Hoe was het artikel?

1497790cookie-checkEen nieuw Super Mario Bros.-wereldrecord.
Nieuws
26 april 2021

Een nieuw Super Mario Bros.-wereldrecord.

Nogmaals, de toch al hyper-geoptimaliseerde Super Mario Bros speedrun is nog lager geduwd, van de toch al verbazingwekkende 4: 55.230 naar een nog strakkere 4: 54.948 door Nitfski, in wat waarschijnlijk de laatste tweede barrière zal zijn die ooit zal worden doorbroken.

Te vermelden Super Mario Bros aangezien een van de meest geoptimaliseerde games voor speedrunning niet ver naast het doel zou zijn, en als geheel zijn er maar heel weinig plaatsen waar meer tijd zou kunnen worden bespaard. Voor een spel dat in de kern kan worden vereenvoudigd tot het ingedrukt houden van de juiste knop en het op de juiste momenten indrukken van de spatiebalk, is zelfs de kleinste hoeveelheid tijd die wordt bespaard een groot probleem.

Nitfski's nieuwe wereldrecord run maakt gebruik van verschillende glitches waarvan ooit werd gedacht dat ze menselijkerwijs onmogelijk waren en alleen TAS, waarbij sprake is van een ‘flagpole glitch’, waarbij de speler op een precieze positie aan de eindvlagmast kan landen om de animatie van de vlag over te slaan vallen en een fractie van een seconde besparen, of een truc om in een blok te knippen.

Hoewel de tijdwinst klein is en niet al te indrukwekkend lijkt, is elke fractie van een seconde een enorme deal voor speedrunners van het spel, en als de run nog lager vordert, zal de vraag of er ooit een nieuw record zal komen omslaan. nog meer gedebatteerd.

Ander nieuws