Hoe was het artikel?

1648541cookie-checkMonster Hunter Rise: OneAngryGamer Eerlijke recensie (Switch)
Spellen
17 oktober 2021

Monster Hunter Rise: OneAngryGamer Eerlijke recensie (Switch)

Dat is allemaal veranderd met de komst van Monster Hunter Rise, een spel dat van de grond af is ontworpen voor Nintendo's hoog aangeschreven hybride console. Door het te vereenvoudigen en toegankelijker te maken voor beginners, heeft World de serie opnieuw uitgevonden en het verhaal op de voorgrond geplaatst. Er zijn enkele kleine aanpassingen in Rising om de nieuwe wereldmechanica te helpen mixen met die van de oudere games in de serie, maar dit patroon zet zich voort.

Fans van de vorige games zullen Rise leuk vinden, maar het is ook gebruiksvriendelijk genoeg zodat beginners van de serie niet zullen worden geïntimideerd door de hoge leercurve. Zelfs met zijn gedateerde graphics, pronkt Monster Hunter Rise met de mogelijkheden van de draagbare thuisconsole op een manier die geen enkele andere game tot nu toe heeft.

Dit kan gebeuren wanneer er veel op het scherm gebeurt, maar het is niet merkbaar en doet niets af aan de algehele ervaring. Er zijn geen significante wijzigingen in de Monster Hunter Rise-formule, hoewel de bedieningselementen een beetje zijn afgevlakt om natuurlijker aan te voelen. In het verleden moesten spelers vaak hun aanvallen plannen en de juiste houding voor hun favoriete wapen beheersen.

Hier te downloaden

Het is een principe dat nog steeds van toepassing is op het stijgen, maar het nieuwe firebug-mechanisme, geïnspireerd op de uitbreiding van de koppelingsklauw van World of Warcraft, zorgt ervoor dat het vloeiender aanvoelt. Hoewel het een eenvoudig mechanisme lijkt, voegt het een nieuwe dimensie toe aan de jacht.

Monsterjager staat op

 Het kan op verschillende inventieve manieren worden toegepast om een ​​van de vele monsters van het spel te elimineren. Het hebben van een metgezel in het spel versnelt het jachtproces en maakt het gemakkelijker om tussen monsters te bewegen. De monsters zelf zijn altijd de belangrijkste trekpleister in een Monster Hunter Rise-game die in dit opzicht niet teleurstelt. Jagers zullen zich moeten aanpassen en dingen moeten veranderen om de serie nieuwkomers en oude favorieten aan te kunnen. Daarom is het goed dat dit idee hier zo effectief wordt uitgevoerd, en de reeks monsters houdt de zaken spannend en fris.

 Veel terugkerende monsters houden hier nog steeds aan vast, en de algehele line-up is sterk vanwege de opname van zowel oude favorieten als nieuwe demonen met opwindende nieuwe mechanica. Bij het stijgen is het nu ook duidelijker welke speurtochten het eerst moeten worden voltooid voordat je doorgaat naar de volgende reeks sondes. Monster Hunter Rise heeft een verhaal, maar het is niet meer dan een motivator om je te laten jagen op de moeilijkste monsters van het spel.

Aragami 2: OneAngryGamer Eerlijke recensie

Ze matchen spelers tegen golven van wezens, en het doel is om je grond vast te houden tot het einde van de golf. Deze speurtochten kunnen een welkome afleiding zijn van de eentonigheid van de hoofdjachten, en wapens kunnen worden uitgerust met unieke vaardigheden om te helpen bij het voltooien van deze speurtochten.

Monsterjager staat op

 Hoewel dit potentieel een fantastische nieuwe modus is, zijn de beschikbare missies nauwelijks meer dan een tijdelijke afleiding om de eentonigheid van gewone jachtmissies te doorbreken. Het is te hopen dat Capcom na de release van de game aan dit model blijft werken, vooral in multiplayer.

Verhalen vertellen is nooit een sterk punt geweest van de Monster Hunter-serie, wat in deze aflevering niet zal veranderen. Met Rise en het middeleeuwse Japans geïnspireerde gehucht Kamura als een knooppunt tussen de jachten, is de presentatie overal uitstekend en een genot om naar terug te keren na een problematische jacht. Niets in het leven is perfect, en Monster Hunter: World: Reignited is niet anders.

 Zoals eerder vermeld, zijn de Rampage-speurtochten een leuke afleiding, maar in hun huidige staat voelen ze niet als een verspilde kans om een ​​nieuwe gameplay-modus in de franchise te introduceren. Desondanks is het grootste probleem van Rising het ontbreken van een finale, wat ironisch is voor een serie die vooral bekend staat om zijn post-game materiaal. Capcom lijkt de basis te leggen voor wat gratis add-on-materiaal, aangezien ze al een belangrijke update hebben gepland voor eind april. Maar zelfs daarmee is het spel nog steeds fantastisch om te spelen en biedt het een schat aan materiaal dat alleen maar beter zal worden zolang Capcom het blijft ondersteunen.

Song of Horror: OneAngryGamer Eerlijke recensie (XBOX)

Monsterjager staat op

 Dit is nog steeds Monster Hunter, maar met een aantal hoognodige upgrades voor de levenskwaliteit van de game die voortbouwt op de vele dramatische innovaties van Monster Hunter World. Monster Hunter: Rise is een fantastische toevoeging aan de franchise, en het is een technisch wonder voor wat het kan doen op mobiele technologie. In de ogen van Monster Hunter-fans is Monster Hunter Rise een titel die je moet hebben voor de hybride Nintendo-console, en het is een perfect moment voor nieuwkomers om de serie ook een kans te geven.

Andere Games