Hoe was het artikel?

1571120cookie-checkShenmue 3 Kickstarter-backercase voor PS4 is hetzelfde als Walmart
Nieuws
2019/11

Shenmue 3 Kickstarter-backercase voor PS4 is hetzelfde als Walmart

Sommige voorstanders van Shenmue 3 hebben hun teleurstelling geuit over de Kickstarter-zaak voor de PS4-versie van de game. Ze hebben het vergeleken met de retailedities die worden verkocht in fysieke winkels zoals Walmart. Dit staat in contrast met de steelbook-editie die wordt verkocht bij retailers als Best Buy, die een speciaal gegraveerde stalen kast heeft met een aantal opvallende kunstwerken op de omslag.

Een van de donateurs e-mailde de screenshots van de PS4-zaak nadat ze geen restitutie konden krijgen voor de consoleversie van de game (dat wil zeggen: alleen pc-gamers mochten restitutie krijgen). De koffer is een standaard blauwe doos met de titel van Shenmue 3 op de voorkant, samen met het Ys Net-logo onderaan en Deep Silver in de hoek... precies hetzelfde als de andere standaard retailedities.

Je kunt de vergelijking hieronder zien, met de Walmart-versie aan de rechterkant en de PS4-versie van Fangamer aan de linkerkant.

iyfdsaN

Dus wat is het probleem? Volgens een geldschieter hadden ze iets meer verwacht.

De financier legde via e-mail uit wat het werkelijke probleem was en schreef ...

“[…] Hier is de trap in de ballen. De behuizing is precies hetzelfde als de standaardversie die je bij Wall-Mart kunt krijgen. Het enige bijzondere eraan is dat er een kartonnen hoes in zit. Het is niet eens een goede kartonnen hoes die je aan de zijkant kunt laden, zoals de foto's op de kickstarter hadden, het is gewoon een over-the-top slide-on-cover van dun karton, zoals op die goedkope alt-cover hoezen van 5 dollar op Walmart-koopjes-dvd's.

 

“Als je de game vooraf had gekocht bij BEST BUY, kreeg je een cool steal-boek, en bij Best Buy is de game te koop voor 34.99. En je hebt een bonus-pre-order-DLC gekregen. […]

 

“Dus je kunt niet zien dat jouw exemplaar van de game een backer-versie is, geen nummerkopiecertificaat of zoiets. Je krijgt dus geen toegevoegde waarde als donateur, en alle anderen krijgen de game goedkoper met meer inhoud. [sic]”

Dit is waar.

Zowel het winkelexemplaar als het backer-exemplaar van de PS4-versie zijn identiek.

De echte kicker is echter dat als je naar de Beste koop-pagina voor de limited edition Scanavo steelbook case voor Shenmue 3Je zult zien dat de kwaliteit van het spel veel beter is dan die van de geldschieters die in 2015 hun geld hebben ingezet om het spel te helpen financieren.

Shenmue 3 - Scanavo Steelbook geopend

Het grappige eraan is dat gamejournalisten het excuus niet kunnen gebruiken dat backers ‘gerechtigd’ worden, want zonder hun $ 6.3 miljoen gefinancierd via Kickstarter, Shenmue 3 zou niet eens bestaan.

De game zal vanaf 19 november voor iedereen beschikbaar zijn. De game zal een jaar lang exclusief verkrijgbaar zijn in de Epic Games Store voor pc, en zal ook zowel digitaal als fysiek verkrijgbaar zijn in winkels voor de PS4.

(Bedankt voor de nieuwstip Brad)

Ander nieuws