Hoe was het artikel?

1648401cookie-checkUnbound Worlds Apart: OneAngryGamer Eerlijke recensie (pc)
Spellen
16 oktober 2021

Unbound Worlds Apart: OneAngryGamer Eerlijke recensie (pc)

Het is het niveau van creatieve vindingrijkheid dat in de Unbound Worlds Apart zit dat me altijd blijft verbazen, en daarom blijf ik teruggaan en steeds maar weer aan nieuwe games zuigen. Zonder de denkkracht van alle ongelooflijk slimme mensen die er zijn, zou dit snel oud zijn geworden. We zullen dieper ingaan op het waarom en waarom, maar ik geniet er gewoon van dat ik hier op dit moment niet zo goed in ben.

Bij het spelen van Unbound Worlds Apart krijg je de indruk dat het vlees cartoon-made is. Cut-sequenties en graphics zijn zo goed dat het je zou vergeven als je vergeet dat je een videogame speelt voor het grootste deel van de game.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk de esthetiek van Unbound is voor de algehele ervaring, en het verdient lof daarvoor. Als platformgame zullen we ons concentreren op de mechanica waarmee deze game zich onderscheidt van de concurrentie.

Aragami 2: OneAngryGamer Eerlijke recensie

Unbound Worlds Apart

Voor alle duidelijkheid, we hebben het niet over portalen zoals in Portal; dit zijn geen gateways waarmee u snel en gemakkelijk tussen locaties op een kaart kunt reizen. Als we bijvoorbeeld in de echte wereld tegenover een klif staan ​​die veel te hoog is om te beklimmen, zullen we een verscheidenheid aan platforms opmerken die de klim veel gemakkelijker maken als we van wereld veranderen. Wanneer je de zwaartekracht kunt omkeren, is rondrennen op het plafond geen probleem.

Wanneer je van wereld verandert, verandert de plaats in een vurige afgrond die je koste wat kost moet proberen te vermijden. In de andere richting zit je universum vol monsterlijke demonen waarmee je niet in contact wilt komen. Het gebruik hiervan vroeg in het spel om spelers te verleiden is zeldzaam, en het verdwijnt later snel in de vergetelheid. Als gevolg hiervan is het heen en weer bladeren tussen schermen een essentieel mechanisme dat tijdens het spel goed wordt gebruikt.

Er zijn delen van de kaart waar je geen toegang toe hebt, tenzij je over de nodige competentie beschikt. Deze game verschilt van andere in zijn genre vanwege de strategisch geplaatste teleportatiestenen die de hoeveelheid backtracking verminderen die nodig is om een ​​taak te voltooien. Je zult ook een handige kaart vinden die verandert naarmate je verder komt, waardoor het eenvoudig wordt om regio's bij te houden die je nog niet hebt verkend.

Unbound Worlds Apart

Unbound Worlds Apart is echter geen griezelig of angstaanjagend spel (hoewel het zien van een grote gemuteerde duizendpoot die eruit springt en probeert te eten, iedereen zijn broek zal laten vullen). Toch is er genoeg in de esthetiek om te overwegen om dit spel twee keer zorgvuldig aan kinderen te geven.

Spacebase Startopia: OneAngryGamer Eerlijke recensie (PS4)

Een paar puzzels zijn bij de eerste poging onmogelijk op te lossen, omdat ze leiden naar locaties die pas later in het spel toegankelijk zijn. Er is ook de kwestie van het beperkte aantal levens dat je krijgt. Dit komt omdat een gamepad preciezere bedieningselementen heeft en alle opdrachten dichter bij elkaar staan.

Als gevolg hiervan mist de Unbound Worlds Apart hetzelfde gevoel van urgentie als veel andere op actie gebaseerde games in dit genre. Start opnieuw als je een deel van de stress wegsterft die gepaard gaat met overal gejaagd worden en laat de besturing bedachtzamer en, als resultaat, langzamer werken.

Unbound Worlds Apart

Unbound Worlds Apart is een spel waar ik de tijd voor kan nemen. Ik waardeer het dat ik de vrijheid heb om te pauzeren en mijn volgende zet te plannen. Ik begrijp ook dat ik niet de indruk krijg dat het te wijten was aan oneerlijke moeilijkheden of onvoldoende controle toen ik sterf. Te vaak erger je je aan games omdat het tempo te hoog ligt en het onmogelijk is om precies te bewegen als er veel gebeurt.

Hier te downloaden

Al met al is Unbound Worlds Apart een uitstekende game voor fans van zowel platformgames als puzzels. En voor degenen onder jullie die, net als ik, de voorkeur geven aan platformgames, maar er niet zo goed in zijn, raad ik Unbound Worlds Apart aan. Deze elementen vormen samen een leuk en boeiend spel dat je zeker een kans moet geven.

Andere Games