Hoe was het artikel?

1485922cookie-checkArch Warhammer op de zwarte lijst van sponsoring door Games Workshop
industry News
4 juli 2020

Arch Warhammer op de zwarte lijst van sponsoring door Games Workshop

Arch Warhammer, een populaire lore-elocutionist, is nu gewoon bekend als Arch nadat de juridische afdeling van Games Workshop hem had geslagen met een auteursrechtklacht wegens inbreuk op de Warhammer handelsmerk, ook al staat het pand op de hoofdlijst van Traitors of America.

YouTuber gaf een zeer korte samenvatting van de situatie Ace1918, die niet alleen de situatie met betrekking tot Arch Warhammer behandelde, maar ook wat voor gevolgen dit zou kunnen hebben op elk ander YouTube-kanaal dat bevat Warhammer content terwijl er inkomsten mee worden gegenereerd.

Na ontvangst van de waarschuwing vanwege een auteursrechtklacht en de brief van Games Workshop, voldeed Arch Warhammer. Zijn YouTube-kanaal staat nu bekend als simpelweg Arch.

Dit betekent ook dat andere YouTubers of makers van inhoud die online materiaal delen dat inkomsten genereert op basis van de inhoud van de Games Workshop soortgelijke problemen kunnen tegenkomen. Ik vraag me ook af wat dit zou betekenen voor projecten als Astartes?

Maar de problemen voor Arch hielden daar niet op.

boog maakte een vervolgvideo waarin hij opmerkte dat Games Workshop een zwarte lijst tegen hem instelde als het gaat om sponsorovereenkomsten met betrekking tot Warhammer.

Het komt erop neer dat Games Workshop en Wargaming een samenwerking hadden met oorlogsschepen van Warhammeren Wargaming had een deel van de inhoud van Arch Warhammer gesponsord. Toen Games Workshop er echter achter kwam, wilden ze ervoor zorgen dat Arch op de zwarte lijst kwam te staan ​​van eventuele sponsorovereenkomsten met betrekking tot Warhammer producten of inhoud.

De zwarte lijst werd bevestigd via een tweet die werd gepubliceerd door de World of Warships Twitter-account op Juli 2nd, 2020, waar ze reageerden op iemand die kritiek had op Wargaming's sponsorovereenkomst met Arch Warhammer.

Je kunt de originele tweet hieronder bekijken.

Als je het bericht in de tweet niet kunt lezen, staat er ...

"Beste World of Warships-spelers en Warhammer-fans,

“Door een menselijke fout van onze kant was een nogal controversiële figuur in de Warhammer-gemeenschap, Arch Warhammer, betrokken bij onze marketingactiviteiten voor World of Warships en World of Warships: Legends. Tijdens het werken aan onze Warhammer-samenwerking werden we specifiek door Games Workshop gewaarschuwd om niet met deze influencer te werken, en we stemden ermee in. Zo hebben we uiteindelijk de persoon gesponsord waarmee we niet gelieerd willen worden en hebben we niet voldaan aan een belangrijk en terecht verzoek van onze partner.

“We nemen de volledige verantwoordelijkheid voor dit incident en bieden onze oprechte excuses aan u en de Games Workshop aan om dit te laten gebeuren. […] ”

Houd er rekening mee dat ze toegeven dat ze zijn overgehaald om iemand op de zwarte lijst te zetten die geen verband houdt met Games Workshop. Dit is eigenlijk een schending van de antitrustwetgeving.

Volgens de Federal Trade Commission, leggen ze uit ...

"Elk bedrijf kan op zichzelf weigeren zaken te doen met een ander bedrijf, maar een overeenkomst tussen concurrenten om geen zaken te doen met gerichte personen of bedrijven kan een illegale boycot zijn, vooral als de groep van concurrenten die samenwerken, marktmacht heeft."

Dit is een duidelijk geval van zwarte lijst sinds Wargaming lukraak toegaf Arch Warhammer op de zwarte lijst te zetten van hun sponsorovereenkomsten, alleen maar omdat Games Workshop hen dat had opgedragen.

Aangezien Arch, Games Workshop en Wargaming zich niet in de VS bevinden, kan het, hoewel YouTube dat wel is, moeilijk zijn om de FTC erbij te betrekken.

Er is zeker een reden voor een onderzoek.

(Bedankt voor het nieuws tip durka durka)

Ander branchenieuws