grillen van politici.

Het officiële House Homeland Security Committee heeft de brief van Thompson en Rogers op 6th 2019 op augustus XNUMX gepost en de brief aan de tweet gehecht.

Als je de kleine lettertjes in de brief in de tweet niet kunt lezen, staat er ...

"Geachte heer Watkins:

“Als voorzitter en lid van de ranglijst van de Commissie voor binnenlandse veiligheid schrijven we in de nasleep van de binnenlandse 3, 2019 binnenlandse terroristische aanslag van augustus in El Paso, Texas. Deze aanval resulteerde in de onnodige dood van 22-mensen en de zinloze verwonding van 24-anderen. Volgens berichten in de media schreef de moordenaar een manifest waarin hij zijn anti-immigranten, blanke supremacistische overtuigingen beschreef en lijkt het enkele minuten voor de schietpartij op uw website 8chan te hebben geplaatst.

“Helaas is dit op zijn minst de derde daad van blank supremacistisch extremistisch geweld dat dit jaar aan uw website is gekoppeld. In april lijkt de moordenaar die een joodse aanbidder vermoordde en drie anderen verwondde in een synagoge in Poway, Californië, kort voor het uitvoeren van de massale schietpartij een antisemitische en racistische open brief op 8chan gepost. In maart lijkt de moordenaar die 51 moslimaanbidders heeft vermoord en 49 meer heeft verwond bij twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland, op 8chan een 74-pagina-manifest gepubliceerd dat zijn racistische, blanke supremacist, anti-immigrantengetuigenissen beschrijft, evenals een link naar een Facebook livestream van het bloedbad.

"Op augustus 5, 2019, uw netwerkserviceprovider, Cloudflare, noemde 8chan een" beerput van haat "voordat de service werd opgeschort. Fredrick Brennan, de oprichter van 8chan, noemde de site "een volledig negatief voor iedereen behalve de gebruikers die er zijn" en riep op om 8chan te sluiten. Experts hebben 8chan beschreven als een platform voor het versterken van extremistische opvattingen, wat leidt tot de radicalisering van zijn gebruikers.

“Amerikanen verdienen het om te weten wat u, als eigenaar, als exploitant, doet om de verspreiding van extremistische inhoud op 8chan aan te pakken.

“Daartoe vraagt ​​de Commissie binnenlandse veiligheid respectvol om uw aanwezigheid om getuigenis af te leggen over de inspanningen van 8chan om de proliferatie extremistische inhoud, inclusief witte supremacistische extremistische inhoud, op uw website te onderzoeken en te verminderen.

“Geef het comité actuele fysieke contactgegevens van u of uw bevoegde vertegenwoordiger in de Verenigde Staten zodat u berichten van het comité kunt ontvangen. [...]”

De brief van Thompson en Rogers staat vol met citaten van The New York Times, de Chicago Tribune en de blogpost van Cloudflare.

Deze sites hebben besloten 8chan te smeren omdat het een van de laatste bastions van vrije meningsuiting op internet is, vooral nadat 4chan bepaalde onderwerpen en discussies die de Liberale moderators niet leuk vonden, begon te verbieden en censureren.

Watkins reageerde wel en plaatste zijn e-mailbericht via Twitter, dat je hieronder kunt lezen.

Bovendien, zoals gemeld door Reclaim The Net, Jim Watkins heeft een video gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe het originele manifest van El Paso, Texas shooters, vóór 8chan naar Instagram was geüpload.

Dit leidde ertoe dat mensen wijselijk het Twitter-account van het House Homeland Security Committee vroegen of ze de leidinggevenden wilden hebben van Instagram en Facebook verschijnt voor het congres sinds de El Paso, Texas shooter's manifest verscheen op Instagram vóór 8chan.

Echter, CNET probeerde de bewering van Watkins te ontkrachten door contact op te nemen met Facebook, waar ze meldden ...

“Een woordvoerster van Facebook zei dat het zaterdag een Instagram-account had uitgeschakeld dat was gekoppeld aan de vermoedelijke schutter. Het account was al meer dan een jaar niet actief, zei ze.

"Instagram werkt met wetshandhaving, zei ze, en ze richtte alle aanvullende vragen aan het Federal Bureau of Investigation. De FBI weigerde commentaar te geven. '

De FBI heeft mogelijk geweigerd commentaar te geven omdat zij mogelijk verantwoordelijk was voor het publiceren van het manifest op 8chan.

Hoewel dat misschien klinkt als een wilde samenzweringstheorie, heeft de FBI zichzelf ten onrechte betrokken bij de schietpartij in de synagoge door te posten op 8chan, belachelijke beweringen te doen en reclame te maken voor de schietpartij om iemand te betrappen die een belastende post op het imageboard maakte.

Vaak maken channelers grapjes over FBI-agenten die in de discussies posten en ze "fedposters" noemen, maar in het geval van de synagoge-opnames in Poway, Californië, waren ze direct betrokken bij het proberen gebruikers op het bord te lokken.

Dit soort georganiseerde poging om 8chan uit te schakelen - wat ertoe leidde dat Cloudflare en Voxility zich terugtrokken van de website en hen dwongen een Zeronet.io hash om verder te gaan - is gewoon een nieuwe stap van zowel de grote tech als de overheid om de vrijheid van meningsuiting op het internet te onderdrukken.

(Bedankt voor de nieuwstip lucben999)

Andere boze aanval