Hoe was het artikel?

1495780cookie-checkSony haalt Cyberpunk 2077 uit de winkel te midden van gesprekken over juridische problemen
Nieuws
18 december 2020

Sony haalt Cyberpunk 2077 uit de winkel te midden van gesprekken over juridische problemen

De ervaring van mensen met Cyberpunk 2077 is beslist gemengd. Gebruikers op de pc en consoles van de volgende generatie melden een aanzienlijk vlottere, zij het niet perfecte ervaring. Een, die van begin tot einde kan worden afgespeeld met slechts kleine minpuntjes buiten de kernproblemen.

In schril contrast daarmee hebben consolespelers van de vorige generatie, vooral degenen die nog steeds de basismodellen gebruiken, een bijna onspeelbare ervaring gemeld. Een ervaring vol game-breaking bugs, ontbrekende texturen, crashes, verschrikkelijke framesnelheden, om de meer prominente en hardnekkige klachten te noemen.

Totdat CDPR de revisiepatches voor januari en februari aankondigde, gaven Sony en Microsoft restituties buiten hun servicevoorwaarden. Na de aankondiging werd de consumenten prompt in beleefdere taal verteld om te gaan pond zand.

Via een Officiële Pagina, Sony heeft zijn eerdere beleid van geen restitutie teruggedraaid om universele restituties voor digitale kopieën te verlenen. Met onmiddellijke ingang heeft elke gebruiker die de digitale versie van de game heeft gekocht recht op een volledige terugbetaling, ongeacht de speeltijd. Voor de nabije toekomst is de game uit hun winkel gehaald.

Cyberpunk 2077-restitutie

SIE streeft naar een hoge klanttevredenheid, daarom zullen we beginnen met het aanbieden van een volledige terugbetaling aan alle gamers die Cyberpunk 2077 via de PlayStation Store hebben gekocht. SIE zal Cyberpunk 2077 tot nader order ook uit de PlayStation Store verwijderen.

Zodra we hebben bevestigd dat je Cyberpunk 2077 via de PlayStation Store hebt gekocht, beginnen we met het verwerken van je terugbetaling. Houd er rekening mee dat de voltooiing van de terugbetaling kan variëren, afhankelijk van uw betalingsmethode en financiële instelling.

Waarom is Sony nu pas begonnen actie te ondernemen? Het grappige is dat, hoewel de VS TOS toestaat hun consumentenbeschermingswetten te overtreden, de meeste andere markten dat niet doen. Sony wil gebruikers misschien vertellen dat ze zand moeten beuken, maar ze zijn niet enthousiast of in staat om regelgevende instanties te vertellen hetzelfde te doen.

In een nu verwijderd bericht, een advocaat op Reddit legde uit hoe de toepasselijke wetgeving in de Verenigde Staten CDPR en Sony voorbereidt op een mogelijke class action-rechtszaak.

Afkomstig uit een juridische achtergrond en werkzaam op juridisch gebied, met een game die zo populair is als Cyberpunk, kan er een rechtszaak komen. Waarom vraag je je misschien af? De prestaties op Xbox One en PS4.

Voordat mensen beginnen met het zeggen van "wat had je verwacht op de laatste generatie consoles". Nou ja, legaal, een spel dat je van begin tot eind kunt uitspelen. De game is voor velen onspeelbaar geweest met crashes door bugs en zelfs valse advertenties. Microsoft heeft de marketingovereenkomst met cyberpunk en pushte de marketing voor Xbox One. Wanneer een game niet kan presteren op de console die je op de markt brengt, is dat een mogelijke rechtszaak voor valse advertenties en het promoten van een game. Dit laat Sony niet uit het water omdat ze er wel reclame voor hebben gemaakt. Ik weet niet zeker hoe dit spel goud werd. Natuurlijk kunnen veel van de bugs en glitches worden verholpen via een online update, maar er is nog steeds een publiek zonder internettoegang. Mensen wonen op het platteland, internet kan extreem traag zijn. Ik was eigenlijk een van die mensen. Hoe help je die mensen die de schijfversie kopen, installeren en het spel niet kunnen afmaken vanwege bugs? Ze hebben geen internettoegang om hen te helpen bij de update.

Als genoeg mensen beginnen te klagen, hoeft er maar één zaak naar de rechtbank te worden gebracht en beginnen mensen zich aan te melden bij de class action.

Persoonlijke mening: ik klop niet op CDPR. Ze deden wat ze konden voor de consoles van de laatste generatie. Maar je kunt geen reclame maken voor een console waarop deze niet eens kan worden afgespeeld. Geen texturen laden met onzichtbare muren. Talloze crashes en bugs waardoor je het verhaal niet kunt voortzetten. Het had nooit mogen worden vrijgegeven ten koste van de consument voor winst. Dat is waar de rechtszaak naar mijn mening over zal gaan. De game is gemaakt ten koste van de Xbox One en PS4-consument. Ik ben dol op CDPR, maar het enige dat nodig is, is dat één persoon van streek raakt en het zal voor hen uit de hand lopen vanwege de redenen die ik hierboven heb genoemd. Ik ben van mening dat u GEEN toegang tot internet mag hebben om in aanmerking te komen voor de class action. Ik geloof dat een rechter zal beslissen dat als je internet hebt, je geen aanklacht kunt indienen omdat je een patch kunt downloaden. Als je een datalimiet hebt, denk ik dat je je erop kunt aanmelden, omdat het je data kostte om het spel te 'repareren'. Ik zie ook dat deze zaak een precedent schept en de FTC betrekt bij Microsoft en PlayStation met strengere procedures om een ​​game uit te brengen of goud te worden. Je zou geen discgame moeten kunnen uitbrengen die niet kan worden afgespeeld.

Dat is mijn mening. wat denken jullie?

De sleutel tot zijn beoordeling is de beschikbaarheid van een oplossing. Rechtbanken kunnen beslissen dat als u toegang heeft tot internet, u geen juridische gronden heeft. Maar de sleutel tot dat argument is het bestaan ​​van een oplossing. Voor nu en in de nabije toekomst bestaat er geen oplossing. Het blijft de vraag of er ooit een oplossing zal komen voor consoles van de vorige generatie. Zonder oplossing is er geen verdediging tegen mogelijke class action-rechtszaken.

Voorlopig blijft de game bij sommigen tegen een gereduceerd tarief beschikbaar op pc Winkel. Januari en februari zullen naar verluidt belangrijke revisie-patches zien die bedoeld zijn om het spel tot snuiftabak te brengen.

Ander nieuws