Hoe was het artikel?

1649062cookie-checkJett: De verre kust | OneAngryGamer Eerlijke recensie PS5
Spellen
18 oktober 2021

Jett: De verre kust | OneAngryGamer Eerlijke recensie PS5

In Jett: The Far Shore is er een plan om te werken, en het is tijd om aan dat plan te werken. Mei is net van huis vertrokken, een afgelegen dorp dat zeer over haar spreekt omdat ze is gekozen als de kluizenaar die deel zal uitmaken van een verkenningsgroep voor een ruimteexpeditie op weg naar een plaats die 'de verre kust' wordt genoemd.

Het feit dat Mei's mensen een vertrek plannen van hun planeet, een die vol vervuiling en schadelijke industrialisatie lijkt, naar een verre bestemming in wat ik alleen maar kan veronderstellen is een poging om te ontsnappen aan een stervende wereld is al een intrigerend uitgangspunt. En ik wil dat plan doorvoeren, al was het maar in de hoop dat het proces de redenering voor dat plan blootlegt. Het is een intrigerend begin van Jett: The Far Shore, een filmisch actie-avonturenspel waarin je een verkenningsschip bestuurt over meerdere eilanden in de oceaan van een buitenaardse planeet.

Hier te downloaden

Toch hapert het verhaal bij het leveren van een meeslepende verhalende uitbetaling, en de gameplay is te beperkend als je niet door de lucht zweeft. Ik doorzag het plan en ontdekte de redenering voor het project, maar mijn voldoening op dat moment werd grotendeels afgestompt door de reis die ik maakte om er te komen. Het grootste deel van Jett: The Far Shore wordt besteed aan het vliegen met je Jett, je belangrijkste manier om door de in-game wereld te navigeren en om te communiceren met de fauna en flora.

Jett: The Far Shore

Het schip glijdt boven de grond en reageert bevredigend op je input terwijl je naar voren schiet, en er zijn verschillende manoeuvres die je kunt proberen om je vliegen een beetje te laten bloeien, zoals je boosters laten knallen om over obstakels te springen of je stuwkracht omkeren om te drijven om hoeken. Als u uw machine te ver duwt, kunt u crashen en uw schild beschadigen of oververhit raken en de motor afslaan, wat gevolgen kan hebben voor de genade van 's werelds hardere milieu-elementen of gevaarlijke roofdieren.

Monster Hunter Rise: OneAngryGamer Eerlijke recensie (Switch)

Wanneer u over open zee of over de valleien en bergen van de eilanden vliegt, is het besturen van uw Jett een prachtige sensatie. Het was altijd spannend om een ​​nieuwe vluchtbestemming te krijgen en te zien dat het ver weg was, wetende dat ik nog een kans kreeg om Mei's Jett: The Far Shore tot het uiterste te drijven en door de lucht te racen, terwijl ik de bezienswaardigheden en geluiden in me opnam Ik ging.

Zelden moedigen waypoints je aan om tegen de klok te racen (in zeldzame gevallen zal een achtervolgend wezen of een naderend gevaarlijk fenomeen je de opdracht geven om vooruit te racen), omdat Jett in wezen een informele reis is, maar het is leuk om af en toe los te gaan en duw jezelf. Het is opwindend om een ​​manoeuvre uit te voeren waarmee je worstelde voordat je groeiende ervaring je beloont met de knowhow om steeds spannendere stunts uit te voeren bij het nastreven van je volgende bestemming.

Het verzamelen van deze observaties is de sleutel tot Jett's verhaal. Mei is tenslotte een verkenner, maar ze brengen het spel ook plotseling tot stilstand. Je jett uitschakelen: de voortstuwing van de Far Shore die langzaam rond een ruimte zweeft en alles in de buurt scant, is niet erg leuk. Je hoeft niet eens uit te zoeken wat in de omgeving belangrijk genoeg is om te controleren om je scanner tevoorschijn te halen, en de game zal onmiddellijk markeren waarmee om je heen kan worden gecommuniceerd.

Jett: The Far Shore

Het was misschien cool geweest om erachter te komen dat ik de motoren van mijn Jett: The Far Shore kon gebruiken om de schokslang aan te trekken en naar een besmet plantenbed te leiden dat kon worden schoongemaakt met een elektrische lading of die mijn Jett: The Far Shore-koplampen aanzette kon een bruut afschrikken om naar een groep tjilpende insecten te springen en deze op te eten die het wezen wakker maakten waar ik naar probeerde te sluipen. De hele tijd praten mensen met Mei om informatie over te brengen, soms over je doelen, en soms om het toneel te vormen voor het verhaal dat zich voor hen ontvouwt.

Hoewel mensen hoorbaar spreken en hun stemmen en woorden worden gehoord, is het allemaal wartaal, en je kunt alleen begrijpen wat er wordt gezegd als je naar de ondertitels kijkt, wat in dit geval een probleem is. Hier zit echter het addertje onder het gras: ondertitels lezen en autorijden is alsof je beide tegelijk probeert te doen: het is moeilijk (wat duidelijk zou moeten zijn; er is een uitstekende reden waarom mensen niet mogen sms'en tijdens het rijden in de echte wereld).

Meestal zul je gedwongen worden om op te zeggen wat je aan het doen bent en te wachten tot iedereen stopt met praten voordat je verder kunt gaan. Met wat oefening weet je wat de strategie is en waarom de opname van Mei in de scoutingpartij van cruciaal belang is. Ze observeerde hoe mensen over het plan praten, en Mei's rol stelt je in staat om meer te weten te komen over de doelen van het spel.

Spacebase Startopia: OneAngryGamer Eerlijke recensie (PS4)

Jett: Het plot van The Far Shore is sterk afhankelijk van haar rol als gelovige; zij is echter het enige personage dat nooit spreekt, waardoor je geen idee hebt van haar motivaties of gevoelens over wat er met haar en haar kameraden gebeurt. Haar hele persona is gebaseerd op het feit dat iedereen blij is haar aan boord te hebben en heeft al bewezen de meest capabele piloot van de groep te zijn.

Jett: The Far Shore

Mei's vrienden en familie beginnen zich af te vragen wat de rol van hun samenleving is terwijl ze zich voorbereiden om naar deze nieuwe wereld te verhuizen. Het is het beste om Jett: The Far Shore te ervaren wanneer je door de lucht raast en de vrijheid krijgt om zelf te bepalen hoe je komt waar je heen gaat, niet wanneer je door een ruimte zweeft en door elke stap van een puzzel wordt geleid door iemand anders.

Jett: The Far Shore Hoewel het verhaal intrigerend is opgezet, eindigt de algehele geschiedenis uiteindelijk op een onbevredigende manier, waarbij hoofdpersoon Mei zich te los voelt van het verhaal en de thema's die het probeert te verkennen vanwege herhaalde gebeurtenissen van het laatste.

Andere Games