Hoe was het artikel?

1649391cookie-checkThe Big Con: OneAngryGamer Eerlijke recensie
Reviews
20 oktober 2021
6 min gelezen

The Big Con: OneAngryGamer Eerlijke recensie

The Big Con is een nostalgische reis terug naar de jaren '90, maar het probeert niet de iconische look en feel van die games zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen. The Big Con creëert een wereld die eer betuigt aan het tijdperk en tegelijkertijd veel leent van de kunst van die periode in zijn door NickToons geïnspireerde esthetische en decenniumspecifieke verhalende attributen.

De vertaling van de inspiraties in de game geeft je echter de indruk dat je alles al eerder hebt gezien. Hoewel het verhaal is gerecycled, is het nog steeds erg leuk om door de bewegingen te gaan. Terwijl het verhaal begint, leren we dat Linda in ernstige financiële problemen zit, vanwege een totaal van $ 97,000 plus rente. Ondanks Linda's herhaalde waarschuwingen om zich geen zorgen te maken over het geld, is Ali vastbesloten om geld in te zamelen dat nodig is om het bedrijf te redden.

Ted biedt Ali een nieuwe kans wanneer ze er een talent voor toont: betaal het grootste deel van je schuld af door naar Las Venganza te reizen, de Big Con's-versie van Sin City. Hierdoor heeft Mighty Yell de mogelijkheid om te pronken met een breed scala aan locaties op weg naar Las Venganza met behulp van de roadtrip-formule.

Hier te downloaden

De grote tegenvaller

Anderen, zoals een winkelcentrum (handig gelegen naast een treinstation), tonen de unieke kenmerken van de periode. In plaats van geld uit te geven aan de Burblo van zijn kind, wil een werkende vader in het winkelcentrum er een kopen voor een rijke vader die dingen zegt als "Bespaar de kosten, verwen het kind". De personages zijn niet ingewikkeld, maar de wazige weergave moedigt je aan om je diefvaardigheden meteen goed te gebruiken.

Als een versleten racebaan in een videogame, volgt de plot van The Big Con een voorspelbaar pad, maar er is veel kleur langs de versleten route. Een bepaald bedrag stelen en doorgaan naar de volgende locatie is het doel in elk gebied. Bovenal moet u de toets ingedrukt houden terwijl de naald heen en weer beweegt als reactie op uw acties.

De tutorial laat niet zien hoe je de minigame moet spelen, en de gegeven uitleg is dubbelzinnig genoeg om te suggereren dat dit een veelvoorkomende blunder is. Of het nu verwarrend is of niet, zakkenrollerij is essentieel als je je door de stad wilt verplaatsen. Als je dezelfde persoon opnieuw wilt zakkenrollen nadat je de minigame hebt gefaald en betrapt bent, moet je je vermomming veranderen (dit is geen probleem als je de minigame uitschakelt).

Monster Hunter Rise: OneAngryGamer Eerlijke recensie (Switch)

De grote tegenvaller

De ironie is dat waar je ook gaat, er een videotheek in de buurt is om je straf gemakkelijker te maken. Het enige wat je hoeft te doen is een knop ingedrukt te houden terwijl Ali de banden uitschakelt en op de terugspoelknop drukt. Maar zelfs na het verwijderen van de minigame zakkenrollen is er nog veel te doen. Voordat je naar het volgende niveau kunt gaan, moet je op dat niveau een bepaald bedrag verdienen.

Er zijn tal van tropische items in de prullenbak die geschikt kunnen zijn als onderpand voor een piontransactie. De speurtochten zelf zijn niet zo spannend, maar ze motiveren me om elk niveau te verkennen en met meer van de verschillende personages te praten. Het is leuk om de extra motivatie te hebben om elk niveau te verkennen, want er zijn veel interessante personages om te ontmoeten en verborgen schatten om te ontdekken, zelfs als ze niet nodig zijn.

Zodra je voldoende geld hebt verzameld, heb je de mogelijkheid om je verkenning van het gebied voort te zetten of Ted te informeren dat je hebt besloten om verder te gaan. De manier waarop de Big Con met muziek omgaat is een klein maar opmerkelijk detail. De benadering van de muziek is echter afhankelijk van het gedeelte van het verhaal dat je speelt.

De grote tegenvaller

Jett: De verre kust | OneAngryGamer Eerlijke recensie PS5

In plaats van het standaardnummer hoor je misschien een pop-rockarrangement dat door Ali's stadje draait en een Enya-achtig verhaal van de bloemenwinkel ernaast. Hoewel het schrijven niet bijzonder grappig of slim is, hebben de art-stijl en de eigenzinnigheid van het verhaal genoeg persoonlijkheid om me het grootste deel van de zes uur die ik met het spel doorbracht, bezig te houden.

In The Big Con ga je op een nostalgische roadtrip waarbij je cassettebandjes moet terugspoelen, muziekvideo's op MTV moet bekijken en je moet verbazen over hoe charmant een bruisend winkelcentrum kan zijn ondanks het ongebreidelde consumentisme van Amerika.

Andere beoordelingen