Hoe was het artikel?

1486980cookie-checkCrossCode nu beschikbaar voor Xbox One, PS4, Nintendo Switch
Media
11 juli 2020

CrossCode nu beschikbaar voor Xbox One, PS4, Nintendo Switch

Deck13 en Radical Fish Game's dwarscode is eindelijk gelanceerd voor thuisconsoles na jaren in ontwikkeling te hebben doorgebracht en veel tijd te hebben besteed aan het doorlopen van het Early Access-proces. Je kunt nu een digitale kopie ophalen voor Nintendo Switch, PS4 of Xbox One.

Na jarenlang met RPGMaker te hebben gewerkt om goed te worden in het ontwikkelen van indie-RPG's, besloten de ontwikkelaars van Radical Fish om hun eigen game-engine te bouwen en te werken aan hun eigen originele IP, bekend als dwarscode. Het is een terugkeer naar klassieke JRPG's van weleer, toen videogames nog goed waren.

Na vier jaar in Early Access te hebben doorgebracht en in september 2018 op pc te zijn gelanceerd, zijn ze er eindelijk in geslaagd om de gepixelde RPG voor thuisconsoles slechts twee jaar later uit te brengen.

De actie-RPG heeft als thema de visuele motieven van klassieke 16-bits titels uit het SNES-tijdperk, zoals Terranigma or Secret of Mana, maar met moderne framesnelheden en speelbaarheid, samen met realtime actiegerichte gevechten.

Zie het als een SNES-iteratie van Hyper Light Drifter.

Bovendien zijn er ook kerkerverkenning en puzzelmechanica die zijn gespiegeld na games zoals The Legend of Zelda.

Ze schatten dat het je tussen de 30 en 80 uur zal kosten om te voltooien. Je kunt 90 gevechtskunsten ontgrendelen en meer dan 100 verschillende missies voltooien, verdeeld over zeven verschillende regio's, met 120 vijanden om te vechten en meer dan 30 eindbaasgevechten om te ontmoeten.

De lancering van dwarscode op consoles is echter geen vuur en vergeetmoment. Ze hebben ook een aantal uitbreidingspakketten in de maak en een patch na de lancering die New Game + zal toevoegen voor de PS4-, Xbox One- en Nintendo Switch-versie van de game.

U kunt vanaf nu een digitale kopie ophalen op de Nintendo eShop PlayStation StoreOf de Microsoft Store.

Ik moet je echter waarschuwen dat ik niet bekend ben met deze game of de ontwikkelaars ervan, dus wees op je hoede voor elke vorm van linkse propaganda als je besluit een kopie op te halen.

andere Media