Hoe was het artikel?

1495160cookie-checkPlayStation 5 ziet tweede slechtere lanceringsnummers in de bedrijfsgeschiedenis
PlayStation
24 november 2020

PlayStation 5 ziet tweede slechtere lanceringsnummers in de bedrijfsgeschiedenis

Eindelijk zijn beide consoles van de volgende generatie gelanceerd met vrijwel geen games, onhandige software en hardwareproblemen. Dit alles terwijl ze op de een of andere manier een schimmige kliek van FedEx-chauffeurs ontmaskeren die de pakketten van mensen hebben gestolen terwijl Walmart of Target hun dozen als consoles hebben gemarkeerd. Behalve het laatste, was elk te verwachten of te horen lang voor de lancering.

Met beide consoles beschikbaar, Sankaku Complex aan het bedekken Famitsu's marktonderzoek onthult de PlayStation 5 is er in slechts vier dagen tijd in geslaagd om 118,000 eenheden te verkopen. De lancering van de PS5 als de op één na slechtst presterende console-lancering in de geschiedenis van Sony vóór de PS3 plaatsen.

Ter vergelijking: de Xbox Series X en S van Microsoft hebben in 21,000 dagen 6 exemplaren verkocht. Hoewel dat vreselijk lijkt, zijn de cijfers niet het resultaat van een lage vraag, maar van een relatief lage voorraad. Rapporten geven aan dat winkels die voorraad weten te krijgen, deze via een loterijsysteem hebben verkocht. Vergeleken met de voorgeschiedenis van Microsoft op de Japanse markt, waarin de voorraad van de Xbox Ones in winkels wegkwijnde, is dit een goede zaak voor hen.

In de bredere context tonen deze cijfers geen duidelijke winnaar of verliezer op de markt aan, noch voorspellen ze wie de overhand zal hebben in de komende generatie. Het maakt niet uit hoeveel fans van beide kanten willen glunderen, wat we zien is uitverkochte aandelen, geen marktkapitalisaties of een gebrek aan vraag. Het des te vreemder en potentieel kwaadaardiger maken dan het Amerikaans kantoor van Sony kan ontevreden zijn over de regionale verkoopprestaties en interesse.

Sony slaagde erin om hun beschikbare en beperkte verkoop uit te verkopen vanwege de covid-19-voorraad in Japan. Microsoft is erin geslaagd om hun volledige voorraad in Japan uit te verkopen. Totdat beide voorraden weer worden bevoorraad, en koopaantallen en trends op lange termijn in alles kunnen worden afgeleid, is de onderschatte vraag van Microsoft en Sony had niet genoeg consoles.

Andere PlayStation