Hoe was het artikel?

1607897cookie-checkHouse Game is een must. Speel Horror Game nu op Steam 2020
Uncategorized
26 juli 2021

House Game is een must. Speel Horror Game nu op Steam 2020

Ik heb geen artikelen gezien (dat wil niet zeggen dat ze niet bestaan) over House-games, wat jammer is, want dit is eigenlijk een van de engste indiegames die ik in een tijdje heb gezien. Laten we bespreken:

Uitgebracht in oktober 2020 op Stoom, House-game is een indie-gepixeld horrorspel. Het doel zoals beschreven op de Steam-beschrijvingspagina is om het kwaadaardige huis te overleven dat je familie probeert te vermoorden. HOUSE is een horror-avonturenspel waarin je speelt als een jong meisje dat een gevaarlijk huis verkent dat er alles aan doet om jou en je familie te vermoorden. Race tegen de klok om het lot te veranderen... of val zelf in het duister.

Er zijn meerdere "eindes" aan het verhaal, maar er is eigenlijk maar één echt einde. Hoewel er een eindscherm is voor als je je familie redt en een eindscherm als je ze doodt, zijn beide eindes bedrog, aangezien een spookachtige pop je vertelt dat je nog steeds vastzit in het boze huis. Er is maar één echt einde. Het is niet het gelukkigste einde, maar gelukkig ook niet het slechtste.

Zoals recensent Allison het uitdrukte:

“…het heeft een soort nostalgische kwaliteit van het huis waarin je als kind woonde, waar de wereld groot aanvoelde, en toch alleen bestond voor zover je wist. Het soort angstaanjagende gevoel dat je ouders niet willen erkennen hoe eng de donkere gang is, of proberen te begrijpen of je slaapt of wakker bent als je koorts had.

De verwarring waarom je ouders vreemd doen, de angst wanneer je broer of zus een moeilijke periode doormaakt in het leven, de ambiguïteit die aanwezig is in een nieuw huis. Ik zou bijna beweren dat het een soortgelijk gevoel heeft als Coraline, of Life is Strange, waar iets vreselijks aankomt, en je moet proberen het te voorkomen door middel van puzzels terwijl je ook het gevoel van stilte voor de storm in je opneemt elke stap van de weg.

Het brengt dat allemaal terug met zijn esthetiek, schrijven en geanimeerde flair. Het schrijven ademt een dromerig, behoedzaam gevoel. De kunst laat veel aan je verbeelding over, maar biedt meer dan genoeg details om te begrijpen wat er aan de hand is. De animaties zelf zijn enkele van de beste die ik heb gezien in de pixelstijl van games. Echt suggestief.

Kan niet genoeg aanbevelen in de uitverkoop of de volledige prijs, als je een ruimte wilt om bij deze gevoelens stil te staan, terwijl je ook je geest bezighoudt.

Andere Uncategorized