Hoe was het artikel?

16347513cookie-checkTop 3 juridische en ethische kwesties in de gamingindustrie
Het gokken
12 september 2021

Top 3 juridische en ethische kwesties in de gamingindustrie

Als onderzoeker in Cognitive Science geef ik mijn standpunt in de game-industrie, samen met mijn ervaring met gamegebruikers in mijn werk bij Ubisoft, Lucas Arts, Epic Games, mijn huidige ervaring als onafhankelijke Gaming UX-consultant. Ik bied je ook expertise in in-game ethiek. Hieronder zal ik het hebben over verslaving, schatkisten, donkere patronen en geweld. Voor elk van deze onderwerpen zal ik bepalen wat de wetenschap te zeggen heeft over de primaire zorgen van het publiek en enkele aanbevelingen doen over wat makers van games kunnen doen om aanverwante problemen op te lossen.

Videogameverslaving:

Videogameverslaving

De sleutel om dit te identificeren is dat sommige videogameverslaving enige therapie vereist en dat games deze verslaving kunnen veroorzaken? Laten we eerst eens kijken naar verslaving voordat we deze problemen aanpakken, want het is niet genoeg om alleen maar geïnteresseerd te zijn in plezier en een paar uur per dag spelen. Lijden is een ongeordend gedrag. Er is sprake van een drugsverslaving, zoals alcohol, opioïden of sigaretten.

Bij deze verslavingen creëert de stof meestal lichamelijke afhankelijkheid. Heroïne bindt zich bijvoorbeeld aan opiumreceptoren in de hersenen en wekt een plezierige sensatie op. De effecten van het hormonale en neurologische systeem zijn zeer verslavend omdat ze het evenwicht verstoren en niet snel kunnen worden hersteld. Zo detecteren ze diepe tolerantie en fysieke afhankelijkheid. Andere geneesmiddelen veroorzaken geen ernstige lichamelijke afhankelijkheid of ontwikkelen geen geestelijke afhankelijkheid die er niet minder of meer toe doet.

Voor meer informatie

gokken:

Het gokken

We moeten onderscheid maken tussen het juridische concept van gokken en het psychologische proces erachter. De wettelijke omschrijving van gokken in de VS is om een ​​weddenschap aan te gaan voor waarde (bijvoorbeeld een loterijkaartje kopen) of een kansspel te spelen om iets van waarde te verwachten (zoals geld).

Per definitie kan een willekeurige selectie van virtuele loot boxes (bijvoorbeeld een zeldzaam wapen of een zeldzame skin) die kunnen worden ingewisseld met in-game geld (bijvoorbeeld edelstenen of munten) worden geclassificeerd als gokken, ook al blijven juridische geschillen wereldwijd bestaan.

Men zou kunnen beweren dat het daadwerkelijke geld dat nodig is om loot boxes te kopen in de valuta ontbreekt (bijvoorbeeld wanneer gamers dat geld verdienen - of loot boxes rechtstreeks krijgen - door te gamen) (echt geld verdienen met een ontvangen item).

Hoewel de meeste loot boxes kunnen worden verkregen met complexe geldelijke uitgaven, kunnen ze op hun beurt met echt geld worden gekocht. En er zijn secundaire marktplaatsen waar gamers spullen kunnen ruilen voor geld. In beide situaties is het essentiële concept in de wettelijke definitie "enige waarde". Hoewel de spelers daarvoor kiezen, zou ik zeggen dat een zeldzaam object gewaardeerd wordt in het spelsysteem, zelfs als het virtueel is.

Gaming-industrie verdient het meeste

Donkere patronen:

Donkere patronen

Een donker patroon definieert een patroon met een opzettelijk misleidende functie die niet in het belang is van gebruikers bij gaming. Maar laten we een spelletje spelen voordat we ingaan op het onderwerp donkere patronen: stel je een bat en bal voor in een winkel voor in totaal 11 dollar. Wisten ze dat de knuppel 10 dollar meer kostte dan de bal? Probeer snel een antwoord te bedenken. Als je zei dat de bal een dollar kost, geeft dit aan dat je in een gemeenschappelijke put bent gevallen.

Deze puzzel werd in 2005 opgenomen in Shane Frederick's 'Cognitive Reflection Test' (CRT). Frederick ontdekte dat minstens één vraag fout werd beantwoord door 83% van de MIT-studenten (het juiste antwoord is trouwens 50 cent). Tegelijkertijd gaan we ervan uit dat we logisch redelijke mensen zijn. We worden misleid in onze dagelijkse oordelen en het aanpakken van problemen door de talrijke beperkingen van onze mentale en onbewuste partijdigheid.

Carrière in gaming

Andere kansspelen