Hoe was het artikel?

1655460cookie-checkSuper Mario 64 onofficiële pc-poort beschikbaar om te downloaden
Nieuws
30 oktober 2020

Super Mario 64 onofficiële pc-poort beschikbaar om te downloaden

Een DX12, geschikt voor 4K PC haven van Super Mario 64 is momenteel beschikbaar om te downloaden. Het is geen door fans gemaakt project, maar het is een door fans gemaakt project. Met andere woorden, dit is de real deal die beschikbaar is gemaakt om op pc te spelen via een native uitvoerbaar bestand. Dit is geen emulatie. Dit is geen oefening.

Er worden al downloadlinks uit de interwebs gehaald, waarschijnlijk van hostproviders die niet bereid zijn om met Nintendo's advocaten om te gaan, of Nintendo's advocaten die de urls opsnuiven als verslaafden die milligrammen gevaarlijke suiker opsnuiven rond een crackhuis.

Think moeilijk forum, het project is voltooid. Dit is niet zomaar een enkel niveau of een testdemo, het is de volledige Super Mario 64 van de N64 beschikbaar gemaakt op pc.

Etresevo, een ontwikkelaar die commentaar gaf op de lekken op YouTube, deed een overzicht van wat er precies gebeurde, schrijven ...

“Voor iedereen die zich afvraagt ​​hoe en waarom dit gebeurde:

“In 2019 werd Mario 64 volledig gedecompileerd. Normaal gesproken heeft de resulterende broncode bij decompilatie generieke functie-, variabele- en structuurnamen. Dus het werd opgeschoond zodat alles gemakkelijk in kaart kon worden gebracht en nu hebben we een 1 op 1 recreatie van de originele broncode die de ROM prima bouwt. Je kunt de repo vinden op Github.

“Hiermee nam een ​​ander team de gedecompileerde broncode en porteerde deze naar Windows. Dit was eigenlijk een kwestie van libultra (de bibliotheek die veel n64-games gebruiken) vervangen door DirectX.

“Toen de N64-lekken een paar dagen geleden begonnen, was de Windows-poort nog niet officieel uit, maar hij lekte hoe dan ook rond dezelfde tijd als de rest van de N64-lekken (de interne SDK's en documentatie, verilog-bestanden, prototypes/ demo's, enz.). Het zijn echter nog steeds afzonderlijke lekken.

"Het meeste hiervan kwam uit de "N64 Leaks"-thread op het /vr/-bord op 4chan."

Doorgaans verboden YouTubers hun commentatoren om links naar downloads van de game te plaatsen, en in plaats daarvan willen ze gewoon advertentie-inkomsten en Patreon-dollars binnenhalen terwijl ze geen ander werk hebben gedaan dan het harde werk van iemand anders spelen en het uploaden voor e-fame en contant geld.

Dat soort pretentie is bijna net zo erg als de overmoed van Neil Druckmann... maar niet helemaal.

Sommige mensen probeerden de link te delen van Gofile.io, maar het is niet meer beschikbaar.

Als alternatief, als je een compiler hebt, kun je de gedecompileerde broncode vanaf het begin downloaden Github.com en probeer het zelf opnieuw te compileren.

Er is ook de oude torrent- of P2P-route.

(Bedankt voor de nieuwstip Bitterbear en Minuteworld)

Ander nieuws