Hoe was het artikel?

1476320cookie-checkXbox Game Pass heeft vijf keer zoveel abonnees als PlayStation Now
industry News
19 mei 2020

Xbox Game Pass heeft vijf keer zoveel abonnees als PlayStation Now

Xbox Game Pass heeft 10 miljoen abonnees terwijl PlayStation Nu pas onlangs 2.2 miljoen abonnees bereikt. Het nieuws was onderdeel van een vergelijking in een rapport van GamesIndustry.biz, waarin werd opgemerkt dat, ondanks de lancering drie jaar later, PlayStation Nu is de Xbox Game Pass erin geslaagd de streaminginspanningen van Sony te vervijfvoudigen.

Het artikel behandelt hoe PlayStation Now sinds 2014 bestaat en een aantal moeilijke en inhoudelijk bloedige proeven en tests doorloopt voordat het in 2015 volledig wordt uitgerold.

De service had veel moeite om een ​​lidmaatschap te behouden, omdat ze werden gelanceerd met de mogelijkheid om maandelijkse of jaarlijkse abonnementskosten te betalen voor games die alleen beschikbaar waren op de PlayStation 4, waardoor het doel van de service, die bedoeld was om alle van Sony's back-catalogus met games van eerdere systemen tegen een vaste premium prijs. Pas jaren later kwam de juiste ondersteuning voor oudere consoles beschikbaar en vier jaar na de release kwam de mogelijkheid om de games offline te spelen in de pijplijn.

Ondertussen kwam Xbox Game Pass in 2017 op de markt en slaagde erin Sony volledig te beteugelen in termen van abonneeaantallen.

GamesIndustry.biz merkt op dat hoewel Sony moeite had om 1 miljoen abonnees te bereiken, en pas in april 2020 ze er eindelijk in slaagden om 2.2 miljoen abonnees voor de dienst te capteren, Xbox Game Pass 10 april abonnees beheerde, volgens een afzonderlijk verslag uit het stopcontact.

Dit wil niet zeggen dat Microsoft hierin een goede kerel is, het is gewoon om erop te wijzen dat Sony een potentiële achterwaartse compatibiliteitsservice heeft verpest met te dure opties, niet genoeg games en een dunne line-up van software die nauwelijks krabde aan de oppervlakte van de illustere bibliotheek met iconische en klassieke PlayStation-games.

Verwacht niet dat het beter wordt, aangezien Sony meer geïnteresseerd is in het verstrikt raken in juridische gevechten met YouTubers en het censureren van memes die hun Liberal Progressive-propaganda bespotten in plaats van zich te concentreren op het bieden van content aan gamers bij aankoop.

Maar dit is sowieso allemaal een wasbeurt, aangezien de volledig digitale toekomst niet iets is dat iemand zou moeten verdedigen. Abonnementen op alleen digitaal zijn een recept voor rampen op de lange termijn en we zien nu al hoe bedrijven het leuk vinden Netflix en Disney klassiekers censureren via bewerkingen met terugwerkende kracht. Verwacht dat hetzelfde zal gebeuren met digitaal aangeleverde klassieke games, en niet alleen met remasters of remakes.

(Bedankt voor de nieuwstip Guardian EvaUnit02)

Ander branchenieuws