Hoe was het artikel?

1560550cookie-checkStreet Fighter V Champion Edition heeft disc-vergrendelde inhoud
Media
17 februari 2020

Street Fighter V Champion Edition heeft disc-vergrendelde inhoud

Alle DLC voor Street Fighter V Champion-editie staat op de schijf, maar deze is vergrendeld totdat u een tegoedbon gebruikt om de inhoud te ontgrendelen wanneer u online gaat. Dit betekent dat iedereen die een doorverkocht exemplaar van de Champion-editie heeft geen toegang tot tekens die niet zijn opgenomen in de oorspronkelijke vanilleversie van Street Fighter V.

Twitter-gebruiker Voice of Fanservice gekoppeld aan een video die op YouTube is geplaatst door Chrono-Geek.

Wat is er belangrijk aan de video? Nou, ik ga over het uitpakken van de fysieke versie van de game op de PS4, en het bevat een voucher met een digitale code die moet worden ingewisseld om toegang te krijgen tot alle inhoud op de schijf.

Het kost amper vier en een halve minuut en verifieert dat alle karakterbestanden op de schijf staan, maar niet toegankelijk zijn totdat je de vouchercode gebruikt, die doet denken aan Street Fighter X Tekken voor de Xbox 360, PS3 en pc, die in 2012 uitkwamen.

Zoals u ziet, zijn alleen de standaardtekens uit de vanilleversie van Street Fighter V zijn beschikbaar. Als u probeert een van de DLC-tekens te selecteren zonder de voucher te gebruiken, verschijnt er een foutmelding onder de tekenselectie met de tekst 'Uw selectie is momenteel niet beschikbaar'.

We weten dat de modellen op de schijf staan, want terwijl hij door de lijst met personages bladert, laadt een van de nieuwste personages, Urien, tegen het einde van de video.

Dit is de tweede keer dat Capcom de scam ophaalt door alle personages op de schijf op te nemen, de volledige prijs voor het spel in rekening te brengen, maar de toegang tot deze personages te beperken, tenzij je de vouchercode hebt.

Voor degenen die het zich niet herinneren, Street Fighter X Tekken uitgelicht 12 tekens al op de schijf maar je moest betalen om ze te ontgrendelen.

Toen hackers erachter kwamen, hebben ze ontgrendelgidsen samengesteld om mensen te helpen toegang te krijgen tot de personages op de schijf zonder daarvoor te hoeven betalen. Destijds vinden veel YouTubers het leuk Angry Joe nam Capcom ook voor de taak om alle inhoud op schijf te vergrendelen, met een apart prijskaartje voor DLC op een schijf waarvoor je al $ 60 hebt betaald.

Het lijkt erop dat Capcom teruggaat naar hun oude stamping door de volledige prijs te vragen voor de fysieke winkelversie van Street Fighter V Champion-editie ook al heb je geen toegang tot de DLC zonder de voucher. Het goede deel voor degenen die het nieuw kopen, is dat het pakket ten minste wordt geleverd met de voucher. Het slechte deel is dat je online moet zijn om toegang te krijgen tot de inhoud.

Wat dit betekent is dat kopieën van gebruikt Street Fighter V Champion-editie zijn hetzelfde als de vanilleversie van Street Fighter Ven erger nog is dat als de servers ooit uitvallen, je daarna geen toegang meer hebt tot de inhoud. Uw retail-disc is niet echt een achtbaan, maar hij is zeker dichtbij genoeg.

Street Fighter V Champion-editie is nu beschikbaar op PS4. Verwacht dat de gebruikelijke verdachten ter verdediging van Capcom zullen rennen, ook al is hier echt niets te verdedigen.

(Bedankt voor de nieuwstip MSD)

andere Media