Hoe was het artikel?

1695891cookie-checkZou Lost Ark op weg zijn naar console?
Spellen
25 april 2022

Zou Lost Ark op weg zijn naar console?

De hit MMO ARPG van Smilegate is in slechts een paar maanden tijd enorm succesvol geworden. Nu vragen fans zich af of Lost Ark binnenkort naar de console gaat.

Lost Ark is 2 maanden na de officiële release in de westelijke regio's een van de populairste en meest gespeelde games in de geschiedenis geworden. Terwijl de meeste pc-spelers genieten van het kweken van Lost Ark-goud, kunnen gamers van andere platforms de veelgeprezen MMO ARPG gebruiken. Gelukkig staan ​​Smilegate en Amazon open voor het idee of de vraag groot genoeg is. 

Lost Ark-platforms

De Koreaanse MMO ARPG heeft alleen al een enorme aanhang van de pc-gemeenschap. De game maakt gebruik van controllerondersteuning voor desktopgebruikers met: Verloren Ark-accounts, die nog wel wat verbetering kunnen gebruiken. Helaas biedt Smilegate hun populaire MMO ARPG niet aan op andere platforms.

Fans merken echter snel op dat sommige van de concurrenten van de game, voornamelijk Diablo 3, beschikbaar zijn op andere platforms. Uitbreiden naar consoles of mobiele platforms is voor veel games een strategische zet, vooral als er vraag naar is. De game-ontwikkelaars hebben hun interesse getoond om vanaf pc te vertakken.

Potentiële consoleversie

Smilegate en Amazon hebben duidelijk gemaakt dat Lost Ark niet snel een consoleversie zal krijgen. Op basis van hun huidige FAQ-sectie is de game voorlopig exclusief voor pc-gebruikers. Momenteel voeren de twee gamestudio's geen actieve discussies over het overzetten van de game.

Gelukkig voor consolegebruikers hebben zowel Amazon als Smilegate verklaard open te staan ​​voor het idee om te vertakken naar andere platforms zoals PS4, Xbox en Nintendo Switch. De franchiseleider van AGS, Soomin Park, heeft de mogelijkheid uitgesproken om Lost Ark over te nemen als er veel vraag naar is.

De populaire Koreaanse MMO ARPG bestaat al sinds 2019, en de noodzaak om de game naar andere platforms te brengen is nooit ter sprake gekomen in de regio's waarin het oorspronkelijk werd uitgebracht. Dit kan zijn omdat Azië niet zoveel consolegamers heeft in vergelijking met andere EU en NL. De release van de game in de westelijke regio's heeft echter de interesse gewekt van veel consolespelers.

De kans dat Lost Ark naar andere platforms komt, is groot, vooral als fans het echt willen. Helaas duurt het nog even voordat het zover is, aangezien de gamestudio's meer tijd nodig zullen hebben om het te ontwikkelen. Console-spelers zullen het moeten volhouden om de game niet te spelen of uit te proberen op de pc.

Lost Ark Open voor nieuwe ideeën en suggesties

Hoewel de game een geweldige lancering had en enorm veel succes geniet, wordt de Koreaanse MMO ARPG nog steeds met veel problemen geconfronteerd. Afgezien van de problemen met bots en bugs, heeft de game een terugslag gekregen tegen enkele van zijn functies. Deze kritiek richt zich vooral op de geslachtsgebonden klassen en de vrouwelijke verschijningen in Aeternum. 

Verschillende fans spraken hun teleurstelling uit over de manier waarop vrouwelijke personages in het spel werden vertegenwoordigd. Spelers hebben opgemerkt dat sommige pantserstukken te mager zijn en er niet functioneel uitzien. Hun pantsers werden belachelijk gemaakt en waren de bron van memes in de gemeenschap.

Ondertussen hebben veel gamers hun verontwaardiging geuit over gender-locked klassen. Avonturiers hebben aangegeven dat ze willen spelen als mannelijke magiegebruikers of sterke vrouwelijke krijgers. Fans hebben beweerd dat deze praktijk in de meeste games achterhaald is. Westerse spelers hebben echter misschien niet erkend dat geslachtsvergrendeling nog steeds een ding is in verschillende games uit Azië.

Gelukkig voor de gemeenschap is Amazon zeer ruimdenkend geweest over deze kritiek. Soomin Park heeft aangekondigd dat de gamingstudio binnenkort enkele updates zal uitrollen om de klachten van de spelers aan te pakken. Deze veranderingen zullen echter niet snel komen. 

Ontwikkelaars hebben opgemerkt dat het aanbieden van nieuwe personagemodellen voor bestaande klassen hetzelfde zal zijn als het creëren van een geheel nieuwe taak. De banen zijn gebaseerd op hun modellen, dus hun animaties en functies zijn afhankelijk van hun ontwerp. De gamestudio's willen de gemeenschap echter graag sussen. 

Terwijl Lost Ark enorm veel succes geniet en blijft groeien, zijn fans benieuwd hoe de game zich zal ontwikkelen als de game wordt overgezet naar consoleplatforms. Met games als Diablo die succes hebben in Ps4, Nintendo Switch en Xbox-poorten, zal de Koreaanse MMO ARPG waarschijnlijk hetzelfde prestigeniveau vinden als zijn concurrent. Hopelijk duurt het niet lang voordat gamers kunnen gaan boeren Verloren Ark goud in andere verkooppunten.

Andere Games