Hoe was het artikel?

1622151cookie-checkFrostpunk Review, een spel dat de moraal en het geweten op de proef stelt
Reviews
26 augustus 2021

Frostpunk Review, een spel dat de moraal en het geweten op de proef stelt

Als je de leider moet worden van de laatste menselijke beschaving, wat ga je dan doen in het licht van de eindeloze winterramp? Hoe zorg je ervoor dat de mensheid niet van de aardbodem wordt weggevaagd? Is het door een eerlijke leider te zijn? Of door dictator te worden?

De antwoorden op deze vragen zijn te vinden op Frostpunk. Frostpunk is een stadsgebouw strategiespel gemaakt door 11 Bit Studio die in 2018 werd uitgebracht. In tegenstelling tot gewone games voor het bouwen van steden, combineert Frostpunk het genre voor het bouwen van steden met survival- en samenlevingssimulatiekruiden. Hier speel je als een leider die de mensheid moet leiden om de eindeloze winter te overleven.

Frost Punk zelf heeft met succes veel lof ontvangen van gamers en journalisten. Zelfs Frostpunk wist ook verschillende prijzen te winnen, zoals Best Simulator Game van PCGamer.com.

Hoe is de gameplay en het plot van Frostpunk dan? Laten we eens kijken naar de recensie.

FROSTPUNK VOLLEDIGE REVIEW

Gameplay (9.5/10)

LaIPUn27UXyCfQYjIBlRYG60x39HlbBjiFj

Frostpunk speelt zich af in 1886, waar de uitbarstingen van Mount Krakatau en Mount Tambora de zon bedekken en een lange winter veroorzaken. Om dit te overwinnen, creëerden het Britse rijk en de Verenigde Staten steden en generatoren in kolenmijnen, zodat mensen de strenge winter konden overleven. Hier wordt de speler aangesteld als de leider van de stad en de generator.

Frostpunk presenteert acht scenario's om uit te kiezen. Bij het spelen van elk scenario worden spelers geconfronteerd met verschillende evenementen. In het geval zullen er keuzes zijn die het einde van het scenario zullen bepalen. De keuzes die aan spelers worden gegeven, zullen zeer dilemma's voelen en spelers zullen het gevoel hebben dat elke keuze een slechte keuze is. Hier worden de morele waarden en het geweten van de spelers op de proef gesteld.

Bij stadsbeheer moet met veel zaken rekening worden gehouden. Zoals de mate van tevredenheid van bewoners en arbeiders, voedselvoorraden, onderzoek naar nieuwe technologieën en meer. Spelers moeten zorgvuldig de prestaties van werknemers maximaliseren bij het verzamelen van middelen, terwijl ze aandacht besteden aan het geluksniveau van de werknemers. Als het geluksniveau van de werknemer laag is, zullen de werknemers in opstand komen.

Over het algemeen moet de gameplay van Frostpunk inderdaad vereisen dat spelers hun hersens kraken over het beheren van de stad en het bepalen van de beste keuze voor de mensheid.

Controle (8.0/10)

7y TsNKNhZJZiN5UpLBrRtBEd5ZsdHEUX9QTpXN9hBXIyXCLPp

De besturing en mechanica van Frostpunk zijn behoorlijk ingewikkeld in vergelijking met andere stedenbouwspellen. De moeilijkheidsgraad van dit spel is ook erg moeilijk. Niet zelden hebben spelers binnen een paar uur geen middelen meer en gaan ze dood. Ingewikkelde mechanica en hoge moeilijkheidsgraad kunnen echter een uitdaging zijn voor spelers.

Grafisch (8.5/10)

De graphics van Frostpunk zelf zijn best goed. Sommige van de gedetailleerde aspecten van de gebouwen, mensen en omgeving zijn verbluffend. De gebruikersinterface is vrij eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen. Dit is erg handig aangezien de mechanica van Frostpunk zelf al erg ingewikkeld is.

Verslavend (9.0/10)

EOkFi9klPFl6Y6UvZU4RxBTL1V4 CPrraLACUj3Fook0KUAbbZPD3krXZugGhLY qn8YalZQJtiaJQAPWdbmTxxS60nNS9enE60ihK4AA7vtbKrMVdz21sap SDnHaoapjh o7o=s0

Met een hoge moeilijkheidsgraad en een spannende verhaallijn kan Frostpunk ervoor zorgen dat spelers zich urenlang thuis voelen. Spelers zullen verslaafd zijn aan het zoeken naar verschillende eindes in elk scenario. Het leren van complexe mechanica terwijl je uitzoekt hoe je middelen efficiënt kunt beheren en werknemers tevreden kunt houden, zijn ook de belangrijkste attracties van het spelen van Frostpunk.

Conclusie

Frostpunk presenteert een stadsbouwervaring op een ander niveau. Met een gespannen plot en verhaallijn, gecompliceerde mechanica en verbluffende graphics, is Frostpunk een stedenbouwspel dat meer hardcore is dan andere stedenbouwspellen.

Om deze redenen geeft onze website Frostpunk een 9.0 rating. Als je Frostpunk wilt proberen, kun je spelen op de PC-platform via Steam of op het mobiele platform dat eind dit jaar wordt uitgebracht. We bieden je ook een spel cheats die je oneindige bronnen in het spel kunnen geven.

Andere beoordelingen