Hoe was het artikel?

1650171cookie-checkUnsighted: OneAngryGamer eerlijke recensie
Reviews
20 oktober 2021

Unsighted: OneAngryGamer eerlijke recensie

In de dystopische wereld van Arcadia (Unsighted) speel je Alma, een robot met geheugenverlies die eruitziet en zich gedraagt ​​als een mens. Een minder persoonlijk, maar niet minder verontrustend, probleem is dat Anima bijna op is in de stad van de automaten. Met andere woorden, jij en alle anderen op een planeet die al overspoeld wordt door deze verschrikkelijke wezens, hebben geleende tijd.

In sommige verhalen race je tegen de klok, maar heb je in werkelijkheid oneindig veel tijd? NPC's die speurtochten, winkeleigenaren en zelfs je Navi-achtige feeënrobot-metgezel bieden, lopen allemaal het gevaar Unsighted te worden vanwege de Unsighted-bug van de game. Een in-game klok met dag/nacht-cyclus en een lijst met contactpersonen van iedereen die je in de game ontmoet, helpen je bij te houden hoeveel tijd er nog over is.

Hier te downloaden

ongezien

Tijdens het spelen van Unsighted was ik bang dat ik me door een prachtige wereld zou moeten haasten om zoveel mogelijk levens te redden. Dit zou ideaal zijn in de context, maar je hebt de mogelijkheid om je tijd in het spel te nemen. Dagen gaan veel sneller voorbij dan in het echte leven, maar niet zo snel dat je je gedwongen voelt om de reis te versnellen om het af te maken.

Hoewel ik de tijd heb genomen om Arcadia volledig te verkennen, vond ik het ook een fascinerende uitdaging om te zien hoe snel ik door kerkers kan gaan zonder te beknibbelen op verborgen schatten en verbeteringen.

Jett: De verre kust | OneAngryGamer Eerlijke recensie PS5

Door meteoorstof te vinden, een zeldzame hulpbron die 24 uur aan ieders klok toevoegt, kun je het leven van jezelf en van anderen verlengen. Als je winkeliers meteoorstof geeft, stijgt hun gunst voor jou en krijg je kortingen. Als gevolg van de plezierige problemen is dit systeem zowel uitdagend als lonend. Of je nu een vriend of een handelaar helpt, je motivatie moet duidelijk zijn: wil je de uitrusting voor jezelf of je favoriete bijpersonage? Weten hoe weinig tijd je nog hebt met zelfs de meest zinloze NPC, wekt een gevoel van urgentie en doelloosheid op.

ongezien

Op dat moment realiseerde ik me hoe weinig tijd hij nog had, en ik besloot alles te doen wat in mijn macht lag om ervoor te zorgen dat hij lang genoeg leefde om een ​​hond te aaien. Daarom zijn er enkele redenen om terug te gaan en Unsighted te spelen nadat de credits zijn gerold. Hoewel er nog niemand is overleden (hoewel een oude boer op het punt staat te overlijden), heb ik besloten dat als er iemand sterft, hij of zij sterft, en ik wil het verhaal tot het einde volgen, wat er ook gebeurt. Je mag Alma's melee en geweren mixen en combineren zoals jij dat gepast vindt.

Een gigantische shuriken kan als onderdeel van een puzzel verre schakelaars raken of vuur naar fakkels transporteren. Je kunt de look en feel van Alma aanpassen aan je voorkeuren door verschillende fiches te gebruiken die bonussen geven, zoals meer gezondheid en uithoudingsvermogen, of verbeteringen zoals aanvallen die de gezondheid aantasten of snellere herlaadtijden. Bijkomende voordelen zoals verbeterde aanvalskracht voor een bepaald aantal zwaaien of de mogelijkheid om na de dood nieuw leven in te blazen, worden geleverd door tijdelijke tandwielen. Alma's vloeiende, sierlijke bewegingen zijn een uitstekende aanvulling op het vechten.

The Big Con: OneAngryGamer Eerlijke recensie

ongezien

Omdat ze rent, springt en klimt, zul je al snel merken dat je vrolijk over de kaart navigeert en tegenstanders hackt om te vernietigen. Hoewel platformactie vanuit dit oogpunt onverwacht is in een game, houdt Unsighted het interessant. In deze top-down Metroidvania is je primaire doel om vijf meteoorscherven te verzamelen, die elk worden bewaakt door een krachtige vijand. Totdat je een wapen koopt of vindt om een ​​barrière van je pad te verwijderen, mag je achter scherven aan gaan in elke gewenste volgorde. Unsighted is een hoop plezier. De actie is snel en de tikkende klok voegt een gevoel van urgentie toe aan de procedure. Een fascinerende planeet en mythologie worden aantrekkelijk gepresenteerd.

Andere beoordelingen