Hoe was het artikel?

15979341cookie-checkHoe het was om Sunshine Manor op Kickstarter te steunen tijdens een donkere verkiezing
Nieuws
16 juli 2021

Hoe het was om Sunshine Manor op Kickstarter te steunen tijdens een donkere verkiezing

Sunshine Manor werd gefinancierd op Kickstarter in dezelfde maand dat Joe Biden Donald Trump versloeg bij de verkiezingen van 2020. Ik kijk met enige voldoening terug op die dagen, maar ook met het duistere besef dat het wel eens een duistere wending had kunnen nemen.

Sunshine Manor is de prequel van de culthit-horrorgame Camp Sunshine. Hier is een beetje over het uit de campagne:

"Sunshine Manor is de prequel van Camp Sunshine, een liefdesbrief aan retrogaming en klassieke horrorfilms uit de jaren 1980. De game is geïnspireerd op films zoals From BeyondVrijdag de 13e, als Een nachtmerrie op Elm Street, terwijl het mixen van gameplay-mechanica van games zoals de geliefde - en langlopende - The Legend of ZeldaResident Evil als Silent Hill series.

Als het gaat om horrorspellen, Sunshine Manor draait helemaal om de spanning, in plaats van puur te vertrouwen op jumpscares - hoewel we er ook een paar hebben! De game heeft als doel veel functies te bieden die hem zullen helpen verschillen van je typische horrorgame, met dingen zoals:

 •  Prachtige handgetekende 8-bit pixelart
   
 •  Verken een veranderend herenhuis en reis tussen het sterfelijke en demonische rijk
   
 •  Een fantastische synthwave-soundtrack uit de jaren 1980, speciaal geschreven voor Sunshine Manor
   
 •  Power-ups en kostuums om je te helpen bij je zoektocht
   
 •  Kruis paden met een groot aantal unieke karakters
   
 •  Met ook een beetje komedie erin!"

Klinkt veelbelovend, toch??? Ik had nog nooit van Camp Sunshine gehoord, maar dit zorgde ervoor dat ik het op mijn lijst met te spelen games wilde zetten. Ik hield van de graphics en ik vond het geweldig dat het naar de Nintendo Switch kwam. Het leek precies het juiste soort griezelig waar ik naar op zoek was. Ik vond het ook leuk dat het een hoofdpersoon van een meisje bevatte. Nog even uit de campagne:

'Ada heeft echter niet alleen haar verstand om haar te beschermen. Haar latente paranormale krachten worden geactiveerd als ze het herenhuis binnengaat, waardoor ze demonen kan verslaan, de schaduwman kan afweren en sluwe puzzels kan oplossen die elk normaal mens in de val zouden laten lopen.

Ik steunde het en sloot me aan bij de fanbase terwijl we gretig probeerden deze game gefinancierd te krijgen. Rond dezelfde tijd dat dit gebeurde, vond een verkiezing plaats die de toekomst van de wereld zou bepalen. Terwijl Ada het zou opnemen tegen demonen en andere sinistere krachten om haar vrienden te redden, zouden Amerikaanse kiezers het opnemen tegen een fascistische wannabe in Trump – een man die verantwoordelijk is voor de dood van miljoenen. Een fragment uit Forbes:

“Volgens het rapport droeg het beleid van Trump of het gebrek daaraan bij aan de dood van ongeveer 461,000 Amerikanen in 2018. In 2019 waren ongeveer 22,000 sterfgevallen het gevolg van Trumps ontmanteling van milieubeschermingsmaatregelen alleen, op basis van de analyses van de Commissie. En natuurlijk was er 2020, toen de Covid-19 coronavirus pandemie toesloeg. Velen hebben geschreven over het falen van de regering-Trump om een ​​wetenschappelijk passende reactie op de pandemie op te zetten. De Commissie heeft vastgesteld dat 40% van de Covid-19-gerelateerde sterfgevallen in de VS voorkomen had kunnen worden als de VS slechts dezelfde Covid-19-sterftecijfers hadden gehad als die van andere Group of Seven (G7)-landen, namelijk Canada, Frankrijk, Duitsland , Italië, Japan en het Verenigd Koninkrijk... De Commissie heeft ook de vele acties van de regering-Trump in kaart gebracht die de menselijke gezondheid hadden kunnen beïnvloeden, variërend van een belastingverlaging van een biljoen dollar voor bedrijven en personen met een hoog inkomen, gevolgd door bezuinigingen op voedselsubsidies en gezondheidszorg programma's om milieuregelgeving in te trekken tot acties waardoor 2.3 miljoen minder mensen in de VS verzekerd zijn.”

Lees het hele ding. Een voorbeeld van dit dodelijke beleid is de Trump EPA die chloorpyrifos legaliseert, een chemische stof die hersenbeschadiging veroorzaakt bij menselijke baby's die zich in de baarmoeder van hun moeder ontwikkelen. (Tot zover om pro-life te zijn.)

Om nog maar te zwijgen over de manieren waarop Trump de racistische Amerikaanse beweging die bekend staat als alt-right, machtigde, een beweging geleid door Richard Spencer, een aanhanger van het blanke rijk, een beweging die de oprichter en voormalig redacteur van deze site omvatte. De racistische Trump-regering prees “familiewaarden” terwijl ze Spaanse gezinnen deporteerden en kinderen in kooien stopte.

Het was duidelijk dat Trump moest worden gestopt, en Joe Biden was de man om het te doen. Alle gamers die Sunshine Manor steunden waren het erover eens dat dit een belangrijke kwestie was, en er werd een politiek kanaal gecreëerd waar we konden praten en nerveus naar het nieuws konden kijken terwijl de verkiezingen steeds dichterbij kwamen. Uiteindelijk bereikte Sunshine Manor zijn financieringsdoel met tijd over, en de verkiezingsdag was aangebroken. In het begin zag het er slecht uit en ik ging naar bed met het gevoel dat 2016 zich had herhaald. Er was veel teleurstelling in elke Discord-server waar ik in zat. Maar toen de dagen verstreken, werd het duidelijk dat Joe Biden de Orange Killer met veel had verslagen. Ik was nog een tijdje nerveus, bang dat Trump erin zou slagen de verkiezingen te stelen. Andere supporters van Sunshine Manor verzekerden me dat dit onmogelijk was en Trump was toast, maar ik zou op zijn minst enigszins nerveus blijven totdat president Joe Biden op 20 januari werd beëdigd.

Ik vertel dit alles omdat het een emotionele ervaring was die me altijd bij zal blijven. Het is duidelijk dat er geen direct verband is tussen Sunshine Manor en de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. Maar kunst kan ons inspireren, net zoals het ons pijn kan doen en ons zoveel dingen kan laten voelen, en hoewel Sunshine Manor pas in november zal worden uitgebracht, heb ik er al een diepe voorliefde voor vanwege hoe de Kickstarter zich afspeelde tijdens deze donkere dagen . Ik heb Sunshine Manor nog steeds niet gespeeld, maar ik kom er in de buurt.

Natuurlijk betekent de nederlaag van Trump niet dat rechts definitief is verslagen. Zelfs op dit moment doen de Republikeinen in Texas hun best om het stemrecht te beperken - we hopen dat ze falen, maar dit is een doorlopend verhaal. En terwijl de Republikeinen (geholpen door de verrader senator Manchin) president Biden blijven proberen te dwarsbomen, troost ik me als ik zie dat Biden de klimaatverandering confronteert (de Keystone Pipeline annuleert), vaccinaties aanmoedigt en DREAMERS en andere immigranten zonder papieren beschermt. Dat zijn dingen die de Republikeinen niet hebben kunnen belemmeren.

Ik kijk ernaar uit om in november Sunshine Manor op de Nintendo Switch te spelen. We duimen voor je, Ada. Ga je vrienden redden en bevrijd de goede geesten. Om een ​​regel uit de fanmusical Undertale the Musical te citeren:

Ga zitten, kinderen, zwijg niet, vrede en liefde zullen zeker zegevieren.

Ander nieuws