Hoe was het artikel?

1650381cookie-checkMediEvil 2: OneAngryGamer Eerlijke recensie
Reviews
20 oktober 2021

MediEvil 2: OneAngryGamer Eerlijke recensie

MediEvil 2 is een actie-avonturenspel ontwikkeld door SCE Cambridge en uitgebracht door Sony in 2000 voor de Playstation. Vijfhonderd jaar nadat Sir Daniel Fortesque zichzelf verloste en Gallowmere redde, ontdekt de heksenmeester Lord Palethorn een deel van Zaroks spreukenboek en richt hij een ravage aan in Londen.

Onmiddellijk is het verhaal van MediEvil 2 minder dan dat van de eerste, aangezien Dan zichzelf al als een held heeft bewezen, dus zijn positie als een mislukkeling is niet iets dat de speler onmiddellijk recht wil zetten. Ze hadden kunnen zeggen dat hij in 500 jaar vergeten was, maar hij is er een beetje en klaar om de dag te redden. Natuurlijk wordt hij nog steeds gekleineerd en krijgt hij weinig respect, maar deze keer komt het niet zo hard aan.

Hier te downloaden

De serie is grappig, dus het is niet helemaal misplaatst, maar het is een teken van de verminderde gotische sfeer in MediEvil 2, iets waar ik van genoot in de eerste game. Als je ziet dat de industriële revolutie in Gallowmere plaatsvindt, is dat logisch, maar de game doet er naar mijn mening niet genoeg mee.

MediEvil 2

Deze ondertoon van magische aspecten in Gallowmere is in de afgelopen 500 jaar door mensen weggespoeld, wat misschien een mooie invalshoek was voor het verhaal of wat humor, maar het is niet de nadruk van de game.

Het is een beetje moeilijk om het doel van het verhaal te identificeren buiten "het is een vervolg, deal ermee". De professor zal je naar het volgende niveau leiden, en Winston is een verheerlijkt bewaarpunt en leerzame NPC. Palethorn en zijn handlangers zijn prima, maar ze missen aanwezigheid in de MediEvil 2, zelfs als je ze vaak tegenkomt. Ze heeft slechts een enkele zin in het hele spel en verschijnt alleen voor een kleine objectivering en geeft Dan een stimulans in het verhaal.

Terugkeer: OneAngryGamer Eerlijke recensie (PS5)

Het is een geweldig voorbeeld van een vrouwelijk personage met de minste persoonlijkheid, dus ze kan het verhaal dienen zonder een echt personage te lijken. Met hoe kort de MediEvil 2 is (met slechts 9 behoorlijke niveaus vergeleken met de ~17 van het origineel) en hoe slordig het verhaal zonder enig doel wordt gepresenteerd, is het duidelijk dat dit een haastklus was.

MediEvil 2 is zo gehaast dat het vreselijke einde wordt gewonnen door de volledige voltooiing te voltooien, wat de meest duidelijke fout moet zijn die ik ooit heb gezien! Ik geloof dat het uitstekende ideeën waren om Dan een liefdesbelang te geven en de opstelling te veranderen, maar ze vereisten een volledige game aan materiaal om deze begrippen uit te werken.

MediEvil 2

Zoals het is, zit het hele MediEvil 2-spel vol met halfbakken potentieel dat nooit tot vervulling is gebracht. Gezien het impulsieve karakter van het spel, is het feit dat de gameplay in wezen hetzelfde is, niet onverwacht. De gevechten en platformacties van het origineel waren in het begin niet bijzonder uitstekend, maar nu is het onder de maat gebleven. Aangezien het een release uit 2000 is, kan de camerabediening via de stick worden gedaan, wat op zijn gezicht heerlijk klinkt. Helaas, aangezien het spel gevangen zit tussen het geven van volledige cameracontrole aan de speler en het helpen van mensen zonder een Dualshock-controller, wordt het uiteindelijk een aanzienlijke overlast.

Ik probeerde een keer een sprong voor wat optioneel goud en kreeg een regelrechte whiplash toen de camera zichzelf 80 graden naar links slingerde in een poging me te helpen halverwege de sprong, die mijn input omleidde en me dood in het water liet vallen. Dan's strikte bestraffing is helemaal niet veel hulp, dus je beste optie is om ham te gaan en te bidden zoals eerder eenvoudig.

Oostwaarts: OneAngryGamer Eerlijke recensie

En af en toe wil de auto-aim niet meewerken. Dingen niet helpen is de onlogische verandering in genezende fonteinen, waardoor ze niet worden hersteld wanneer je een niveau herhaalt, waardoor degenen die de Chalic of Souls niet kunnen vinden en de eerste keer een nieuw wapen kunnen winnen, zwaar worden bestraft. De flacons met een lagere gezondheid respawnen nog steeds, dus je bent niet helemaal genaaid, maar ik raad iedereen die speelt aan om de cheat-optie te gebruiken om de gezondheid aan het begin van elk niveau te voltooien.

MediEvil 2

Dat helpt je ook om de DanHand-vaardigheid vroeg te verwerven, die onterecht voor de helft van het spel zonder reden van je wordt weggehouden, terwijl het alleen maar wat goud verbergt dat niet de moeite waard is om een ​​heel niveau voor te herhalen. De DanHand-vaardigheid is een van de weinige nieuwe ideeën die de MediEvil 2 heeft (omdat er zoveel concepten zijn gerecycled uit de eerste game), en ik vind het best leuk, ook al wordt het niet volledig gerealiseerd door naar de zombiehanden te gaan die alleen als set dienden aankleden in de eerste game. Hierdoor kun je door kleine gaatjes gaan en puzzels oplossen door zo nodig tussen het hoofd en het lichaam te wisselen.

Andere beoordelingen