Hoe was het artikel?

1620392cookie-check9 beste platformonafhankelijke games die je moet spelen
Nieuws
24 augustus 2021

9 beste platformonafhankelijke games die je moet spelen

De ontwikkelaars maken het gamers gemakkelijk door de game platformonafhankelijk speelbaar te maken.

De snelle ontwikkeling van technologie in de game-industrie in de afgelopen jaren heeft geleid tot nieuwe platforms voor het spelen van games. Het heetst was toen Sony en Microsoft hun Next-Gen consoles uitbrachten, namelijk respectievelijk PS5 en Xbox Series X.

Om nog maar te zwijgen over de markt voor mobiele games, de trend blijft van jaar tot jaar toenemen. Als gevolg hiervan hebben veel grote uitgevers, of ze het nu leuk vinden of niet, hun games speciaal voor mobiel uitgebracht.

Met zoveel beschikbare platforms, zijn platformonafhankelijke in-game-functies behoorlijk belangrijk. Zoals de naam al doet vermoeden, stelt cross-platform gamers in staat om met andere gamers te spelen, ongeacht welk platform wordt gebruikt.

Tot 2021 zijn er veel games op verschillende platforms uitgebracht. Dus, wat zijn de beste platformonafhankelijke games die je moet spelen? Bekijk de lijst hieronder.


9 beste platformonafhankelijke spellen

Onder ons

EKk7vN0G8ChwX8pEIB7mxOGQ0c8F1W6gdQEzXCADMtCmHHbvTnr9psVa1s9B0H 0qCBaQzn fCfnPffneO4CbwtmHIjUcVNU5t5TCHASY30YeMUGrdUOcF89tto4lAfVa627zKg=s0

Onder ons werd een van de meest opvallende games in 2020. Rapportage van Sensortower.com, Among Us bleek de meest gedownloade game te zijn door gamers in het derde kwartaal van 2020 - en versloeg de populariteit van Free Fire en PUBG Mobile.

Naast het hebben van interessante gameplay, is een van de redenen waarom Among Us behoorlijk populair is, omdat deze game op verschillende platforms kan worden gespeeld. Sinds de release kan Among Us worden gespeeld op Android, iOS, pc en Nintendo Switch.

Apex Legends

gVvEIIQfoOk8VHpk0eBqu5s9RVPyyIhaxq8Tf4OZNf85PrjEBc4yQZdbFFrbpYOVMz BGWM mSSAsmjCYOALTqmovhl4qPUattsraAgOkOK9pChoXMnJUvJy5jtEI3nbhnAiZuI=s0

Apex Legends is een FPS battle royale game die niet minder populair is dan andere battle royale games zoals PUBG en Fortnite. Apex Legends, ontwikkeld door Respawn Entertainment, werd uitgebracht in 2019 en kreeg meteen 25 miljoen downloads in één week.

Apex Legends is een van de beste platformonafhankelijke games die tegelijkertijd op Xbox One, PS4, pc en Nintendo Switch kan worden gespeeld.

Call of Duty: Warzone

vpndst0KtNVO9gwtm3r4cYSDWHlbQQFZf5jlz8ngLQi esVLGIz88PSZhP46ZCM7VCay GWN2K

De volgende cross-platformgame die je kunt spelen is Call of Duty: Warzone. Deze door Activision ontwikkelde game kan door spelers samen worden gespeeld via de PlayStation 4-, Xbox One- en pc-platforms.

Er zijn twee interessante modi die worden gepresenteerd in Call of Duty: Warzone. De eerste is een Battle Royale die 150 mensen samenbrengt om te overleven. Ten tweede is er een plundering, waarbij spelers geld moeten verzamelen van buititems op de kaart.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

ta1AIP1bil NpSbJcuuN6ScPHnZZHs3uI5oIeSlHU11yc8CqKbf056fdM7x5wgo5XxMCMhPfq5SwnzEplLUBBJhhu3rarqbtn7fxFOQN WVff9QJR4hBn HPC2t4A1E78LgqDto=s0

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn lijkt een beetje anders dan andere Final Fantasy-series die de singleplayer-ervaring benadrukken.

Verschijnen als een MMORPG-spel zal natuurlijk veel spelers in het spel samenbrengen. Zelfs als je op dezelfde server zit, kun je spelers van de PS4-, pc- en Mac-platforms ontmoeten.

Fortnite

N6ZzijijtmybEKdx5dsEpHMJQFId62jYlefVu 64J1cdgi1yby7WXHtyVUeWFzudg1UVxQ8kPMWpcxNdqn W0Y8BoW

Fortnite is een Battle Royale-game die platformonafhankelijk kan worden gespeeld. Dit betekent dat spelers op verschillende platforms zoals PS4, Xbox One, Switch, pc, mobiel, Xbox Series X, PS5 elkaar in één game kunnen ontmoeten om te overleven.

Sony was het aanvankelijk niet eens met het idee van een platformonafhankelijke game voor Fortnite. Maar dankzij de druk van de community en ook gezien de toenemende populariteit van Fortnite, smolt Sony uiteindelijk en stemde ermee in dat Fortnite op Playstation aanwezig was als een platformonafhankelijke game.

Genshin Impact

1xQkbJxpwzvGmTJtvKSgUu0KymV15eU9MktiHSxb5c6rz99vLW8OnsEtitkr9PX K TQLoD9F2 DyhH

Genshin Impact komt als een actie-RPG-genre dat overeenkomsten heeft met The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild. Het hebben van visuals die het oog bederven, maakt het gemakkelijker voor Genshin Impact om door gamers te worden geaccepteerd. Sinds de release in september 2020 heeft Genshin Impact zelfs snel miljoenen downloads op verschillende platforms bereikt.

Genshin Impact is niet alleen beschikbaar op meerdere platforms, maar kan ook samen worden gespeeld als een platformonafhankelijke game zoals op pc, PS4, Android en iOS.

Minecraft

Minecraft is tot nu toe een van de beste sandbox-games op Android. Minecraft was al een groot spel toen het de pc-versie uitbracht. Sinds de mobiele versie kwam, kan Minecraft nog steeds zijn populariteit behouden.

Uniek is dat Minecraft ook platformonafhankelijke games bevat die gelijkelijk kunnen worden gespeeld op platforms zoals Xbox One, PS4, Switch, pc en mobiel.

No Man's Sky

Ni1foGcbXVQEXaScpPDhWz9DJj9n3lEryT5NGcJZeKIbVRXWqN3YG3 sD8D9pGXPitqFt7Ecb2DpihRqD9v3RX0JsmSnFaqFcS8bY12CbZxYYzkjew UkeGq2V8R13Yo5Qe9spI=s0

De volgende platformonafhankelijke game is No Man's Sky. Had een polemiek veroorzaakt toen het voor het eerst werd uitgebracht, dit spel van Hello Games verbeterde langzaam veel dingen die belangrijk werden gevonden. Een daarvan was toen ze vanaf 11 juni 2020 de cross-play-functie op alle platforms aankondigden.

Als gevolg hiervan kunnen spelers elkaar op één server ontmoeten, ook al spelen ze op verschillende platforms.

eFootball

87yCCzwHwAFW2jUxiylXMfgZIF LIdPecN7DGdv35HtO6UNylscuJkHA rUdjRfFurTVosBynuz8bbmu9gd unol4ckIvZtOg ExixhBcUboZ9ZkLOwF jri7h8tRhs2vE79NE=s0

De volgende platformonafhankelijke game is eFootball. Ja, Konami kondigde verrassend aan dat de door hem gemaakte game een game zou zijn die tegelijkertijd vanaf verschillende platforms kan worden gespeeld.

Door de naam te veranderen van PES in eFootball, wordt gehoopt dat meer gamers zullen worden aangetrokken om de rivaliserende FIFA-game te spelen. Aangezien eFootball niet alleen platformonafhankelijk is, zal het ook als gratis te spelen game aanwezig zijn.

Dat waren dus de beste platformonafhankelijke games die je kunt spelen.

Ander nieuws