Hoe was het artikel?

1622382cookie-checkDe 3 grootste incidenten in de game-industrie
interessante Content
27 augustus 2021
5 min gelezen

De 3 grootste incidenten in de game-industrie

Toen de game-industrie werd ontwikkeld en games werden uitgevonden, reageerden mensen overweldigend. Het stimuleerde het moreel van game-ontwikkelingsbedrijven en ze begonnen meer games te ontwikkelen. Op deze manier hebben zich een aantal incidenten in de game-industrie voorgedaan en hebben de game-ontwikkelingsbedrijven zichzelf aan de industrie voorgesteld.

De concurrentie in deze industrie begon, en wanneer de concurrentie in sommige industrieën verstrikt raakt, verandert alles. Zo'n industrie wordt vooruitstrevend en premium, en een technologische ontwikkelingsoorlog begint die nooit eindigt. Hetzelfde gebeurde met de game-industrie.

Incidenten komen overal voor; onder hen zijn sommige incidenten vrijwillig en sommige niet-vrijwillig. Het gaat al sinds het bestaan ​​van de aarde en zal tot het einde doorgaan. Omdat het zich bezighoudt met de incidenten in de game-industrie, heeft het tientallen incidenten die in de wereld zijn gebeurd als gevolg van de uitvindingen van mensen en de competitieve omgeving uitzond terwijl ze de andere games van hun leeftijd versloeg. Onder hen zullen we hier 3 incidenten bespreken die een revolutie teweeg hebben gebracht in de game-industrie. Laten we die incidenten bespreken.

Vrijlating van de Doom

doom eeuwige dlc release datum en tijd 1

Het was 10 december 1993 toen dit spel uitkwam. Het was het eerste schietspel dat ID Software ontwikkelde. De vijanden waren demonen uit de hel die Doomguy binnenvielen. Verder was het ook de eerste game die we met onze vrienden konden spelen. De eerste aflevering was beschikbaar voor iedereen die 9 levels had om te spelen, en het werd gespeeld door ongeveer 20 miljoen mensen. De volgende twee afleveringen waren in de inkooporder. Het was 1995 toen de bijgewerkte versie werd ontwikkeld en verkocht in de detailhandel, genaamd De ultieme ondergang. Het werd beschouwd als een van de beste games die ooit zijn gemaakt. Het was een revolutionair spel in de gamegeschiedenis.

Release van de Play Station 2

PS2

Sony Computer Entertainment was het bedrijf dat ontwikkelde De PlayStation 2 en bracht het op de markt. Het was de eerste videogameconsole voor thuis. Japan was het eerste gelukkige land waar dit spel in maart 2000 werd uitgebracht. Na ongeveer 7 maanden werd het in oktober 2000 in Noord-Amerika uitgebracht. Na een maand was het in Europa beschikbaar in november 2000, gevolgd door Australië in november 2000. Van deze game zijn wereldwijd 150 miljoen exemplaren verkocht, dus het was de bestverkochte videogameconsole aller tijden.

Sony ontwikkelde in 2004 zijn nieuwe lichtere versies, genaamd Slimline Models. Het was zo beroemd toen zijn opvolger, de PlayStation 3, werd uitgebracht; zijn populariteit bleef hetzelfde. Zelfs het was populair gebleven tot in de zevende generatie. In 2013 kondigde Sony aan de productie na 12 jaar stop te zetten. Het is de langste levensduur van een videogameconsole.

Hier zijn enkele gerelateerde artikelen over de incidenten in de game-industrie.

Uitvinding van de X-box

1200px Xbox-console

Xbox netwerk (voorheen bekend als Xbox Live) is een online multiplayer-gaming- en digitale media-bezorgservice die is gemaakt en beheerd door Microsoft. Het werd voor het eerst beschikbaar gesteld voor de originele Xbox op 15 november 2002. Een bijgewerkte versie van de service werd beschikbaar gesteld voor de Xbox 360 bij de lancering van het systeem in november 2005, en een verder verbeterde versie werd uitgebracht in 2013 met de Xbox One. Deze zelfde versie wordt ook gebruikt met de Xbox Series X en Series S.

De service werd in 2007 uitgebreid op het Windows-platform, genaamd Games for Windows – Live, dat de meeste aspecten van het systeem beschikbaar maakt op Windows-computers. Microsoft heeft plannen aangekondigd om Live uit te breiden naar andere platforms zoals handhelds en mobiele telefoons als onderdeel van het Live Anywhere-initiatief. Met het mobiele besturingssysteem van Microsoft, Windows Phone, is de volledige Xbox Live-functionaliteit geïntegreerd in de nieuwe Windows Phones die eind 2010 werden gelanceerd.

Andere interessante inhoud