Hoe was het artikel?

1570220cookie-checkNieuwe Super Mario Land Homebrew-releases voor SNES
Media
26 november 2019

Nieuwe Super Mario Land Homebrew-releases voor SNES

Een flashable ROM is uitgebracht in het wild met een homebrew van Nieuw Super Mario Land voor de SNES. Ja, als je de knowhow en een beetje tijd in handen hebt (en een werkende SNES), kun je een volledig opnieuw gemaakte versie van Nieuw Super Mario Land.... voor de SNES.

Er is een SFC-ROM die klokt bij 2.0MB die je vanaf overal kunt downloaden Archive.org.

Het ROM-bestand voor Nieuw Super Mario Land is beschikbaar als zip-bestand en als torrent.

Je kunt het spel in actie zien met dank aan SmokeMonster.

Deze zelfgemaakte remake van de Gameboy-klassieker in de stijl van de Wii-versie van Nieuwe Super Mario Bros., werd daadwerkelijk openbaar gemaakt dankzij een Twitter-thread door gebruiker ChronoMoogle, een archiver en enthousiast voor retro-gaming.

De homebrew-remake werd veel liefde getoond op de sociale media-service toen ChronoMoogle de informatie op 20th, 2019 liet vallen.

Nadat hij enkele afbeeldingen van de wagen op een Japans Super Famicom-systeem had laten zien, legde ChronoMoogle uit dat hij bekend was met de ontwikkeling van de remake en dat hij een paar prototypes had gespeeld voorafgaand aan de semi-officiële release van de zelfgemaakte remake.

Vanwege auteursrechtelijke redenen en om de toorn van de juridische afdeling van Nintendo te vermijden, vermeed hij wijselijk het vermelden van de naam van de maker achter het project. Hij toonde ook de coöperatieve modus voor vier spelers, die werd overgenomen uit de recente iteraties van Nintendo's platformers en beschikbaar werd gesteld als onderdeel van het homebrew-pakket, ook al is het voor de SNES.

Het spel gebruikte de activa van de New Super Mario Bros. games en geïmplementeerde vooraf gerenderde sprites. Rasterisatie en parallax-mapping zijn allemaal toegepast om de indruk te wekken dat de game in 3D is, niet anders dan Sonic 3D Blast or Super Mario RPG.

Als je nu van plan bent om de ROM naar een kar te flashen en op een SNES te spelen, RetroRGB bood enkele links naar videotutorials om u te helpen de juiste hulpmiddelen en procedures te gebruiken, zodat u deze zelfgemaakte game op een echte SNES-console kunt spelen.

YouTuber amoore2600 gaat door het proces van knipperen Nieuw Super Mario Land naar een Nintendo SF-Cassette met behulp van de SanniCartReader en Arduino, die je hieronder kunt bekijken.

Sommige mensen gebruiken ook de ROM en wijzigen hun SNES Classic om toe te voegen Nieuw Super Mario Land naar de line-up van Nintendo's new-age retro console.

Als alternatief, iedereen die niet geïnteresseerd is in de fysieke presentatie van hoe het spel wordt gespeeld, zal waarschijnlijk merken dat een emulator de klus net zo goed zal klaren.

(Bedankt voor de nieuwstip MaverickHL)

andere Media