Hoe was het artikel?

1601162cookie-checkSpooky's Jumpscare Mansion is een perfect horrorspel
Uncategorized
20 juli 2021

Spooky's Jumpscare Mansion is een perfect horrorspel

Spooky's Jumpscare Mansion is een vrij uniek horrorspel. Als iemand me zou vertellen dat ze aanbevelingen willen voor horrorgames die vergelijkbaar zijn met Resident Evil, zou ik gemakkelijk verschillende vergelijkbare games kunnen bedenken op het gebied van esthetiek, gameplay en verhaal. Als iemand me zou vragen om een ​​lijst met games die vergelijkbaar zijn met FNAF, zou ik gemakkelijk een aantal FNAF-klonen en vergelijkbare stijlgames kunnen opsommen. Ik zeg dit niet om die games neer te leggen, alleen om te benadrukken dat ik dat niet zo gemakkelijk kan doen met Spooky's Jumpscare Mansion. Er zijn zeker soortgelijke spellen, maar ik kan er momenteel geen bedenken, en ik ben momenteel op zoek naar soortgelijke spellen. (Misschien Sunshine Manor) wil er een zijn?)

Spooky's Jumpscare Mansion is eigenlijk vrij eenvoudig in de kern. Als je vanuit het perspectief van de eerste persoon speelt, moet je door 1,000 kamers in een spookkasteel navigeren. Er zijn zeer veel bedieningselementen, alleen je bewegende knoppen (en een om te rennen), een interactieknop en een knop om met je bijl te zwaaien als je er laat in het spel een krijgt. Een nummer in de linkerbovenhoek van het scherm vertelt u uw huidige kamernummer. Er zijn veilige ruimtes (gemarkeerd met een paars kruis in een lift) eens in de vijftig, daarna om de honderd kamers.

De esthetiek van het spel is schattig en charmant, en in het begin denken veel spelers dat dit helemaal niet zo eng zal zijn. Mijn favoriete gedeelte van het kasteel in het hoofdspel is een sinister restaurant met Arby's vibes. Maar langzaamaan worden de dingen steeds enger naarmate je vreemdere en vreemdere dingen tegenkomt, en toch verdwijnt de charme van het spel nooit. Je ontdekt ook aantekeningen van een avontuurliefhebbende romanticus, voor wie je zult steunen en je afvraagt ​​wat er met haar is gebeurd. Er zijn ook aantekeningen van vele anderen.

Je wordt begeleid door een schattig blauw spookmeisje. Ze is Spooky en komt af en toe binnen om je een beetje aan te moedigen, en soms heeft ze een kleine verrassing voor je die je misschien wel of niet leuk vindt. Haar achtergrondverhaal is verbonden met het verhaal van dit kasteel, iets waar je meer van ontdekt in de DLC's.

De twee DLC's zijn het Dollhouse en Karamari Hospital. Het is niet bekend of de hoofdpersoon in deze uitbreidingen dezelfde hoofdpersoon is als in het hoofdspel (maar ik denk dat dit onwaarschijnlijk is gezien het einde van het hoofdspel) of dat het twee of één nieuwe personages zijn. Karamari Hospital is naar mijn mening de engste van de drie games – het is ook waar je mijn favoriete personage kunt vinden: Ume Ito. (Ze wordt bovenaan dit artikel afgebeeld.) Het redden van haar was iets waar ik me 100% voor heb ingezet, maar ik zal niet meer zeggen om spoilers te vermijden. The Dollhouse sluit het verhaal af met het echte goede einde, en het is hartverwarmend.

Er is ook een eindeloze modus en een aanstaande om je eigen landhuis aan te passen. Hoewel ik enthousiast zou zijn voor een vervolg, ben ik ook blij met het einde van Dollhouse.

Spooky's Jumpscare Mansion is nu op Steam. Als je het nog niet hebt gespeeld en als dit je interessant in de oren klonk, dan weet ik zeker dat je Spooky's Jumpscare Mansion geweldig zult vinden.


Neira is de auteur van YA fantasy/horror roman Ravens droom.

Andere Uncategorized