Hoe was het artikel?

1496240cookie-checkHoe u de levensduur van uw externe harde schijf kunt verlengen
Kenmerken
21 januari 2021

Hoe u de levensduur van uw externe harde schijf kunt verlengen

Een externe harde schijf kan een van de beste uitbreidingen voor uw computer zijn. Hier vind je immers de benodigde ruimte om al je persoonlijke foto's en video's op te slaan of voor professioneel gebruik te gebruiken. Externe harde schijven bieden gebruikers een praktisch alternatief voor gegevensopslag. Ze gaan jaren mee, zijn draagbaar en zijn een goedkope optie in vergelijking met SSD's. Het is geen verrassing dat de markt een breed scala aan opties biedt voor gebruikers die de voorkeur geven aan specifieke specificaties met betrekking tot de datacapaciteit, grootte en stijl van de harde schijf.
Hoewel er geen specifiek cijfer is voor de levensverwachting van externe harde schijven, zullen ze na verloop van tijd toch zeker beschadigd raken. Harde schijven kunnen gemakkelijk crashen, falen en sterven omdat ze zijn gemaakt van bewegende componenten die kwetsbaar zijn voor mechanische en fysieke defecten. De gemiddelde levensduur van een harde schijf is ongeveer 6 jaar. Als de harde schijf eerder defect raakt, kan dit soms de schuld van de fabrikant zijn. Maar blijkbaar is het in de meeste gevallen te wijten aan ons dagelijkse gedrag. Zolang we het station goed onderhouden en externe bedreigingen in de gaten houden, kunnen we de levensduur ervan gemakkelijk verlengen.

1. Voorzichtig behandelen:

Zoals we weten, is fysieke schade de snelste en meest voorkomende manier om een ​​defecte harde schijf te krijgen. Bij zelfs de geringste storing kunnen de bewegende onderdelen van de harde schijf defect raken. Daarom mag u voor desktopcomputergebruikers in geen geval de harde schijf zelf uit de computerbehuizing halen nadat deze is geïnstalleerd. Bovendien moet u, ongeacht of u een laptop of desktopcomputer gebruikt, voorzichtig zijn bij het hanteren van de schijf. Bewaar het uit voorzorg op een plaats uit de buurt van mogelijke fysieke schade.

2. Controle warmte:

Afgezien van de fysieke schade, is oververhitting een ander probleem dat defecten aan de harde schijf kan veroorzaken. Vaker wel dan niet kan een stijgende temperatuur optreden door onvoldoende ventilatie, extreem weer, oververhitting van de omgeving, enzovoort. Alle computercomponenten, inclusief de drive, worden geleverd met een nauwkeurig bereik van optimale temperaturen. Zodra de temperatuur van de schijf het bereik overschrijdt, is deze vatbaar voor beschadiging. Om de harde schijf te beschermen tegen stijgende temperaturen, kunt u acties ondernemen vanuit twee facetten. Een daarvan is voor het verzekeren van voldoende ventilatie voor uw computer. De andere is om regelmatig de stofophoping in de computer te controleren en te verwijderen om ervoor te zorgen dat de ventilatoren normaal blijven werken.

3. Schakel uw externe harde schijf niet onnodig uit:

De meeste mensen hebben de indruk dat het onschadelijk is dat de externe schijf deze uitschakelt wanneer deze niet wordt gebruikt. Maar in werkelijkheid kan het vaak aan- en uitzetten meer kwaad dan goed doen. Kenmerkend is dat een externe harde schijf in een spin-downmodus werkt. Wanneer u uw schijf echter uit- en inschakelt, vraagt ​​u dat deze opwarmt en afkoelt. Als u dit ook herhaaldelijk doet, wordt de schijf onder druk gezet, waardoor de levensduur en het archiveren van gegevens worden verkort.

Als u goed voor uw harde schijf zorgt, kunt u de levensduur van uw harde schijf verlengen. Maar u weet nooit wanneer uw harde schijf onverwachts defect raakt en het verliezen van gegevens is een van de meest frustrerende ervaringen die een bedrijfseigenaar kan hebben. Van beschadigde bestanden tot crashes van de harde schijf, het onvermogen om toegang te krijgen tot belangrijke documenten op uw computer of draagbare schijf is zowel zorgwekkend als tijdrovend. Neem voor het herstellen van uw gegevens contact op met experts op het gebied van gegevensherstel voor Adata-gegevensherstel.

Andere mogelijkheden