Hoe was het artikel?

1495690cookie-checkCDPR heeft geen recht om te klagen over het verzet
Angry Assault
16 december 2020

CDPR heeft geen recht om te klagen over het verzet

Voordat we beginnen, moet worden gezegd dat dit artikel op geen enkele manier doodsbedreigingen, gerichte intimidatie of bedreigingen op welke manier dan ook rechtvaardigt. Hoewel op basis van marketingkeuzes zal worden beweerd dat CDPR dit gedrag bij zichzelf heeft opgeroepen, maakt dat op zichzelf het gedrag op geen enkele manier passend of acceptabel.

Alleen omdat er gemeenheid is van een bepaald segment dat zal worden besproken, doet dit niet af aan de legitieme kritiek die het bedrijf krijgt over de spijtige toestand waarin het spel is gelanceerd. CDPR had meerdere mogelijkheden om het spel te presenteren zoals het op elk platform zou functioneren. De speler laten beslissen of ze de game willen pre-orderen met de wetenschap dat het er verschrikkelijk zou uitzien op de basislijn PS4 en Xbox One.

Evenzo verklaarde CDPR berucht dat het niet hun verantwoordelijkheid was om te communiceren welke functies op de juiste manier uit de ontwikkeling waren verwijderd. Afgezien van juridische argumenten van valse advertenties en wettelijke plichten, kunnen ze als bedrijf niet klagen wanneer mensen boos zijn nadat ze de game hebben gekocht en functies X, Y en Z verwachten. DLC en onthulde dit feit alleen in een obscuur interview of in een meest gemiste tweet.

Sommigen verwachtten bij de lancering nog steeds in staat te zijn om meerdere appartementen te kopen, aangezien dat een aanvankelijk geadverteerde functie was en een hoofdbestanddeel van het open-wereldgenre. Later sneden ze de functie weg door problemen aan te halen die het met het verhaal zou veroorzaken, dat ze bereid waren te herschrijven om voornaamwoorden te verwijderen, en noemden het alleen in een paar obscure interviews. Functies zoals bedrijfsinvesteringen en openbaar vervoer werden ook beschreven en uit het spel verwijderd. Hoewel er een onduidelijke melding is, moet ik deze nog tegenkomen. In plaats daarvan vatten velen hun stilzwijgen op als bevestiging van hun verwijdering.

CDPR kan als bedrijf niet verwachten zich op een dergelijke manier te gedragen en geen terugslag te ontvangen. Als de wet geen decennia achterloopt als het gaat om videogames, zouden ze in verschillende landen worden geslagen met meerdere onderzoeken naar fraude en valse advertenties vanwege hun gedrag. Aangezien Sony volledige restituties verleent, is het onwaarschijnlijk dat het bedrijf zou zegevieren in die onderzoeken.

Dat is natuurlijk de gerechtvaardigde weerslag. Een andere groep, aangespoord door mensen als Reset Era en de media, heeft zich gericht op het lastigvallen van CDPR-personeel vanwege wat zij beschouwen als misbruik van de transgenderidentiteit. Verwacht niets gezonds van deze mensen. Een groep zegt schuldig te zijn omdat er niet genoeg transgenders in het spel waren. Terwijl het andere segment zei dat ze de trans-identiteit uitbuitten door er een in het spel te hebben.

Sommige mensen die de ontwikkelaars lastig vallen, stuiteren heen en weer tussen deze twee, dus dit zijn niet bepaald consistente mensen.

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://platform.twitter.com/widgets.jsDeze mensen hebben senior designer Andrezej Zawadski zo ver lastiggevallen dat hij zich vrijwillig een paar dagen van sociale media heeft teruggetrokken om zich te ontspannen en zich te concentreren op zijn geestelijke gezondheid.

eViuZws

Het zijn echter mensen die CDPR het hof maakten in de aanloop naar de release van hun spel. Dit zijn mensen over wie CDPR hun personeel heeft ontslagen, het script hebben herschreven door voornaamwoorden te verwijderen, en zwaar hebben geloofd dat het hun verkoop zou stimuleren. In dat opzicht hebben deze groepen het niet mis. CDPR geeft niets om hun agenda of ideologieën. Ze zagen ze als een middel om de verkoop te verhogen, zoals de meeste bedrijven doen. Ze bewezen lippendienst om intimidatie te voorkomen, dus in zekere zin maken ze zich schuldig aan de beschuldigde grieven.

Het is niet gemakkelijk om te sympathiseren met een bedrijf dat deze mensen in hun publiek heeft uitgenodigd, ondanks herhaalde verklaringen van deze mensen dat ze hun spel niet zouden kopen. Dit zijn mensen die de maker van Cyberpunk 2077 een racist noemden, ondanks dat hij zwart was. Er kan geen reden worden gegeven om deze mensen vrijwillig uit te nodigen voor uw doelgroep, maar CDPR deed dat en moet nu omgaan met de toxiciteit die ze met zich meebrengen.

Tegelijkertijd wordt hun lijden veroorzaakt door hun overmoed en toegeven. Het maakt geen doodsbedreigingen, gerichte intimidatie, doxing of andere extreem gemene dingen die hun weg vinden om gerechtvaardigd te zijn. Misschien leert CDPR hier een les uit. Dat ze adequaat met hun klanten moeten communiceren en hen moeten laten weten dat functies worden afgebroken of dat bepaalde builds er niet leuk uit zullen zien als andere. Een praktische les, maar nog belangrijker, de volgende keer zal CDPR leren om niet toe te geven aan een groep giftige gemeenschappen die minder interesse hebben in het kopen van hun producten dan dat ze hun respectievelijke demografie vertegenwoordigen.

Andere boze aanval