Hoe was het artikel?

1640882cookie-checkTetris-effect: Verbonden| OneAngryGamer Eerlijke recensie
Reviews
25 september 2021

Tetris-effect: Verbonden| OneAngryGamer Eerlijke recensie

Tetris Effect trok me eerst aan omdat het een verbluffende VR-ervaring was, maar nadat ik aan de slag was, vond ik het fantastisch om de campagne in mijn eentje te voltooien. Connected, de nieuwe multiplayer-toevoeging (gratis als je het basisspel al koopt), verraste me omdat het zo leuk is om te spelen, zelfs als je er niet zo goed in bent.

De update introduceert vier nieuwe speltypes die spelers kunnen uitproberen. De Score Attack-modi, waarvan er twee zijn, zijn de meest elementaire. Wanneer je rechtstreeks in Score Attack speelt, worden er geen Line Attacks uitgewisseld, maar zijn de normale Tetris Effect-regels van toepassing. Na twee ronden is de winnaar degene met de hoogste cumulatieve score.

Hier te downloaden

Tetris-effect: verbonden

Aan de andere kant gebruikt Classic Score Attack dezelfde lay-out, maar past het old-school Tetris-beperkingen toe, zoals niet hard laten vallen of vasthouden, en er wordt slechts één stuk tegelijk in de wachtrij weergegeven. Voor 'competitieve Tetris voor één speler' is de standaard Score Attack een goede keuze, terwijl Classic hard is en de regelset is die wordt gebruikt door professionele concurrenten.

Zone Battle voegt een nieuwe dimensie van opwinding toe aan het klassieke Tetris-spel. Het is een één-op-één-indeling, maar het tijdremmende Zone-concept uit de modus voor één speler is inbegrepen. Ik raad dit model ten zeerste aan als je dat deel van het originele spel leuk vond.

Desondanks was de Connected Mode voor mij de opvallende functie. Wanneer jij en twee andere spelers het opnemen tegen AI-bazen, kunnen je borden soms samenvloeien tot één grote, en je zult om de beurt blokken laten vallen om te proberen zoveel mogelijk lijnen te wissen. De baas krijgt hierdoor schade toegebracht.

Als je "sterft" in deze modus, kunnen je teamgenoten je misschien weer tot leven wekken als ze goed genoeg spelen (de officiële naam is "Tap Out", zoals ik net ontdekte). Mijn vrienden hebben geen Tetris Effect (althans nog niet), dus ik moest het alleen spelen. Ik weet echter zeker dat sommigen van hen het graag met mij in de Verbonden modus zouden willen spelen.

Tetris-effect: verbonden

Madden NFL 22: OneAngryGamer Eerlijke recensie

Spelen met vrienden kan lokaal of online, maar ook met vreemden. Tetris-effect: Connected is eveneens platformonafhankelijk en gebruikt een kamercode om iedereen te verbinden, dus als je team graag samen Tetris speelt, heb je veel keuzes om uit te kiezen.

Er is meer, net toen je dacht dat je alles had gezien. Bonusfuncties, zegt u? Je hebt het goed. Er is ook de langverwachte Spectator Mode, waarin maximaal zes spelers aan de zijlijn kunnen blijven kijken. Je kunt ook in "PAL-modus" spelen, die een lagere framerate, snellere horizontale beweging en snellere valsnelheid heeft dan de originele NES Tetris-game in Europees PAL-formaat had. Aan de andere kant is er een Slow Speed-modus, die precies doet wat hij zegt. Er zijn ook instellingen voor prestaties versus betrouwbaarheid, dus u kunt uw spelervaring aanpassen aan uw voorkeuren.

Niveaus en vaardigheidsbeoordelingen zijn aanwezig in Connected, net als in andere online multiplayer-games. Er is een SR voor elke modus en je Tier wordt bepaald door de som van al die SR's. Als je wint, krijg je SR-punten. De duur van een wedstrijd wordt bepaald door de modus waarin je speelt en je vaardigheidsniveau. Zone Battle en Score Attack-modi kunnen zo lang duren als jij en je tegenstander "Uittikken" kunnen vermijden.

Maar ik vond de Connected-manier iets meer tijdrovend dan dat. De wedstrijden daarentegen waren in ongeveer twintig minuten afgelopen. Nog een pluspunt: de wachttijden om deel te nemen aan wedstrijden waren niet te lang.

Nu alle praktische zaken zijn geregeld, kunnen we ons concentreren op de algehele esthetiek van de game. Wat had je precies verwacht? Vanaf het begin was Tetris Effect een genot om te spelen, en dat vormde de basis voor verschillende fantastische multiplayer-aanpassingen.

Tetris is waar alles uiteindelijk op neerkomt. Zelfs als we niets nieuws creëren, is dat echt een goede zaak. Deze multiplayer zal geweldig zijn als je een fan bent van Tetris. Deze nieuwe spelmodi geven een frisse draai aan een klassieker en zijn de moeite van het bekijken waard.

Tetris-effect: verbonden

TOEM: OneAngryGamer Eerlijke recensie

Concurrenten zullen dit spel zeker leuk vinden, vooral met alle vele manieren om klassieke Tetris te spelen. Als je echter op mij lijkt en een beetje meer ontspannen bent, zul je nog steeds veel plezier beleven aan deze titel. Als je meer een relaxte gamer bent, wordt de Connected Mode met name aanbevolen, omdat daar meer flexibiliteit is.

Nadat ik Tetris 99 had gespeeld, dacht ik dat ik alles had gezien. Ik sta versteld van hoe het bedrijf blijft innoveren en ons kennis laat maken met nieuwe ervaringen. Tetris-puristen spotten misschien, maar voor een casual fan zoals ik is dit ongeveer net zo uitstekend als in dit genre.

Andere beoordelingen