Hoe was het artikel?

1474860cookie-checkNieuw-Zeeland COVID-19 Bill verleent handhavers totalitaire machtigingen zonder warrants
Angry Assault
14 mei 2020

Nieuw-Zeeland COVID-19 Bill verleent handhavers totalitaire machtigingen zonder warrants

Het parlement van Nieuw-Zeeland heeft het COVID-19 Public Health Response Bill versneld door middel van wetgeving, waardoor het parlement onbeperkte toegang en machtiging tot handhaving heeft gekregen zonder dat het dwangbevelen of enig wettelijk papierwerk vereist om huizen binnen te vallen, parlementaire bevelen te "handhaven" of te zoeken en in beslag te nemen op grond van "Redelijk" vermoeden van schending van verplichte veiligheidsmaatregelen met betrekking tot gezondheidscrises of daarmee verband houdende crises.

Het New Zealand Herald heeft in een artikel uiteengezet hoe over het wetsvoorstel is gestemd via een stemming van 63 jaar tot 57 jaar.

Wat maakt de rekening zo gevaarlijk? Nou, een snelle blik er doorheen op de wetgeving.govt.nz site onthult een aantal verrassende amendementen die gemakkelijk kunnen worden misbruikt door het parlement of door benoemde "handhavers".

Bijvoorbeeld, onder "Handhaving", sectie 20 "Macht van binnenkomst", subsecties 1 - 5 lezen ...

“Een handhavingsfunctionaris mag zonder bevelschrift elk land, gebouw, vaartuig, voertuig, plaats of ding binnengaan als hij redelijke gronden heeft om te geloven dat een persoon een aspect van een sectie 11-bevel niet naleeft.

“Lid (1) is echter niet van toepassing op een privéwoning of marae.

“Een veldwachter mag een huis of een marae alleen zonder bevel binnengaan als ze redelijke gronden hebben om te geloven dat mensen zich daar hebben verzameld in strijd met een sectie 11-bestelling en dat toegang noodzakelijk is om een ​​richting te geven op grond van sectie 21.

“Een politieagent die een toegangsbevoegdheid uitoefent op grond van deze sectie, kan redelijke kracht gebruiken om toegang tot of op het land, gebouw, vaartuig, voertuig, plaats of ding te bewerkstelligen als, op verzoek, een aanwezige persoon de toegang weigert of niet binnenkomst binnen een redelijke termijn toestaan.

“Elke agent die een ongegronde toegangsbevoegdheid krachtens deze sectie uitoefent, moet een schriftelijk rapport over de uitoefening van die bevoegdheid aan de commissaris of een politiemedewerker aanwijzen die is aangewezen om dergelijke rapporten door de commissaris te ontvangen, zo snel als praktisch mogelijk is na het uitoefenen van de bevoegdheid. "

In gewoon 'ole English' kan elke benoemde 'handhaver' of agent je huis binnendringen, een huiszoeking doen of andere taken uitvoeren, en dan pas na het uitvoeren van de handeling, moeten ze er een rapport over maken.

Je zult ook merken dat er een uitzondering is voor Maori-huishoudens omdat de Māori-raad vraagt ​​om het Maori-volk te hebben, behalve dergelijke autoritaire maatregelen.

Het artikel wijst er terecht op dat verschillende sekten er niet op uit waren om het wetsvoorstel te steunen, waarbij de Commissie voor de Rechten van de Mens haar bezorgdheid uitte over het wetsvoorstel en het gebrek aan controle bij het wetgeven van het wetsvoorstel, terwijl de Nationale Partij openlijk tegen het wetsvoorstel was.

Advocaat Gillian Dempsey veroordeelde ook openlijk de ondertekening van het wetsvoorstel en noemde het "totalitair bewind".

A Change.org petitie is al verspreid voor ondertekening door de Kiwi's, en meer dan 44,000 mensen hebben de petitie al ondertekend in de hoop dat deze wordt ingetrokken.

Maar we weten allemaal dat dergelijke verzoekschriften vruchteloze inspanningen zijn in het licht van een autoritair bewind. Nu het wetsvoorstel al van kracht is, heeft de regering al stappen ondernomen om de dystopische toekomst van films als de realiteit te realiseren Evenwicht or Vesting.

(Bedankt voor de nieuwstip Ebicentre)

Andere boze aanval