Hoe was het artikel?

1438080cookie-checkUnderdread Volledige walkthrough-gids
Guides
2017/01

Underdread Volledige walkthrough-gids

Ondervrees is een horror-puzzelspel ontwikkeld door Bigzur. Oorspronkelijk was ik niet van plan een handleiding voor dit spel te schrijven, maar er zijn nogal wat mensen die mij om hulp hebben gevraagd bij de puzzels, dus besloot ik door te gaan en een volledige walkthrough te schrijven om ze te helpen, vooral sinds de YouTube-versie videoserie stopte.

Ermee beginnen

Voordat we aan het spel beginnen, volgen hier enkele basisprincipes die je moet leren en waar je rekening mee moet houden tijdens het spelen van het spel:

1. Afdeling. Druk op G om je Ward-vaardigheid te gebruiken. Je hebt er een beperkt aantal, dus gebruik ze verstandig.

2. Zoek dekking. Het oogpictogram betekent dat je kunt hurken en je kunt verstoppen. Alle monsters in de omgeving zullen je negeren zolang je verborgen blijft. Je zult hier vaak gebruik van maken. Het is beter om je te verstoppen dan Ward te gebruiken.

3. Het verhaal scrollt willekeurig en verandert van positie, dus ik ga niet de moeite nemen om je te vertellen waar ze zijn, omdat ze zich nooit op dezelfde locatie bevinden als je opnieuw speelt.

Hoofdstuk 1

De stenen sleutelpuzzel
Je begint in de kerker, loopt rechtdoor en pakt de boekrol op het bureau en opent de la.
Je hebt vier stenen sleutels nodig om de gigantische stenen deur te openen.
1. Neem de Stone-sleutel in de bovenste la van het hoofdbureau.
2. Pak de stenen sleutel in de bovenste la, net links van de gigantische stenen deur.
3. Pak de stenen sleutel in de schatkist rechts van de hoofdtafel, vlakbij het dode lichaam.
4. Loop de volgende kamer binnen met het gigantische spookskelet en druk op G om het weg te jagen met je Ward-vaardigheid. Loop rechtdoor en open de bovenste la in de achterkamer om de laatste sleutel te pakken.
Plaats alle vier de sleutels in de gigantische stenen deur om deze te openen en ga verder naar hoofdstuk 2.

Hoofdstuk 2

Aan het begin van het volgende gebied staat een fakkel in de noordoostelijke hoek van de kamer. Trek eraan om de geheime deur te openen. Ga de trap af, je vindt een gesloten hek. Ga verder de rest van de trap af.
Draai links tot je het skelet vindt, het heeft een boekrol in zijn hand, pak het. Ga de trap weer op en raak het standbeeld bij het gesloten hek aan.
Er is een monster dat je zal aanvallen, maar het lijkt je niet echt kwaad te doen, dus negeer het gewoon.
Je krijgt een melding dat je je moet verstoppen. Ga met de pijl achter de pilaren en druk op C om je te verstoppen. onthoud al deze pijlers en gebruik ze om je te verstoppen voor de volgende paar segmenten. Wanneer het jammerende skelet langskomt, hurk dan gewoon neer en verstop je achter een van de pilaren.

Dit is het Ghost Skeletons-patroon:
1. Hij komt de trap op en kijkt om zich heen.
2. Hij loopt naar het midden van de kamer en kijkt om zich heen
3. Hij beweegt zich richting de linker bloedige brug en kijkt om zich heen
4. Hij komt terug naar het midden en kijkt om zich heen.
5. Hij loopt naar de bovenste gesloten deur en kijkt om zich heen.
6. Hij komt terug naar het midden en kijkt rond.
7. Hij beweegt zich weer richting de linker bloedige brug en kijkt om zich heen.
8. Hij zweeft over de trapleuning van de bloedige brug en gaat naar de onderste verdieping en herhaalt dit patroon tot aan stap één.
Houd zijn positie in de gaten en time uw acties rondom zijn bewegingen.

De schakelpuzzel
Je moet de deur voor het volgende gebied openen door verschillende schakelaars naar rode edelstenen om te zetten. Hierdoor wordt de middelste pilaar omlaag gebracht om toegang te krijgen tot de volgende puzzel. De locaties van de schakelaars zijn echter willekeurig, dus ik kan u alleen de basislocaties voor alle schakelaars geven.

1. De eerste schakelaar bevindt zich achter de pilaar waarachter je je moet verstoppen. Draai het om.
2. De tweede staat op de boekenkast in dezelfde ruimte.
3. De volgende bevindt zich bij de trap nadat je eerst naast het beeld naar boven bent gelopen, draai hem om.
4. De volgende staat naast het standbeeld in de kleine studeerruimte met het bureau. Controleer ook de lades in dat gebied voor een extra Ward-schild en een munt. Ze worden willekeurig weergegeven, zodat deze nooit op dezelfde plaats liggen.
5. De volgende schakelaar bevindt zich net daarachter in hetzelfde gebied, verborgen in de schatkist.
6. De volgende bevindt zich tegenover het studiegebied in het kleine gebied met de twee schatkisten.
7. Open de schatkist in hetzelfde gebied en zet ook die schakelaar om.
8. Ren helemaal links naar het volgende schatkamergebied met de munten verspreid over de vloer. Zodra je de bloedige brug bent overgestoken, staat er aan je rechterkant een pilaar, daar zit een schakelaar verborgen tussen de twee pilaren.

Onthoud het patroon van het skelet terwijl je in dit gebied bent!

9-15?. De volgende paar zijn lastig. Sommige bevinden zich in de schatkisten vlak achter de pilaren en verspreid door de kamer. Het probleem is dat ze willekeurig zijn en van locatie veranderen, dus je hoeft alleen maar alle kisten te openen en goed naar de boekenkasten te kijken, soms kunnen ze ook op de plank staan ​​die aan de pilaren is bevestigd.
Als je het goed hebt gedaan en alle schakelaars hebt gevonden, ren dan terug richting de trap, de hoofdpilaar zou omlaag moeten zijn en daar zou nu een standbeeld moeten staan ​​omringd door kaarsen. Klik erop om de deur te openen.
Als het de grond niet volledig raakt, zoek dan naar de laatste schakelaar die je hebt gemist en raak vervolgens het standbeeld aan om verder te gaan.

Binnen in de deurkamer
Het patroon van het skelet verandert hier enigszins, aangezien The Door Room nu open is. Hij zal nu de kamer binnenkomen en rondkijken. Gebruik de zijkanten van de pilaren om je te verstoppen als hij in de buurt komt. Hij gaat door het geblokkeerde gebied boven je, komt dan weer naar buiten, kijkt om zich heen en gaat weer de deur uit om het oorspronkelijke patroon voort te zetten.
Je hebt ongeveer 3 minuten voordat hij terugkeert naar The Door Room, dus houd daar rekening mee.
Je zult nog een gesloten deur vinden. In dezelfde kamer ligt een afdeling op de grond en een briefje dat je een hint geeft dat je alle engelenbeelden met gouden munten moet betalen.

De puzzel met het muntstandbeeld
Ga terug zoals je gekomen bent en zoek naar alle engelenbeelden met borden ervoor en betaal ze hun munten. Twee bevinden zich in The Door Room waar je de hint-scroll vindt, één is terug de trap af aan het begin, één is naast de trap en de laatste is over de bloedige brug. Nadat alle standbeelden betaald zijn, zou je een melding moeten krijgen dat de volgende deur nu open is.

Demonen doden puzzel (AKA, speelgoedstandbeeldpuzzel)
De nieuwe deur heeft een miniatuurbeeldje, je moet alle kleine dolken rond het podium vinden om vooruit te komen. Hun positie is willekeurig, dus ren gewoon terug door het level en vind er zoveel mogelijk. Ze bevinden zich in kisten, op de boekenkasten en in laden of worden op tafels geplakt. Er kunnen er twee in de miniatuurbeeldenkamer zijn, en nog één in de andere kamer net daarbuiten.

Zodra je ongeveer 6 dolken hebt, ga je terug naar de open deur.
Aan de linkerkant van The Door Room is een pad dat wordt geblokkeerd door beelden van engelen en demonen, je moet dat pad openen. Het miniatuurbeeld is een exacte replica, je zult de dolken in de demonen van het miniatuurbeeld moeten steken, en hetzelfde beeld buiten zal afbrokkelen en vallen. Maak gewoon een rechte lijn met de dolken, zodat je er doorheen kunt lopen.

De puzzel van het Engelenstandbeeld
Nadat je voorbij de demonenbeelden bent gegaan is er rechts een sokkelkamer, daar moet je een standbeeld op zetten. Ga hier snel heen, want je kunt je nergens verstoppen in deze kamer, dus als je wordt betrapt, ga je dood. Gebruik een bewakersafdeling als dat nodig is. Keer terug naar de goudschatkamer over de bloedige brug en pak daar het kleine engelenbeeldje, keer dan terug naar de voetstukkamer en zet het neer, het zal een geheime muur openen.
Ga de trap af, hier ben je veilig. Er is een hendel aan de rechterkant van de muur, draai deze om de gesloten poort te openen. Ga helemaal de trap af, ga dan links en pak het boek op het altaar. (nog geen idee wat dit doet)

Wijwaterpuzzel
Je zult een andere kamer tegenkomen met een stekelige put van de dood, loop er één keer dichtbij om de volgende zoektocht te starten, maar zolang je niet verder loopt of er dichtbij komt, ben je veilig. Je hebt nu ongeveer 6 flessen wijwater nodig. Ze hebben een kruis op de bovenkant van de fles. Ga terug naar het begin van het level en verzamel er zoveel als je kunt. Nadat je er zes hebt, keer je terug naar de puntige put van de dood en klik erop om het jammerende dode skelet te doden.

Ga naar het volgende gebied, zoek het altaar en pak de dolk, klik dan met de kom op het altaar. De poort bij de puntige put van de dood is nu open.

De Alchemie-puzzel
In de volgende kamer is er een Ward op de grond. Als je rechtdoor loopt, wordt deze willekeurig weergegeven, dus controleer ook de kisten. Zoek de Alchemie-tafel. Je hebt 10 rode drankjes, 10 roze, 6 blauwe en 4 paarse drankjes nodig. Ga terug naar het begin van het level en verzamel al die drankjes die je eerder zag liggen, ga dan terug naar de alchemietafel en maak het zuurdrankje.
Ren helemaal terug naar het begin naar de hoofdtrap met de engelenstandpilaar (uit de schakelpuzzel), loop vanaf daar richting de bloedige brug en draai rechts de nis in. In de hoek staat nog een engelenbeeld met twee waterspuwers ernaast, klik op het engelenbeeld om het zuur te activeren en duw het beeld over de rand. Spring snel van de rand om naar het volgende hoofdstuk te gaan.

Hoofdstuk 3 – De grotten/catacomben

OPMERKING: deze fase is erg moeilijk en bevat TWEE vijanden waar je tegen moet vechten. De doodsmist en wat ik de bloedige soldaten noem (maar ik geloof dat een van de updates de mist misschien heeft verwijderd omdat het te hard was), hebben beide twee verschillende patronen die elkaar kruisen, wat dit moeilijk maakt om te spelen. Het patroon van de mist is min of meer willekeurig, dus je moet het gewoon vermijden om niet te stikken. De bloedige soldaten navigeren rond zoals het spookskelet, maar het is gemakkelijk te vermijden als je weet hoe je moet bewegen.

Volg de grot tot je een nis met een standbeeld vindt, loop daar voorbij tot je een verlaten camping vindt. Er is een steen aan de rechterkant van de muur die je moet indrukken en die een nieuw pad opent, terug naar de nis van het standbeeld.
Via de nis zit aan de rechterkant een houten deur, deze zit op slot. Ga verder naar het uiteinde van de tunnel en vind de hendel waarmee je de deur kunt openen.

De kaarsenpuzzel
Ga door de nieuwe deur en je komt uiteindelijk een puzzel tegen met kaarsen op de vloer. Volg het exacte pad van de kaarsen om de andere kant te bereiken, verpruts het en het plafond zal je verpletteren en je doden.

De Plank Bridge-puzzel
Ga door tot je een gesplitst splitsingspad vindt, draai links om de eindeloze put te vinden en kijk ernaar, dit zal de volgende puzzel activeren. Ga terug en ga rechtdoor de rest van de tunnel in tot je aan een doodlopende weg komt, er staan ​​twee planken die tegen de muur leunen, pak ze en ga terug naar de eindeloze put en klik op de uiterste rand van de bestaande planken om ze neer te halen om een ​​nieuwe brug te maken.

OPMERKING: Als u de planken niet kunt neerleggen, probeer dan eerst te hurken.

Als de Bloody Soldiers verschijnen, kun je je verstoppen op de lege brug en bukken om te voorkomen dat ze je vermoorden. De eerste keer komen ze voorbij en gaan naar de doodlopende tunnel. Het zal niet lang duren voordat ze terugkomen. De tweede keer komen ze in de richting van de eindeloze puttunnel en keren zich dan naar de kaarsenpuzzelval.
Dus nadat je de planken hebt neergelegd, hurkt en je verbergt bij de eindeloze put, wacht dan tot de Bloedige soldaten voorbij zijn, ren dan naar de kaarspuzzel en ga daar voorbij. Je zult de tweede planken tegen de zijkant van de muur zien leunen. . Er zal een nis in de zijkant van de grot zijn waar je naar binnen kunt gaan als je door de tunnel blijft rennen, naar de achterste muur van de nis gaat en daar hurkt en je verbergt en wacht tot de soldaten voorbij komen. , daar ben je veilig.
Ga terug naar de Eindeloze put en plaats de tweede planken naar beneden.

De IJzeren Poortpuzzel
Loop een stukje vooruit en hurk dan gewoon daar tot de bloedige soldaten voorbij komen en ga naar links. Zodra deze voorbij is, ren zo snel als je kunt en sla rechtsaf. Je komt uit op een splitsing, sla linksaf en volg deze tot het einde van de tunnel. Daar zit een knop, druk erop en draai terug zoals je gekomen bent.

Ren zo snel als je kunt en ga rechtdoor en ga de volgende tunnel in en volg deze tot je aan je rechterkant een omgevallen kar ziet, ren erachteraan, hurk neer en verstop je. Breek naar de achterkant van de tunnel en wacht daar gewoon. Als je het goed hebt gedaan, komen de Bloody Soldiers door de tunnel en passeren ze, wacht maar tot hij zich omdraait en teruggaat zoals hij kwam. Ren de rest van de tunnel af en zet de tweede schakelaar aan het doodlopende einde om.

Ren zo snel als je kunt terug naar het begin (als je bij de splitsing komt, ga je deze keer linksaf). Nu je weer in de hoofdtunnel bent, ga je de open IJzeren Poort binnen en pak je het zwarte boek. Draai je om en ren helemaal terug naar het begin van de grot waar de camping was en plaats het boek op het altaar.
Pas op dat je niet sterft aan de Bloedige soldaten, dus wees voorzichtig als je teruggaat. Als ze je pad blokkeren, draai dan gewoon terug en ren naar de schuilplaats bij de Kaarsenpuzzel en lok ze die kant op, wacht dan tot ze je passeren, ren dan langs ze heen en leg het boek op het altaar.
Het boek creëert lichten, volg de lichten terug naar het Alcove Statue en ga rechtdoor en sla dan linksaf bij het volgende kruispunt. Dat pad zal je uiteindelijk naar de uitgang leiden.

Hoofdstuk 4 – Het laatste hoofdstuk

Pak alle briefjes en de sleutel van het bureau voor je en maak de deur links open. Gefeliciteerd, je hebt het spel nu uitgespeeld!

Andere gidsen