Hoe was het artikel?

1494790cookie-checkDe gaming-divisie van Square Enix boekt een verlies van 6.5 miljard yen
Nieuws
17 november 2020

De gaming-divisie van Square Enix boekt een verlies van 6.5 miljard yen

Doom en somberheid zijn Square Enix overkomen met het posten van hun financiële overzichten als men de hype van verschillende verkooppunten gelooft. De waarheid is veel minder somber voor het bedrijf, maar toont wel aan dat de gaming-divisie van het bedrijf buiten MMO's een enorm verlies leed met de release en slechte prestaties van The Avengers.

Zoals de meeste bedrijven bestaat Square Enix uit meerdere divisies, die elk een speciaal gedeelte hebben over de financiële overzichten van het bedrijf. De belangrijkste divisies van het bedrijf zijn HD Games die zich bij de covid-19-getroffen amusementsdivisie voegden door verliezen te boeken. MMO's die het hele jaar door een aanhoudende omzetgroei zagen. Mobile die het herstel van de vorige dip in het vierde kwartaal voortzette. De publicatie bleef het hele jaar door groeien, en tot slot, merchandising die in het tweede kwartaal een prestatiedaling vertoonde, maar toch winstgevend bleef gedurende het kwartaal.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Zoals opgemerkt door Twitter-gebruiker David Gibson, boekte de gaming-divisie een verlies van 6.5 miljard yen (62,882,742.00 dollar of 52,956,787.00 euro). Dit verlies wordt rechtstreeks toegeschreven aan de slechte verkoop en aanhoudende prestaties van de onlangs uitgebrachte GaaS-titel Marvel's The Avengers.

Zelfs vóór de release was de game ontsierd door controverse over hun aandrang om zich te concentreren op korting Mr. Fantastic, ook bekend als Kamala Khan. Na terugslag en teleurstelling verklaarden de ontwikkelaars dat ze niet de kern van de game zou zijn, alleen zou dat bij de lancering als niet waar blijken te zijn. Ironisch genoeg werd ze, gezien de desinteresse van het personage, een van de sterkste elementen van het spel.

Zij noch de andere positieve aspecten van het spel konden overwinnen wat spelers een mat en saai ontwerp noemden. Een waarvan de kernfocus lag op het verwerven van buit, maar waarvan buit en uitrusting vrijwel geen invloed hadden op het algehele spel. Gecombineerd met het ontbreken van een bevredigend eindspel, nam de interesse van de spelers vrij snel af na de lancering en daarmee de terugkerende inkomsten uit microtransacties.

Aankondiging van Xbox- en pc-spelers konden op zand slaan omdat exclusieve inhoud naar Playstation kwam, verbeterde de perceptie van het publiek niet. Square Enix zegt dat het er zeker van is dat het dit schip kan redden. Toch genieten alle toekomstige ondernemingen nu van dezelfde fout: het ondertekenen van de exclusiviteit van Sony, waarbij het succes van het bedrijf wordt gekoppeld aan dat van de Playstation 5. Een fout waar het bedrijf wellicht spijt van krijgt.

Ander nieuws