Hoe was het artikel?

1650112cookie-checkWarioWare: doe het samen | OneAngryGamer Eerlijke recensie (Switch)
Reviews
20 oktober 2021

WarioWare: doe het samen | OneAngryGamer Eerlijke recensie (Switch)

Wario is veranderd van een Super Mario Land 2-antagonist naar een Wario Land-antiheld naar een onafhankelijke game-maker in de WarioWare-serie nadat hij begon als een platformer-antagonist in Super Mario Land 2. Wario keert terug naar zijn platformoorsprong in WarioWare: Get It Together, een verzameling microgames met zijn unieke personages en een knipoog naar zijn eerdere werk. Het is een heel ander WarioWare-avontuur, en voor het grootste deel is het een goede.

Om zichzelf te vermaken, hebben WarioWare en zijn soortgenoten een verscheidenheid aan "microgames" bedacht die hooguit een paar seconden duren. Je wordt in een spel gegooid met slechts een paar woorden instructie, dus je zult snel moeten denken en snel moeten reageren om het doel te achterhalen en de juiste actie te ondernemen.

Hier te downloaden

WarioWare: doe het samen

In een wervelwind van gekke actie worden deze microgames gecombineerd en gemaakt om de een na de ander snelle antwoorden te vereisen. Get It Together heeft een unieke twist doordat alle microgames spelers als verschillende personages op het platform nodig hebben. In plaats van een gadget op het scherm te bedienen door op de A-knop te drukken wanneer de gelegenheid zich voordoet, heb je constant de leiding over een personage in Getting It Together. Wat nog belangrijker is, deze nieuwe karakterbenadering heeft een aanzienlijke invloed op de gameplay en voegt een geheel nieuwe dimensie toe aan de beproefde formule van de serie.

Nu moeten je hersenen niet alleen snel een doel begrijpen en erop reageren, maar ook begrijpen wiens personage je speelt en hoe hun specifieke vaardigheden je kunnen helpen dat doel snel te bereiken. Deze intelligente en zeer welkome verbetering verhoogt de complexiteit en tevredenheid van de microgames door je hersenen twee keer zo hard te laten werken. Zoals gebruikelijk zijn de aanwijzingen soms dubbelzinnig, waardoor je een paar pogingen nodig hebt voordat je weet wat je moet bereiken.

Het ernstigere probleem is dat bepaalde personages niet goed passen bij de doelstellingen van een fase, wat een duidelijk nadeel is van deze op personages gebaseerde benadering. Ga een enkele opdracht aan via de Play-o-Pedia. Je zult zien dat de individuele karakters beoordeeld worden voor de banen op een schaal van "Bad Fit" tot "Good Fit". Get It Together erkent dit zelfs expliciet. Hoewel dat op een filosofisch niveau waar is, maakt het het niet minder onrechtvaardig wanneer je een personage krijgt dat niet is toegerust voor een microgame, alleen om je laatste leven in het proces te verliezen en je poging om het te voltooien faalt.

WarioWare: doe het samen

Jett: De verre kust | OneAngryGamer Eerlijke recensie PS5

Desondanks beweegt WarioWare zo snel dat je bijna niet op adem kunt komen als je een fout maakt in een van de microgames. Als je echter vier keer op rij faalt, betaal je misschien een schijntje in-game geld om door te gaan in plaats van helemaal opnieuw te beginnen in de meeste secties, waarvoor je tussen de 10 en 20 microgames moet voltooien. Er is veel te zien en te leren in de verhalende campagne van WarioWare, dus het is de moeite waard om er snel doorheen te komen, zodat je naar de post-game kunt gaan, waar de games het langst duren.

Vanwege de overvloed aan microgames, zul je gedwongen worden om je vorige hoge score te verbeteren terwijl je steeds meer uitdagende en snellere varianten van hetzelfde spel speelt, evenals combinaties daarvan. Hoe vaker je het verhaal speelt, hoe gemakkelijker het zal zijn om al je Play-o-microgames, Pedia's, te verzamelen en omdat je nieuwe personages ontgrendelt terwijl je door de campagne gaat, kun je door terug te keren naar eerdere fasen nieuwe uitproberen. combinaties van symbolen.

Door als een enkel personage te spelen, ben je altijd de perfecte match voor een baan en weet je precies waarop je moet anticiperen. Toch kun je ook je team van drie personen kiezen of een willekeurige selectie maken van alle personages die je hebt ontgrendeld. Het selecteren van "Alles" is om voor de hand liggende redenen de meest uitdagende optie, maar het Mission-systeem beloont je voor het nemen van een risico. Die doelstellingen variëren van het behalen van specifieke scoredoelen tot het ontgrendelen van alle soorten games in een bepaalde regio tot het voltooien van niveaus met alle personages. Wanneer je een personage een niveau hoger brengt met Prezzies, heb je toegang tot nieuwe functietitels en cosmetica.

The Big Con: OneAngryGamer Eerlijke recensie

WarioWare: doe het samen

Je kunt prestige-niveaus stapelen tot niveau 30, dus als je er met al je personages komt, blijf je een tijdje bezig. Als gevolg hiervan is de variëteit van het Variety Pack niet zo groot als het in eerste instantie lijkt. Hoewel de verhaaldoelstellingen voor één speler goed uitgebalanceerd zijn, is het veel eenvoudiger en leuker om met een vriend te spelen. Als supersnelle 9-volt kun je tijdens de beoordelingsperiode elke week een reeks niveaus in de Wario Cup voltooien. De nieuwe, op personages gebaseerde benadering van WarioWare is voor het grootste deel een welkome afwisseling. Het goede nieuws is dat dit betekent dat het in de toekomst minder afhankelijk is van een gimmick.

Andere beoordelingen