Hoe was het artikel?

1650231cookie-checkOostwaarts: OneAngryGamer Eerlijke recensie
Reviews
21 oktober 2021

Oostwaarts: OneAngryGamer Eerlijke recensie

Er wordt verwezen naar verschillende klassieke videogames, waarvan EarthBound en The Legend of Zelda-nostalgie de meest openlijke zijn. In Eastward zul je merken dat zelfs de meest gedetailleerde animaties minutieus zijn gemaakt, en het verhaal is doorspekt met hoogtepunten die je meenemen naar een nieuwe zijmissie of een stukje van het dagelijks leven. Een paar personages en plotthreads voelen zich verwaarloosd door de conclusie van het verhaal in een verhaal dat moeite heeft om een ​​constant tempo te behouden. Desondanks heeft Pixpil laten zien dat ze een studio zijn om in de toekomst in de gaten te houden.

Sam heeft gedroomd over de buitenwereld, wat wrijving in het dorp veroorzaakt en er uiteindelijk toe leidt dat het paar vertrekt en de echte wereld gaat verkennen. Hoe verder ze naar het oosten gaan, hoe meer Sam en John leren over de geschiedenis van de planeet en bevriend raken met de mensen die ze tegenkomen. Sam roept regelmatig de hulp van John in om te helpen met boodschappen in de stad of om een ​​nieuwe kennis te helpen met een probleem dat hen teistert.

Hier te downloaden

Oostwaards

Een terugkerende grap in Eastward is dat personages eenzijdige gesprekken met John voeren of hem op de radio herkennen wanneer hun telefoontjes onbeantwoord blijven omdat hij een stille hoofdrolspeler is. In veel opzichten past het in de algehele komische toon van Eastward.

Veel van de grappen in Eastward zijn grappig, maar wanneer de dingen dramatischer en gespannener worden, wordt het tempo ongemakkelijk. Oostwaarts is traag om zijn karakters te vestigen en ze diepte te geven. Omdat John zweeg en Sam zich soms niet bewust was, vond ik het moeilijk om emotioneel betrokken te raken bij de eerste helft van het boek.

Toen ik in New Dam City aankwam, de belangrijkste hub van het oosten en het decor voor een van de langere hoofdstukken van het boek, begon ik me te bekommeren om de mensen die ik ontmoette. William en Daniel, een vader-zoon-duo, en Isabel en Alva, een stel, zijn twee voorbeelden van vergelijkbare paren in de cast. In een notendop, het is een van de mooiste recente pixelart-games. De gezichtsuitdrukkingen van een personage, zoals Lee's frons wanneer Alva hem berispt omdat hij in huis rookt of Isabel in de koude berekening naar haar mes reikt, dienen als constante herinneringen aan wie deze mensen zijn en hoe ze zich op dat moment voelen.

Unsighted: OneAngryGamer eerlijke recensie

Aan de andere kant is de soundtrack van Eastward voor mij een sterke kanshebber voor de titel van beste soundtrack van het jaar. Kleine steden hebben misschien rustige kleine melodieën of vrolijke getjilp, maar het is waarschijnlijker dat er een droevig, nostalgisch liedje op de achtergrond speelt. Een andere mogelijkheid is dat dit thematisch significant is en net op tijd verdwijnt voor een dramatische scène op het scherm, wat de voortgang van het paar benadrukt.

Oostwaards

De muziek van Eastward is voortreffelijk. In het begin gebruikt John een gietijzeren pan, die hij ook gebruikt tijdens het koken (wat een nette minigame is met een duidelijke Breath of the Wild-inspiratie en ongelooflijk onhygiënisch lijkt).

Aan het einde van het spel heb je een groot arsenaal aan wapens en explosieven verzameld, die je kunt gebruiken om vijanden te vernietigen en alles in brand te steken (wat, nogmaals, een slecht idee lijkt). In het spel zijn tegenstanders eenvoudig te herkennen en aan te pakken, dus schakelen lijkt overbodig. Uiteindelijk nam het aantal tegenstanders toe en leerden ze een paar tactieken, maar het duurde lang voordat de gewone tegenstanders me lastig begonnen te vallen.

WarioWare: doe het samen | OneAngryGamer Eerlijke recensie (Switch)

Verschillende ontmoetingen met bazen vallen op als bijzonder interessant en plezierig omdat ze vaak een spektakel zijn. De Nintendo Switch heeft echter de neiging om achter te blijven bij de snelle actie van Eastward. Vanwege de aanzienlijke schade aan monsters en de vaardigheid die nodig is om hun aanvallen te ontwijken, ondervonden een paar kritieke gevechten veel vertragingen, waardoor ze gespannener werden dan nodig was.

Oostwaards

Gelukkig is de autosave-functie van Eastward behoorlijk vergevingsgezind, dus ik verloor maar een paar minuten aan voortgang tijdens mijn tijd met het spel. Oostwaarts liet me aan het einde van mijn tijd met hen meer vragen dan antwoorden achter, maar ik voelde dat ik een bevredigend einde zou bereiken. Dit laat ruimte voor een vervolg, wat ik zou toejuichen gezien het feit dat bepaalde aspecten van het verhaal nooit volledig zijn ontwikkeld en sommige onderdelen onopgelost bleven in vergelijking met andere. Afgezien van mij was Eastward strakker geweest, met een meer duidelijke nadruk op de ideeën die het wilde overbrengen.

Andere beoordelingen