Hoe was het artikel?

1686563cookie-checkNier Automata en eeuwig zinvol spel zoals het hoort
Spellen
2022/02

Nier Automata en eeuwig zinvol spel zoals het hoort

Dystopische toekomst is altijd een interessant onderwerp om te bespreken. Vooral bij gamen, wordt het een van de genres die ontwikkelaars gebruiken om verhalen te vertellen. De reden is duidelijk, wij mensen die die tijd nooit meemaken, zouden ons altijd voorstellen hoe het voelt om in een wereld te leven waar mensen zeldzame wezens zijn en gemuteerde dieren degenen zijn die op het aardoppervlak kruipen.

En dan komt er een nieuwe vraag: wat als de mens niet op aarde kan leven, maar Android en machines die op de wereld rondzwerven? Wat als de machines die leven, worden overgenomen door de buitenaardse wezens en we een geavanceerde Android moeten maken om ze te bestrijden? Ja… dat hoort eigenlijk een beetje bij de beruchte Nier Automata-verhalen.

Nier Automata is een spel dat is ontwikkeld door PlatinumGames onder de paraplu van Square Enix. Het speelt zich af in het jaar 11945-AD waar de proxy-oorlog plaatsvond tussen door mensen gemaakte androïden en een machineleger van indringers uit een andere wereld. Het verhaal concentreerde zich op de hoofdpersoon genaamd 2B (staat voor YoRHa unit 2 type B, het gevechtstype androïde met de mogelijkheid om vijanden te verslaan) die diende onder de YoRHa Android-troepen - de Android die door mensen is gemaakt om de planeet aarde te verdedigen. Vergezeld van de mannelijke Android-naam 9S (staat voor YoRHa unit 9 type S), een scanner van het type Android die meer emotie en uitdrukkingen heeft in vergelijking met 2B.

Beide eenheden zijn op de missie om de robot te bestrijden die is gemaakt door de buitenaardse wezens, en zijn plotseling getuige van de wedergeboorte van een nieuwe antagonist genaamd Adam en Eva, de fysieke manifestatie van het machinenetwerk. Terwijl 2B en 9S hun vijanden bevechten, begonnen ze hun doel in twijfel te trekken, en hun denkwijze verandert langzaam nadat ze Pascal hebben gezien - de machine die besluit het machinedorp te bouwen en in vrede te leven.

Hoewel dat het hoofdverhaal is, kan het einde in principe anders zijn. Er zijn 26 verschillende eindes die je kunt kiezen, afhankelijk van de route die je neemt. Deze route wordt bepaald op basis van de selectie van antwoorden die je kunt kiezen in het gesprek van het spelpersonage.

Vanwege de complexiteit van de verhalen, voelen veel spelers in de wereld, waaronder ik, zich altijd ontroerd wanneer ik het hoofdeinde krijg. En het gevoel van weer spelen jaagde me altijd op in mijn AFK-tijd.
Ik denk dat ik deze keer zal vermelden waarom ik van dit soort games hou. En ik hoop dat een miljoen woorden genoeg kunnen zijn. Oké, zonder verder oponthoud, laten we naar beneden springen!

Ik vraag me gewoon af waarom je dit spel aanraadt?

Er zijn verschillende redenen die ik kan noemen om deze vraag te beantwoorden. Ten eerste zijn de verhalen geweldig. Het speelt zich af in de dystopische toekomst waar de proxy-oorlog (de oorlog tussen door mensen gemaakte androïden en door buitenaardse wezens gemaakte machinerobots) plaatsvindt. Het is echt ontroerend waar het personage wordt geconfronteerd met vragen als "wat is het doel van mijn gevecht" of "waarom we niet met elkaar kunnen vertrekken". Want toen ze die vraag begonnen te beantwoorden, werden ze menselijk. Vooral het deel waar (spoiler alert) 9S werd gedood door de slechterik en 2B zich verloren voelde. Hetzelfde toen 2B zichzelf vernietigde en 9S huilde. Hoewel ze opnieuw kunnen worden gemaakt, is het gevoel soms gewoon ... gewoon triest.

Ah, ik moet ook vermelden dat er 26 verschillende eindes zijn die je in het spel kunt proberen. Het einde hangt af van hoe je de route volgt en de route hangt af van de actie die je kiest. Het einde is uniek. Zoals hoe je een van de eindes kunt bereiken door het besturingssysteem in het instellingenmenu te verwijderen of het einde te bereiken door zichzelf te vernietigen. Het is gewoon zo interessant!

Afgezien van de verhalen, is de gameplay ook goed! Het is gebaseerd op hack-and-slash-gevechten, maar er zijn verschillende gameplays waarmee je te maken krijgt. Zoals "Schiet ze op", dat verschijnt wanneer 9S de vijanden hackt of tekstavontuur waar je veel antwoordselecties zult vinden die tot verschillende eindes zullen leiden.

Ik begrijp het... maar bevat het spel cheats?

Ja, ja, natuurlijk. Maar de cheat is echter alleen beschikbaar via de app van derden. Op dit moment gebruik ik WeMod als mijn cheatbasis. Een van de redenen is dat het stoomvriendelijk is en ik het spel niet hoef te kraken om het te gebruiken. Hier valt niet veel over te zeggen, aangezien spelers er normaal gesproken voor kiezen om zonder cheat te spelen. Maar soms heb je gewoon een ander soort avontuur en vrijheid nodig om het spel te spelen. 🙂

Ik heb je... en mods? Hoe zit het met de modificaties?

Nee, sorry dat ik je teleurstel, maar er zijn geen mods beschikbaar in dit spel. Ik weet echter niets van de onofficiële mods, maar er is één DLC die je kunt kopen als je een nieuwe uitdaging wilt. De DLC bevat nieuwe kaarten en een nieuwe spelersoutfit.

Interessant genoeg om me het spel te laten kopen! Dus vertel me de spec-vereisten om dit spel te spelen

NA specificaties
Nier Automata Steam-systeemvereisten

De game is uitgebracht in 2017, dus het kan niet gezegd worden dat deze game al zo oud is. De vereiste specificaties zijn echter vrij klein voor dit verbijsterende spel.

De minimumvereiste is 4 GB RAM, 2 GB grafische kaart en intel core i3. Wil je de game soepel spelen, verander dan je RAM naar 8GB met een i5 processor en 4GB aan grafische kaarten. In de huidige standaard is het nog steeds genoeg om van het spel te genieten.

Oh, ik vergat te vermelden dat je 50 GB ruimte op je harde schijf nodig hebt om te downloaden.

Juist, de voorbereiding is bijna voltooid en waar kan ik het spel kopen?

De game is beschikbaar op meerdere platforms van de PS4 naar Xbox One. Ik gebruik mijn pc om het spel te spelen, dus ik kan het op de Stoomplatform.
Even een herinnering: de game is offline, dus je kunt niet samen met een andere speler spelen.

Nier Automata is een van de geweldige games die ik ooit heb gespeeld. Verhalen zijn geweldig, soms heb ik een schattig einde en kan ik niet stoppen met glimlachen. Maar telkens als ik het definitieve einde bereikte, deed ik me altijd twijfelen aan de mensheid. Maar nogmaals, ik zal altijd onthouden dat dit het meesterwerk is dat Square Enix ooit heeft gepubliceerd. En ik zou willen dat ze zo'n goede game blijven uitbrengen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Andere Games