Hoe was het artikel?

1634549cookie-checkGameverslaving een groeiend probleem
interessante Content
12 september 2021

Gameverslaving een groeiend probleem

Er is een vrij gelijke verdeling tussen mannen en vrouwen in de gamegemeenschap. Vrouwen spelen meer puzzel- en woordspelletjes, terwijl mannen de voorkeur geven aan online multiplayer-rollenspellen zoals Call of Duty of Halo. En het is het soort games dat mannen spelen dat leidt tot verslaving aan videogames en ernstige gevolgen voor de gezondheid.

"Het is bijna als een gamewereld en de echte wereld draait om, en een persoon brengt meer tijd door in de gamewereld dan erbuiten", legt Jason Conover uit, die een licentie heeft in het Utah Valley Hospital. Zoals bij elke afhankelijkheid, veranderen de hersenen van de prefrontale cortex naar limbische activiteit en is niet alleen kennis, maar ook mededogen en emotionele drive.

Verdien geld met blogs

Soorten gameverslaving:

Gaming-verslaving

Er bestaan ​​twee primaire soorten videogames en dus twee hoofdsoorten verslaving aan videogames. Standaardvideogames zijn meestal bedoeld voor één speler en hebben een bepaald doel of doel, zoals het redden van een prinses. De verslaving in deze spellen wordt meestal geassocieerd met het behalen van dit doel of een score of standaard. De andere vorm van videogameverslaving houdt verband met online multiplayer-gaming.

De spellen worden online met anderen gespeeld en zijn bijzonder verslavend omdat ze meestal niet eindigen. Gamers met dit soort verslaving vinden het leuk om even een online personage te vestigen. Ze ontwikkelen vaak relaties als een ontsnapping aan de realiteit met andere online gamers. Voor sommige mensen is deze groep misschien wel de meest gastvrije plek die ze voelen.

Voor meer informatie

Emotionele symptomen van gameverslaving:

Enkele van de emotionele indicatoren van verslaving aan videogames zijn:

  • Zich rusteloos of irriterend voelen als ze niet kunnen spelen
  • Bezorgdheid over ideeën over eerdere online activiteiten of anticipatie op de volgende online sessie
  • Over hoeveel tijd wordt besteed aan het spelen met vrienden of familie
  • Isolatie van anderen om meer tijd te besteden aan spelen

Fysieke symptomen van gameverslaving:

Enkele lichamelijke symptomen of indicaties van verslaving aan videogames zijn onder meer:

  • Vermoeidheid
  • Intensieve concentratie of gespannen oogmigraine
  • Carpaal tunnel syndroom door gebruik van controller of computermuis
  • Slechte persoonlijke hygiëne

Effecten van gameverslaving:

Effecten van gameverslaving

Verslaving aan videogames kan, net als elke andere dwangziekte, ernstige nadelige gevolgen hebben. De meeste van de hierboven genoemde symptomen zijn van korte duur; ze kunnen ernstige gevolgen hebben op de lange termijn, tenzij ze adequaat worden aangepakt. Verslaafden aan videogames onthouden zich bijvoorbeeld meestal van eten of slapen. Hoewel honger en vermoeidheid een kortetermijneffect kunnen hebben, kunnen slaapstoornissen of voedselgerelateerde gezondheidsproblemen zich geleidelijk ontwikkelen. En u kunt familiebijeenkomsten, excursies met vrienden of korte-termijnactiviteiten missen als u afgezonderd bent van anderen om videogames te spelen. Als dit echter voor een langere periode een patroon blijft, zijn verslaafden vrij van vrienden.

De financiële, intellectuele en werkgelegenheidsimplicaties zijn andere langetermijneffecten van videogameverslaving. Huidige uitgaven, zoals de snelle internetverbinding die nodig is voor online games voor meerdere spelers, kunnen behoorlijk duur zijn voor zowel videogames als videogameapparatuur in het bijzonder. Deze spellen kosten ook tijd en stellen obsessieve spelers in staat zich met minder tijd op hun studie of carrière te concentreren.

Hulp krijgen:

Gaming-verslaving

Vraag hulp aan uw arts of therapeut – of een arts voor uw kind als uw zoon of dochter de persoon is om wie u zich zorgen maakt – wanneer u denkt dat de tijd die u moet besteden aan gokken is.

Vroege fasen omvatten ook onderzoeken naar de behandeling van verslaving aan videogames. CGT of cognitieve gedragstherapie is een therapie die nuttig kan zijn. Dit is een therapie voor geestelijke gezondheid die je leert hoe je van gedachten kunt veranderen door ideeën over gokken te vervangen.

Een therapeut kan je helpen als je moeite hebt met nee zeggen en grenzen stellen aan de speeltijd van je kind. Uit een onderzoek bleek dat het beter werkt als ouders betrokken worden bij de behandeling van een kind.

5 manieren waarop gamen goed is voor genezingth

Andere interessante inhoud