Hoe was het artikel?

1496100cookie-checkAngry Assault: Waarom de Faro-plaag nooit zou gebeuren
Angry Assault
8 januari 2021

Angry Assault: Waarom de Faro-plaag nooit zou gebeuren

2020 heeft ons bijna allemaal gedood, maar net als een grote asteroïde heeft het ons vaak levend en teleurgesteld achtergelaten. Met andere woorden, apocalyps hebben de neiging om echt te werken en een einde te maken aan de mensheid, de aarde of het bestaan ​​zoals wij dat kennen. Que Horizon Zero Dawn, waar de Faro-plaag een einde maakte aan de wereld.

De naam zelf is een beetje bedrieglijk. Wat de Faro-plaag is, is een razende schat aan zelfreplicerende machines die biomatter als brandstof kunnen verbruiken. Deze robots, gebouwd door Faro Automated Solutions, maakten deel uit van hun gemechaniseerde soldatenlinie en werden ingezet om een ​​van de weinige overgebleven olievelden op de planeet te verdedigen toen de zwerm defect raakte en alleen tegen zichzelf begon te antwoorden.

Dit hield in dat de noodprocessen voor biobrandstof en replicatiefuncties werden geactiveerd voordat al het leven op de planeet werd verspreid en geconsumeerd. Met als resultaat een volledige ecologische ineenstorting en een vermindering van de kwaliteit van de atmosfeer totdat de aarde onbewoonbaar werd, want zo werkt dat.

Om de mensheid en het leven op aarde te redden, kwamen de meest briljante geesten bij elkaar en vormden Project Zero Dawn. Het zou de mensheid niet redden, maar het zou uiteindelijk de kwantumversleuteling van de pest kraken en de robots uitschakelen. Daarna zou het leven op aarde opnieuw zaaien, waardoor de hele wereld een nieuwe kans kreeg om te gedijen waar de oude wereld stierf.

Wat het belangrijkste probleem betreft, het zou nooit gebeuren, en hier is waarom.

Regelgeving en toezicht

In Horizon Zero Dawn maakt de overlevering expliciet duidelijk dat drones en AI sterk gereguleerd zijn. Dat maakt het absoluut onmogelijk dat een leger van zelfreplicerende kill-bots zonder achterdeur of failsafe-functie ooit groen licht zou krijgen voor productie of verkoop.

Zelfs vandaag zijn er reglement op AI die de kleine onderneming van Faro illegaal zou maken. Na verschillende grote oorlogen die zijn uitgelokt door massale migratie door een ecologische ineenstorting na "klimaatverandering", is het onwaarschijnlijk dat regelgeving zou verminderen om een ​​dergelijke potentiële ramp mogelijk te maken.

Er is een achterdeur

De Faro-plaag werkt op kwantumversleuteling die zelfs voor de beste computers tientallen jaren nodig zou hebben om met brute kracht voorbij te komen. In het spel is dit de reden waarom de mensheid de zwerm niet kon afsluiten nadat een fatale storing de zwerm had doen uitgaan. Er is echter een klein probleem met dit excuus. Er is een flagrante en gemakkelijk te misbruiken beveiligingsfout.

Terwijl de zwerm zich repliceert, moet hij met elkaar communiceren en nieuwe leden van de zwerm identificeren. Natuurlijk kunt u de codering niet verbreken, maar u kunt deze beveiligingsfout uitbuiten. Schakel een of twee eenheden uit, of verdorie, bouw een paar nieuwe en laat de zwerm ze identificeren als onderdeel van hun gelederen. Met aanpassingen zend je de update gewoon door de zwerm uit en sluit je ze af.

Naysayers zullen dit ongetwijfeld als onmogelijk aan de kaak stellen, maar het is heel gemakkelijk. Het beste is dat als het systeem gemodificeerde eenheden kan afwijzen, het enige wat men hoeft te doen is het systeem ervan te overtuigen dat elke eenheid is aangepast, waardoor de zwerm zichzelf inschakelt. Onthoud dat u de codering niet hoeft te verbreken als u de ondersteuningssystemen kunt misbruiken.

De AI zou niet over de aarde zwermen

De trieste realiteit is dat de meeste mensen niet begrijpen hoe AI werkt. AI wordt niet op magische wijze bewust of wijs, en zelfs als er een kritieke storing optreedt, worden ze nog steeds beperkt door het raamwerk waarmee ze zijn geprogrammeerd. Bij het optreden van de storing - die waarschijnlijk een opzettelijke overschrijving in het vervolg zal blijken te zijn - is de kans groot dat het systeem nog steeds beperkt is tot hun doelgebied.

Misschien is dit de zwakste reden waarom het nooit zou gebeuren, maar er zouden een hoop omstandigheden in de code moeten gaan om de zwerm de functies te laten uitvoeren die ze in het universum van de game deden. Alleen op zichzelf antwoorden klinkt indrukwekkend totdat je je realiseert dat de zwerm niet is uitgerust met geavanceerde logistieke verwerkingscapaciteit of functies die het mogelijk zouden maken om te coördineren in een steeds groter wordende groei. Storingen in programma's leiden niet tot gevoel of onafhankelijkheid. Ze resulteren in corruptie, fouten en crashes.

Aldus rijst de vraag op hoe de pest in de eerste plaats had kunnen ontstaan ​​zonder opzettelijk voor dat uitdrukkelijke doel te zijn ontworpen.

Nukes bestaan

Nuke het uit een baan. Het is de enige manier om er zeker van te zijn. Owe, en dit universum heeft antimaterie-engines die hen een indrukwekkende reeks destructieve opties bieden. Sommigen zullen twijfelen of dit effectief zou kunnen zijn, maar als je eenmaal de vernietigingsniveaus van de tsaar hebt bereikt, ben je in verdampingsgebied. Dan zijn er Cobalt Nukes. AKA State Busters. Zelfs als de wereld een vreedzamere plek zou worden zonder kernwapens, zouden deze apparaten binnen enkele dagen in massa kunnen worden geproduceerd.

cpAkcA4

Twee woorden: orbitaal bombardement

Oké, we hebben kernwapens, maar misschien eisen sommige etnisch ingestelde idioten dat we de planeet opofferen om te voorkomen dat overlevenden worden verdampt. Eerlijk argument, dan kraken we orbitale kanonnen en lasers.

In het universum is de productiesnelheid krankzinnig, wat ons beperkt tot hoe snel we deze apparaten in een baan om de aarde kunnen brengen. In Cyberpunk vernietigt de EU de meeste Amerikaanse militaire faciliteiten in minder dan 24 uur met slechts een paar railkanonnen op de maan. Omdat we maanoogstoperaties hebben, klinkt het alsof het tijd is om die langeafstandsmoorden te plegen.

Bovenal is dit in het universum waar de dreiging had moeten eindigen. Het maakt niet uit of de Plaag superhack-mogelijkheden heeft als hun doelen niet binnen bereik zijn.

Laat ze vechten

Oké, zo leuk feitje. De pest heeft niet alleen een indrukwekkende codering, maar om de een of andere reden heeft het ook superhackcapaciteiten. Omdat de meeste legers van de wereld op drones en robots vertrouwden tegen de tijd dat de apocalyps begon, werden veel verdedigingsinspanningen gedempt. Behalve niet echt.

Weet je nog hoe de Faro-plaag niet kan worden gehackt? Begin dan die codering in andere robots en drones te stoppen. Of nog beter, bouw nog een horde robots en verziek het op de originele horde. Of ze kunnen elkaar niet hacken, of dit probleem corrigeert zichzelf, en we hacken onze update van de pest en sluiten ze af.

DUMB, Venus en Lunar Colonization

Eerder zei ik dat ze antimaterie-motortechnologie hebben. Dit werd gebruikt op een schip dat was ontworpen om een ​​groot deel van de mensheid naar het volgende bewoonbare sterrenstelsel te brengen. Helaas, aangezien de technologie experimenteel was, mislukt de aandrijving en explodeert het schip, waarbij iedereen aan boord omkomt.

Wat is dan het probleem? Nou, dit plan is gewoon stom. Zero Dawn laat al zien dat we de technologie hebben om planeten te terraformen, en we hebben al ruimtereizen die de maan en verder kunnen bereiken. Een ander zonnestelsel koloniseren is een goed idee. Toch zou het geen precedent moeten zijn voor het creëren van zelfvoorzienende kolonies op Venus, Mars, de maan en talloze levensvatbare manen, planetoïden en asteroïden verspreid over ons zonnestelsel.

0wEl4KI

Zelfs als de aarde verloren zou gaan, zouden we deze hebben als fail-safe om op terug te vallen met het langetermijndoel om Mars en Venus volledig te terraformeren of de aarde terug te winnen met orbitaal bombardement. Dan zijn er DUMB of diepe ondergrondse militaire bases. Hoewel het slechts geruchten en speculaties zijn, is zo'n faciliteit zo groot en enorm dat het een autonome stad onder het aardoppervlak is.

Zoals de game laat zien, kunnen we overleven in afgesloten omgevingen, dus als we ze niet hebben, zou het essentieel zijn om ze te bouwen. Ze zouden gemakkelijk te verdedigen zijn, gemakkelijk te isoleren en te verbergen voor de pest, en zouden ons de capaciteit geven om meer mensen te redden dan welke ruimtevaartoperatie dan ook.

Zero Dawn kan dan worden gebruikt om de zwerm weg te vagen en de mensheid naar de oppervlakte te laten terugkeren.

Niet alle apocalyps zijn gelijk gemaakt. Sommige zijn vreselijke situaties die zelfs het meest voorbereide meesterbrein kunnen doden. Anderen zijn het geluk van de trekkingsscenario's, waarbij de ongelukkigen worden gedood, ongeacht intellect of paraatheid. Dan zijn er apocalyps die nooit van de grond mogen komen, zoals de Faro-plaag.

Vanaf het begin had het nooit mogen worden gecreëerd, nooit mogen verspreiden, en dan had het gemakkelijk moeten worden geëlimineerd met massavernietigingswapens of orbitale wapens. Dat het er uiteindelijk in slaagde de mensheid uit te roeien, die zelfs de meest elementaire pogingen om hen af ​​te sluiten, hun communicatie te blokkeren of andere plannen om te overleven uit te voeren, niet heeft uitgevoerd, is overduidelijk slecht geschreven.

Maar nogmaals, wat kun je verwachten van een spel dat religie demoniseerde zonder te begrijpen hoe religies worden gevormd. Geschilderde mannen als incompetent of slecht, wanhopig op zoek naar redding door een Mary Sue die niet kon falen, hoe slecht de situatie ook werd en altijd het antwoord wist.

Andere boze aanval