Hoe was het artikel?

1619052cookie-checkGoogle wilde naar verluidt Epic Games kopen om Play Store Monopoly 2021 te versterken
Uncategorized
21 augustus 2021

Google wilde naar verluidt Epic Games kopen om Play Store Monopoly 2021 te versterken

Google is naar verluidt van plan om het bedrijf te kopen epic Games met als doel om Fortnite naar de Android Play Store te brengen. Deze informatie is verkregen uit een Epic vs Google-rechtsdocument dat openbaar is verspreid.

Rapporterend van The Verge, citeert Epic uit het document dat Google zich bedreigd voelt door de plannen van Epic om de Google Play Store-commissie te omzeilen. Zelfs Google noemde het Epic-plan zelfs een "infectieziekte".

Reactie van epische games

Epic Games zei: "het Google-bedrijf probeert opzettelijk hun monopolie te bereiken en te blijven overleven." Volgens Epic gebruikt Google zijn invloed, macht en geld om andere bedrijven te overtuigen om niet-concurrerende overeenkomsten te ondertekenen om zo zijn monopolie te versterken.

Helaas blijven details over de interne discussies van Google over deze kwestie geheim en tot nu toe heeft Google nooit contact opgenomen met Epic met een dergelijk aanbod. Dit werd ook overgebracht door de mede-oprichter en CEO van Epic Games, Tim Sweeney, via zijn Twitter-account.

Eerder verklaarde Epic in zijn gerechtelijke documenten ook dat een van de Google Play-managers contact had opgenomen met Epic over de game Fortnite. De reden is dat de manager zei dat het downloaden van Fortnite op een Android-telefoon zonder door de Google Play Store te gaan (sideloading genoemd) een heel slechte zaak is omdat het meer dan 15 stappen moet doorlopen. Aan de andere kant kost het downloaden van apps via de Play Store slechts 2 stappen.

Uiteindelijk verklaarde Epic dat Google eigenlijk begreep dat de beperkingen op sideloading een poging waren om het monopolie van Google op app-distributie te beschermen en het vermogen van ontwikkelaars om hun eigen apps te distribueren te beperken.

In een intern document getiteld Response to Epic legde een Google-medewerker uit dat het bedrijf zich ervan bewust is dat sideloading het bereik van Epic enorm beperkt, omdat toekomstige Fortnite-updates alleen kunnen worden verkregen door sideloading, wat het potentieel heeft om verschillende virussen naar de mobiele telefoon te brengen en Google Play-gebruikers zullen verward zijn over wat ermee te doen. zoek naar Fortnite-games in de digitale winkel.

Epic zelf heeft sinds medio 2020 het bedrijf Google aangeklaagd waar Epic beweert dat Google concurrentievervalsend beleid toepast op andere bedrijven. Afgezien van Epic, klagen veel andere bedrijven Google ook aan voor zijn monopolie-inspanningen via het Android-platform dat app-winkels van derden beperkt en side-loading voorkomt.

Google heeft ook verschillende redacties in de staatsklacht verwijderd, waarvan de meeste te maken hebben met interne beschrijvingen van hoe Android werkt. In een presentatie in 2017 in de Amazon App Store, bijvoorbeeld, merkte Google blijkbaar op dat "als we eerlijk zijn, we zullen toegeven dat de meeste gebruikers en ontwikkelaars ze niet bewust 'kiezen' om de standaardinstellingen te gebruiken." En in 2019 werden Apple en Android "een nieuw gesloten internet-ecosysteem" genoemd dat "de distributie van inhoud via app-winkels … [en] betalingen via app-winkeldiensten" centraliseert - hoewel de bredere context van die verklaring onduidelijk is.

Google heeft de claims in beide rechtszaken ten stelligste ontkend. “Het open Android-ecosysteem stelt ontwikkelaars in staat om apps te distribueren via meerdere appstores. Voor game-ontwikkelaars die ervoor kiezen om de Play Store te gebruiken, hebben we een consistent beleid dat eerlijk is voor ontwikkelaars en de winkel veilig houdt voor gebruikers', zei hij in een eerdere opmerking over Epic's wijzigingsaanvraag. "Hoewel Fortnite beschikbaar blijft op Android, kunnen we het niet langer beschikbaar maken op Play omdat het ons beleid schendt. We zullen ons blijven verdedigen tegen deze onbaatzuchtige claims.”

***

Epic heeft vorig jaar rechtszaken aangespannen tegen Apple en Google na de introductie van een nieuw Fortnite-betalingssysteem dat hun betalingssystemen en in-app-aankoopcommissies omzeilt, waardoor beide bedrijven Fortnite uit hun mobiele winkels moesten verwijderen. (Fortnite is nog steeds beschikbaar op Android-apparaten via sideloading.) De zaak van Epic tegen Apple kwam in mei voor de rechter en wacht momenteel op een uitspraak van de rechtbank.

Zoals we weten, is Google een van de grootste technologiebedrijven ter wereld. Bij elke innovatie in elk van zijn producten is het geen wonder dat Google ook verborgen games biedt die toegankelijk zijn voor en gespeeld worden door bezoekers van de site uit verschillende delen van de wereld.

Voor de meeste mensen is Google slechts een zoekmachine. Met verschillende functies, waaronder zoeken naar afbeeldingen, spraakgestuurd zoeken, rekenmachine, taalvertaler, temperatuurcontrole, enzovoort. Maar het komt zelden voor dat Google-gebruikers op de hoogte zijn van het bestaan ​​van het verborgen spel van de heerser van de zoekmachine.

Andere Uncategorized