Hoe was het artikel?

1676031cookie-checkAssassin's Creed Chronicles recensie
Recensies
2021/12
4 min gelezen

Assassin's Creed Chronicles recensie

Assassin's Creed Chronicles is een reeks van drie 2D stealth-platformgames, waarvan de eerste in april van dit jaar wordt uitgebracht. Het spel speelt zich af in drie verschillende steden; Delhi, Peking en Moskou. Assassin's Creed Chronicles India speelt zich af in de tijd dat Mohandas Gandhi de geweldloze verzetsbeweging leidde tegen de Britse bezetting van India.

Assassin's Creed Chronicles China speelt zich af in de laatste dagen van de Ming-dynastie en volgt Shao Jun, de laatst overgebleven Assassin van de Chinese Brotherhood, terwijl ze op zoek gaat naar het herstellen van haar vervallen orde.

Assassin's Creed Chronicles Russia speelt zich af in 1918 tijdens de Russische Revolutie en volgt Nikolai Orelov terwijl hij probeert een artefact te bemachtigen dat de macht heeft om de bolsjewistische revolutie voortijdig te beëindigen.

De games zijn ontworpen als zijverhalen die losjes de hoofdverhaallijn van Assassin's Creed volgen. De ontwikkelaars wilden een spel maken dat "kort en intens" was, waarbij elk niveau ongeveer een uur in beslag nam. De games bevatten ook nieuwe gameplay-mechanica, zoals 'leap of faith'-moorden, waarbij je vijanden kunt vermoorden door van daken te springen.

Mijn recensie over Assassin's Creed Chronicles

aqgG39vshrAQ1PHSvwnoFd7hjwm7o8gQeebDBlvUJrxKDI1 oJdqhLT3mj3M2lXzTTunOFVYa CrWmZPq8ZA2F410CHHGbwM2SOvSyxzGYnfASU4OnMKbRUmCcgPOx9PP9MQP CL

Assassin's Creed Chronicles is een behoorlijke game die nieuwe mechanica in de serie introduceert. Het doorbreekt ook de eentonigheid van het spelen door sandbox-steden door delen van het spel in meer lineaire niveaus te plaatsen met minder zijobjecten om je af te leiden van je hoofddoel.

Ik heb echter niet van alle drie de games evenveel genoten, aangezien Assassin's Creed Chronicles India extreem kort aanvoelde in vergelijking met China en Rusland, wat me elk twee zittingen kostte. Een ander probleem was dat ik vond dat het niet genoeg stealth-gameplay was, omdat het erop lijkt dat het vechtsysteem is gemaakt voor grotere niveaus waar er meer schuilplaatsen zijn in plaats van kleine krappe gangen.

Mijn favoriete level was absoluut Rusland, omdat het veel verschillende levelontwerpen had, waaronder binnen- en buitengebieden met verschillende weersomstandigheden, wat het interessanter maakte om te spelen. Ik heb ook genoten van de nieuwe 'leap of faith'-moorden, omdat ze een gevoel van verticaliteit aan het spel toevoegden dat in India en China ontbrak.

Over het algemeen is Assassin's Creed Chronicles een fatsoenlijke game die ik fans van de serie zou aanraden, maar ik denk niet dat het de moeite waard is om te kopen als je maar een beetje geïnteresseerd bent in de serie. De game is beschikbaar op Playstation 4, Xbox One en pc.

Vergelijking van Assassin's Creed Chronicles met andere games

Assassin's Creed Chronicles heeft een modernere en ruigere kunststijl in vergelijking met Assassin's Creed II. Assassin's Creed Chronicles heeft ook nieuwe mechanica, zoals 'leap of faith'-moorden, terwijl Assassin's Creed II niet over zo'n mechanisme beschikt.

Assassin's Creed Revelations speelt zich af in dezelfde stad als Assassin's Creed II, maar heeft een heel andere kunststijl. Revelations introduceert ook een nieuwe spelmodus genaamd "The Tower", waarin je het online tegen andere spelers opneemt om de beste score te behalen.

Assassin's Creed III speelt zich af in Amerika tijdens de Revolutionaire Oorlog, terwijl Assassin's Creed Chronicles zich afspeelt in China tijdens de Ming-dynastie en Rusland tijdens de bolsjewistische revolutie. Assassin's Creed III is een sandbox-moordenaarsspel met een grote kaart om te verkennen, terwijl Assassin's Creed Chronicles een kortere lengte heeft met lineaire niveaus. Assassin's Creed III heeft ook heel andere mechanica in vergelijking met Assassin's Creed Chronicles, inclusief gevechten, parkour en scheepsgevechten.

Kortom, Assassin's Creed Chronicles is een behoorlijke game die nieuwe mechanica in de serie introduceert. Het doorbreekt ook de eentonigheid van het spelen door sandbox-steden door delen van het spel in meer lineaire niveaus te plaatsen met minder zijobjecten om je af te leiden van je hoofddoel. Ik heb echter niet van alle drie de games evenveel genoten, aangezien Assassin's Creed, waarin India wordt beschreven, extreem kort aanvoelde in vergelijking met China en Rusland, wat me elk twee zittingen kostte.

Is Assassin's Creed Chronicles de moeite waard om in 2021 te spelen?

Assassin's Creed Chronicles is het niet waard om in 2021 te spelen. Dit is een behoorlijke game die nieuwe mechanica introduceert in de serie. Het doorbreekt ook de eentonigheid van het spelen door sandbox-steden door delen van het spel in meer lineaire niveaus te plaatsen met minder zijobjecten om je af te leiden van je hoofddoel.

Mijn conclusie voor het spel

Assassin's Creed Chronicles is een behoorlijke game die nieuwe mechanica in de serie introduceert. Het doorbreekt ook de eentonigheid van het spelen door sandbox-steden door delen van het spel in meer lineaire niveaus te plaatsen met minder zijobjecten om je af te leiden van je hoofddoel. Het verhaal was goed, maar ik had het gevoel dat het beter had gekund.

Veelgestelde Vragen / FAQ

Vraag: In welke volgorde moet ik Assassin's Creed Chronicles spelen?

Antwoord: Assassin's Creed Chronicles volgen niet de Assassin's Creed tijdlijn, wat betekent dat je het in willekeurige volgorde kunt afspelen. Assassin's Creed Chronicles bevat drie verschillende games met een moordenaarsthema die allemaal losjes met elkaar verbonden zijn door een overkoepelend verhaal over iemand die zijn verloren liefde probeert te vinden.

Vraag: Hoeveel Assassin's Creed Chronicles zijn er?

Antwoord: Assassin's Creed Chronicles bestaat uit drie games met een moordenaarsthema: China, India en Rusland.

Assassin's Creed China speelt zich af in China's Assassin's Creed Chronicles tijdens de Ming-dynastie.

Assassin's Creed India speelt zich af in Assassin's Creed Chronicles in India in de tijd van de Britse Raj.

Assassin's Creed Russia speelt zich af in Assassin's Creed Chronicles in Rusland tijdens de bolsjewistische revolutie.

Vraag: Hoeveel uur duurt Assassin's Creed Chronicles?

Antwoord: Assassin's Creed Chronicles is een kortere game, met een kloksnelheid van ongeveer vier tot zes uur. Assassin's Creed Chronicles heeft ook drie verschillende games met een moordenaarsthema, dus je kunt er meer of minder tijd aan besteden, afhankelijk van je voorkeuren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Andere beoordelingen