Hoe was het artikel?

1479901cookie-checkSteam-gebruiker verliest toegang tot gamebibliotheek nadat Valve Perma-Bans hem heeft verboden voor 'extreem racisme'
Nieuws
9 juni 2020

Steam-gebruiker verliest toegang tot gamebibliotheek nadat Valve Perma-Bans hem heeft verboden voor 'extreem racisme'

Een Russische Steam-gebruiker die aan het stuur ging lcompote werd permanent verbannen uit de Steam-gemeenschap en kreeg geen toegang tot zijn gamebibliotheek nadat Valve de hamer op hem had laten vallen voor "extreme racistische spam".

In de loop van enkele jaren, die teruggaat tot 2017, heeft lcompote (die zwaaide met de Stoom schermnaam van president Trump) maakte verschillende opmerkingen en deelde kritiek op bepaalde games zonder in te houden hoe hij zich voelde.

Je kunt het hele album bekijken met de keren dat de Steam-moderators zijn opmerkingen verwijderden of actie ondernamen tegen zijn account, wat uiteindelijk leidde tot een permanent verbod, en zijn onvermogen om toegang te krijgen tot alle games die hij in de loop der jaren voor zijn account had verworven. Hoewel sommige opmerkingen van de moderator in het Cyrillisch zijn, zijn de opmerkingen die hij in de discussies maakte in het Engels.

Perma-verboden voor extreem racisme - OAG

Zoals je kunt zien aan de screenshots, werd lcompote meestal berispt omdat hij in threads reageerde op andere gebruikers over games die hij speelde, variërend van Ring of Elysium als Draugen naar Counter-Strike: Global Offensive als Stervend licht: slecht bloed. Zijn opname van godslastering bracht de moderatoren iets heftigs teweeg.

Na zijn laatste ontmoeting met Steam-ondersteuning, bevond lcompote zich heen en weer met de ondersteuningsvertegenwoordiger, en ze verbood hem niet alleen permanent van de Steam-gemeenschap, maar blokkeerden hem ook om in te loggen op zijn account of toegang te krijgen tot zijn gamebibliotheek terug op 28 februari 2020.

uciPvDC

Wanneer hij probeert in te loggen op zijn Steam-account, ontvangt hij het volgende foutbericht.

4XCWGCw

Hij legde uit dat het in twijfel trekken van steun over het gemeenschapsverbod heeft geleid tot het permanente accountverbod, schrijven ...

"Zoals je kunt zien, dateren sommige opmerkingen uit 2017 Blijkbaar tellen ze allemaal tot op de dag van vandaag en vatten ze samen tot een verbod."

Dit was geen trol die constant de Steam-forums spamde.

Dit was geen man op een vendetta om ontwikkelaars te dassen of te achtervolgen.

Dit was niet iemand die de hele dag en nacht in de gemeenschap doorbracht met het laten vallen van lugubere taal of profane opmerkingen.

Hij zei in de loop van drie jaar gewoon wat dingen die de Steam-ondersteuning niet leuk vond, en besloot hem permanent te verbieden toegang te krijgen tot zijn account via die opmerkingen.

Hij kan geen van de gekochte games meer spelen en ook niet inloggen op zijn account op zijn statistieken of profiel. Hij kan zelfs niet in de offline modus spelen omdat hij zich moet aanmelden bij Steam om toegang te krijgen tot de offline modus, en ze hebben hem de toegang tot het inloggen ontzegd.

In wezen gebruikte Valve een soort sociaalkredietsysteem om hem te verbieden op basis van het hoogtepunt van zijn overtredingen.

Er is geen vermelding op de Overeenkomst voor Steam-abonnees over handhaving in verband met overtredingen die resulteren in een permanent verbod. Het enige dat ze vermelden met betrekking tot het beëindigen van accounts, is te vinden in sectie 9, subsectie 'C', die luidt ...

"Valve kan uw account of een bepaald abonnement (en) te allen tijde opzeggen in het geval dat (a) Valve stopt met het aanbieden van dergelijke abonnementen aan vergelijkbaar geplaatste abonnees in het algemeen, of (b) u de voorwaarden van deze overeenkomst schendt (inclusief eventuele abonnementsvoorwaarden) of gebruiksregels). In het geval dat uw account of een bepaald abonnement wordt beëindigd of geannuleerd door Valve vanwege een schending van deze overeenkomst of ongepaste of illegale activiteit, wordt geen restitutie verleend, inclusief abonnementskosten of ongebruikte bedragen in uw Steam-portemonnee. "

Zelfs de Steam online gedrag waar de abonneeovereenkomst naar verwijst, wordt niet vermeld hoe vaak je een Steam-moderator van streek kunt maken voordat je account permanent wordt verbannen.

In feite vermelden ze niets over wat zou leiden tot een permanent verbod en / of verlies van toegang tot uw account in hun gedragscode of de abonneeovereenkomst.

Sommige gamers stelden voor dat Icompote Valve zou aanklagen, terwijl anderen zeiden dat wat ze deden illegaal was. Omdat de gebruiker echter uit Rusland komt, maakt het de zaken een beetje lastig, omdat ze de wetten zouden moeten volgen om consumenten in Rusland te beschermen. Helaas lijken de Russische acties voor digitale consumentenbescherming niet van toepassing op zaken als die van wat Valve met deze Steam-gebruiker heeft gedaan, maar misschien kan er iets aan worden gedaan als het onder de aandacht van de autoriteiten wordt gebracht.

Sony deed ook iets soortgelijks met een PSN-gebruiker, toen ze hem de toegang tot zijn eigen digitale bibliotheek op PlayStation 4 verbood omdat ze beweerden dat hij "haatdragende taal" gebruikte. Het is best beangstigend om te denken dat het uiten van je mening op een openbaar forum dat de werknemers van een bedrijf in de maling neemt, ertoe kan leiden dat je de volledige toegang tot je digitale spelbibliotheek verliest, maar hier zijn we dan.

[update:] lcompote plaatste een opmerking over zijn plannen om Steam's verbod te bestrijden door te schrijven ...

“Gewoon om het een volledige context te geven aan iedereen. Ik heb in augustus een gemeenschapsverbod van 3 maanden gekregen (Ion fury post). Onder verwijzing naar mijn rechten en de Russische wet (wet op de bescherming van consumentenrechten. Ze hebben niet het recht om spraakregels op te leggen wanneer ze een licentie of product verkopen) aan de ondersteuning leidde tot een verbod van 1 maand om contact op te nemen met de ondersteuning. Vervolgens leidden in februari nog 2 opmerkingen tot een gemeenschapsverbod van 1 jaar. Toen ze mijn rechten en de Russische wet weer gingen steunen en blablabla, sloegen ze me met een permanent gemeenschapsverbod en een verbod van 1 maand om contact op te nemen met de ondersteuning. daarbij dreigde een of andere Steam-ondersteuning me om mijn account uit te schakelen als ik ze blijf lastigvallen. Hij gebruikte mijn echte naam die ik nooit heb gegeven, afgezien van de betaling van het visumformulier. Dus iedereen bij Valve tot op een kakkerlak heeft toegang tot deze informatie. Het is niet in overeenstemming met hun privacypolitie of de Russische wet. Natuurlijk stopte ik niet, dus hebben ze mijn account uitgeschakeld.

Oh ja, ik klaag het bedrijf aan. Ik heb al een klacht ingediend bij de Russische waakhond die zich bezighoudt met de wet op de bescherming van consumentenrechten. Ik wacht tot de review klaar is. Dat zou het op staatsniveau moeten regelen. Boetes of zo.

Ik zal dan een onwettig actiebericht naar het bedrijf sturen. Als ze mijn eisen om mijn account te herstellen niet accepteren, mij compenseren en hun regels wijzigen volgens de Russische wet, zal ik ze voor de rechtbank dagen. Ik zal het idee van de Franse rechtbank over het doorverkopen van de producten die u bezit voor een goede maatregel gooien. Ook het feit dat ze hun Steam-overeenkomst bijwerken en geen nee kunnen zeggen als je je games niet wilt verliezen.

De Russische wet op de bescherming van consumentenrechten werkt hier als magie. Ik heb het al vaak gebruikt. Het is het enige dat goed werkt in dit land hahaha Geen enkel bedrijf kan spraakregels opleggen bij het verkopen van een licentie en product. ”

(Bedankt voor de nieuwstip Ruski)

Ander nieuws