Hoe was het artikel?

16658510cookie-checkLife is Strange 2 Aflevering 5 Walkthrough en keuzes
Spellen
2019/12
15 min gelezen

Life is Strange 2 Aflevering 5 Walkthrough en keuzes

Er is nog genoeg te doen en te vinden nu we het laatste hoofdstuk van het verhaal van de Diaz-broer naderen. Het laatste hoofdstuk heet "Wolves", en hier zullen de keuzes die je tijdens het spel hebt gemaakt het einde van je reis bepalen. Tot nu toe gemaakte keuzes hebben al bijgedragen aan hoe de game er voor jou uit zal zien, maar in onze Life Is Strange 2 Episode 5 walkthrough laten we je de uiteindelijke keuzes, consequenties en beschikbare verzamelobjecten zien.

Wees gewaarschuwd, er zullen complete spoilers zijn voor iedereen Life is Strange 2, aflevering 5 keuzes en consequenties. Elke optie, verzamelobject en prestatie wordt getoond tot het einde van de reis. We zullen je ook alle zeven beschikbare eindes van het spel laten zien, maar sommige ervan zijn mogelijk niet beschikbaar op basis van je eerdere beslissingen en Daniel's eigen gevoel voor moraliteit. 

Als je ons hebt gevolgd Het leven is vreemd 2 walkthrough serie aan het einde van deze gids zou u 100% voltooid moeten hebben. Hier zullen we de zes laatste verzamelobjecten vinden, en de negen resterende prestaties, ze zijn:

 • The Magic Place – Verzamelobject #1
 • Het tijdperk van de rede – Collectible #2
 • She Wolf – Verzamelobject #3
 • Berouwvol – Collectible #4
 • Dodemansbotten – Verzamelobject #5
 • Grenzen – Verzamelobjecten #6
 • Specks Of Dust – Vind alle verzamelobjecten van aflevering 5
 • Geen inkt meer - Start elke tekening in aflevering 5
 • Homeward Bound – Voltooi de laatste aflevering

Life is Strange 2 Aflevering 5 Walkthrough:

Hoofdstuk 1 – New Dawn/Sand People

pAHlTDFqG6OuI3 ypr2D78IJpgDUQhnhRmXLZ1J R2RiEXs1xTQZHERzHoVQkpccyP05otvxC4EIGYNge6bHYo3quw1 T7Cj761ZSvhNtAo60fm2kfJL7 F4twDBdwfTweZFDvmv

De aflevering "Wolves" begint met Sean en Daniel op de top van een kloof, terwijl ze praten en hun team huilen. De broers zullen gaan zitten en Daniël zal openhartig zijn over zijn angst voor Lisbeth, zijn onzekerheden en hun plaats in de samenleving. Er is een hecht moment wanneer Sean het laatste deel van het "Wolf Brothers"-verhaal vertelt, hier draagt ​​Daniel bij aan het laatste stuk van het verhaal als je antwoordt "Ja, dat is waar." als hij zegt dat het ook zijn verhaal is. Dialoogkeuzes hier hebben geen directe invloed op de gameplay, ze kunnen de relatie van de broer versterken of versoepelen, maar je kunt verschillende antwoorden krijgen, afhankelijk van Daniels moraliteit.

Voor onze laatste tekenprestatie “Geen inkt meer hebben” zodra je weer de touwtjes in handen hebt, kijk je terug naar de linkerkant van Sean en kies je ervoor om te tekenen, voordat je je schetsboek inpakt. Hier kun je ook peilen of je broederschap sterk is als Daniels zegt:

 • "Dat is zo cool... ik wil niet dat je stopt met tekenen" - Hoge Broederschap
 • "Dat zullen we zien" - Lage Broederschap

Je kunt Daniel's moraliteit ook meten als je ervoor kiest om hem als "Chilled" of "Badass" te tekenen door zijn antwoord:

 • "Oh, man... ik zie er echt uit als een machtige superheld! Dat is zo cool!" & "Jezus! Zie ik er echt zo slecht uit? Hij lijkt meer op een superschurk…” – Hoge moraliteit
 • "O ja! Dat is een stoere superheld waar je niet mee wilt rotzooien!” & "Ja, dat is cool ... maar hij ziet er niet zo slecht uit als ik" - Lage moraliteit

disq5bQ10XJ FUuVk1zotEu2ORW76fWHcVw7M8tM Hulx c kTER8CPtOPRb0zIH24BbnnHQQo9ryeIpY2E4b4sif9aik

Zodra de broers beginnen met inpakken om te vertrekken, komt de eerste zinvolle keuze van Life Is Strange 2 Episode 5 wanneer Daniel begint te knoeien met de schorpioen, er zijn hier drie uitkomsten:

 • Sean berispt Daniel voor het knoeien met de schorpioen & Daniel stopt
 • Sean berispt Daniel voor het knoeien met de schorpioen en Daniel blijft ermee knoeien
 • Sean berispt Daniel niet voor het knoeien met de schorpioen

De eerste twee keuzes zijn een moreel voorbeeld voor Daniël, zelfs als hij het er niet mee eens is, terwijl de laatste een immoreel voorbeeld voor hem zal zijn. Na die dialoog loop je de kloof af en zodra je een kleine richel naar beneden valt, houd je links van je voor "De magische plek” collectible/prestatie. Loop helemaal naar de rand en kijk recht naar het glimmende object voor je, vraag dan Daniel om het te pakken.

1 15
2 15

Vraag echter op je weg naar beneden aan Daniel om met zijn krachten de rotsen van je pad te verwijderen. Er wordt een kort filmpje van de woestijn afgespeeld en je bent terug in een klein stadje. Als je eenmaal de controle hebt, kun je communiceren met de "Gewassen" en de "Watertank" voor je. Kijk vanaf daar achter een van de gewassen met een "sticker" op de paal, bekijk het en pak het dan op voor de "Zij wolf” collectible/prestatie. Ga nu rechtdoor, zoek Arthur & Stanley en geef ze hun telescoop terug.

Zodra je gesprek met hen voorbij is, zal Daniel de radio binnenkomen en naar hen vragen en hoe hij hen heeft zien kussen. Je hebt verschillende opties, afhankelijk van je relatie met Finn eerder in het spel. De dialoog hier heeft echter geen directe invloed op het spel. Blijf rechtdoor gaan vanaf Arthur & Stanely's huis en kijk hoe Daniel het bouwwerk aan het bouwen is.

Als ze Daniel vindt, zal Joan met Sean praten over kunstenaar zijn en een kans wagen. Hier heb je twee keuzes met verschillende uitkomsten, deze keuzes hebben invloed op je relatie met Daniel.

 • Akkoord gegaan om te helpen en Daniel Joan's sculptuur te laten opzetten zoals hij wilde - Versterkt Broederschap
 • Akkoord om te helpen, maar bemoeide zich met Daniel's keuzes - Versterkt Broederschap
 • Kies ervoor om je niet te bemoeien - Verzwakt Broederschap

Je kunt Daniel's voorkeur bekijken door het model links onder je te spiegelen, zodra je op het uitkijkpunt bent. Zodra de broers het standbeeld van Joan af hebben, zal Daniel aan Sean een speurtocht voorstellen. Hier heb je twee opties:

 • "Oké" - Ga akkoord met de schattenjacht
 • "Too Beat" - Weigeren op schattenjacht

Het accepteren en voltooien van Daniel's schattenjacht is belangrijk voor de relatie, maar het zorgt er ook voor dat je "The Age of Reason" prestatie/verzamelobject krijgt. Je kunt weigeren of opgeven tijdens de schattenjacht, maar het zal de relatie tussen broers verzwakken en je moet terugkomen voor het verzamelobject voor 100% voltooiing.

Vanaf waar Daniel staat, kijk naar links in de windmolen, ga daarheen en aan de basis vind je een set rotsen met een verborgen aanwijzing erin. Als je het niet kunt vinden, bekijk dan de onderstaande afbeeldingen, maar het is vrij eenvoudig. Vanaf daar ga je helemaal terug naar de trailer van toen je aankwam, daarachter liggen drie zonnepanelen. U vindt de bijgevoegde aanwijzing aan de achterkant van het paneel uiterst rechts. 

Aanwijzing #1

ZMNYJQR8mvLDXyafVnes7WRRiertQiKlwERXbKl19vBMyjDoor 3Na3G K XsnRuh XG3HVl5gT f94yxWLIm V3lkWY

3 16

Aanwijzing #2

4 12

Ga vanaf de panelen naar rechts de auto's in het autokerkhof in, totdat je de opgestapelde auto's in de onderstaande afbeelding ziet. Ga naar de auto's en kijk eronder om een ​​glanzend gouden object te zien, dat is je schat. Pak het op voor je derde verzamelobject en prestatie. Als je je verloren voelt, ga dan terug en volg de afbeeldingen hierboven en hieronder.

5 5
6 1

Er wordt een filmpje afgespeeld waarin de broers een overwinningsdans doen, en dan stopt Karens auto. Ga naar David en Karen en begin een gesprek, nadat je hen hebt geholpen met het uitladen van de auto zal er een dialoog met Karen zijn die geen grote gevolgen heeft. Sean zal met David praten en op de vraag "Hoeveel kinderen?", zal David het verhaal van Chloe of Joyce uit de eerste game vertellen. (Als je een opslagbestand hebt). Neem de boodschappen mee naar binnen, en hier kun je Brody, Lyla bekijken en een USB vol herinneringen aan vrienden en familie.

Ga naar buiten en praat met Karen over het leven in Arizona, je reis naar de canyon en bereid je voor op het volgende hoofdstuk.

Hoofdstuk 2 – Vuurvliegjes/Weg

Volg Karen de kloof op, en eenmaal daarboven gaan jullie drieën zitten en zal Karen de jongens bedanken dat ze bij haar zijn gebleven. Je hebt de kans om vragen te stellen en van Karen te leren, je kunt haar ook vragen om met je mee naar Mexico te gaan, maar het eindresultaat is hetzelfde. Een ontroerend familiemoment volgt en een nieuwe dag begint.

Komende ochtend zal Karen met de jongens gaan zitten praten over hun volgende stappen en hoe ze de grens kunnen bereiken. Ze zal je vertellen dat ze je een voorsprong zal geven door de politie haar te laten oppakken voor wat er in Nevada is gebeurd. Nadat het gesprek is afgelopen, heb je vrij rondgelopen en kun je afscheid nemen van de mensen om je heen. De volgende interacties zijn beschikbaar:

 • Opmerking voor Karen
  • Schrijf een zorgzaam briefje aan Karen - Draagt ​​enorm bij om dichter bij Karen . te komen
  • Schrijf een verzoenende nota aan Karen – Draagt ​​enigszins bij om dichter bij Karen . te komen
  • Schrijf een lauw niet naar Karen - Draagt ​​lichtjes bij aan het afstand houden van Karen
  • Laat geen bericht achter voor Karen - Draagt ​​enorm bij aan afstand houden
 • Zeg vaarwel tegen Arthur en Stanley
 • Zeg vaarwel tegen Joan - Het einde kan worden beïnvloed door al dan niet te helpen met het beeldhouwwerk.

Ik raad aan om deze acties uit te voeren vaardigheden praten met David als je geïnteresseerd bent in een van hen.

Nu voor je vierde verzamelobject en de "BerouwvolVerzamelobject/prestatie, ga uit Karen's trailer en rond die van David. Het is de zilveren recht voor Karen's. Daarachter, bij de antenne, bevindt zich een stapel rommel waarmee je kunt communiceren, ernaar kunt kijken en vervolgens kunt kiezen om het te pakken.

7

Voordat je David gaat controleren, kun je met Karen praten terwijl ze de truck repareert. Als je klaar bent, klop dan op de deur van David en hij zal je een politiescanner overhandigen. Life Is Strange 2 politiescannerpuzzel is eenvoudig, je moet de frequentie tussen 140 en 160 vinden (154.85 ​​om precies te zijn), als je klaar bent, ga je naar buiten om met David te praten. Hij zal praten over gebeurtenissen uit het verleden uit de eerste game en de mogelijke keuzes die Sean mogelijk moet maken. De keuze zal erop neerkomen dat Sean kiest voor "een nieuw leven willen" of "me aangeven". Hoewel dit een belangrijke beslissing lijkt, dient het als een opmaat voor wat er gaat komen voor spelers.

Terwijl je je laatste afscheid neemt, komt een van de belangrijkste keuzes van Life Is Strange Episode 5 naar voren. Bij het afscheid kun je ervoor kiezen om:

 • Knuffel Karen voor vertrek – Versterkt Broederschap
 • Knuffel Karen niet - Verzwakt Broederschap

Een hartverwarmende uitwisseling of een verre uitwisseling zal plaatsvinden, afhankelijk van je interacties met Karen tot nu toe, en nu hoef je alleen nog maar naar Puerto Lobos te vertrekken. 

Hoofdstuk 3 – Last Miles/The Wall/Cages

FHFrB9QfxtGKoi bkVJl0G715pwPoPW56

Terwijl Sean en Daniel door de woestijn rijden, delen ze hun angsten over de reis die voor hen ligt met elkaar. Kies hier wat je geschikt acht voor je verhaal, want het heeft niet echt invloed op het spel. Er zal een filmpje zijn terwijl je rijdt, en interactie totdat je een enorme muur in de woestijn raakt. Aangekomen bij de muur hoor je het slechte nieuws dat Karen is gearresteerd, maar dat de verblijfplaats van de jongens onbekend blijft.

Nu voor onze vijfde collectible en de “De beenderen van de dode man” prestatie/verzamelobject, wanneer je de controle over Sean terugkrijgt, ga je vooruit en naar rechts naar de eenzame grijze rots. Als de Jerricans eenmaal interactie hebben met de stenen, hebben ze er opnieuw interactie mee en kiezen ze ervoor om het op te rapen. We hebben nu een collectible tekort van 100%.

8

Draai je om en loop naar de grensmuur en je ziet een gloeiend blauw pictogram waarmee Daniel kan proberen de muur te vernietigen. Vraag Daniel om het te proberen, en hij zal eerst falen, maar met wat aanmoediging van Sean zal hij het kunnen. De broers zullen naar de auto rennen zodat ze eindelijk naar Mexico kunnen oversteken, maar Daniel zal worden neergeschoten door Vigilantes, en wat je ook doet, de broers zullen knock-out worden geslagen. Madison en haar vader zullen doen alsof de broers terroristen zijn die proberen mensen de grens over te laten, maar uiteindelijk arriveert de politie en wordt iedereen gearresteerd.

Vanaf hier bevind je je in een gevangeniscel met Diego en Carla, terwijl Madison en haar vader naast je worden opgesloten. Je kunt communiceren met de burgerwachten, evenals het paar om meer te leren als je wilt, maar het interfereert niet echt met het verhaal op een zinvolle manier. Je volgende grote beslissing zal zijn tijdens het argument van Diego en Madison:

 • Kalm Diego - Office Campbell komt binnen en neemt Sean mee voor ondervraging
 • kwam niet tussen - Agent Campbell de-escaleert de situatie door te dreigen gemeen te worden

Het resultaat blijft hetzelfde: Sean wordt naar de verhoorkamer gebracht en nu wordt de reis van Sean en Daniel door het spel beoordeeld. Het is niet nodig om te proberen de handboeien te breken, omdat het niet mogelijk is, maar je kunt proberen om met de omgeving om te gaan als je dat wilt. Wanneer de agent arriveert met de koffie, zal hij enkele belangrijke momenten van het spel bespreken, en de "misdaadgolf" waarbij de broers betrokken waren. Hij zal specifiek uw acties op de volgende momenten beoordelen:

 • Tankstation
  • Gestolen Uitrusting
  • Poging om uitrusting te stelen
  • Rende weg
 • Lisbeths situatie
  • werd gespaard
  • Is vermoord

Het verhoor gaat door, en er zijn geen belangrijke momenten om naar op te kijken, gewoon reageren zoals je wilt. De ondervragingslichten zullen flikkeren en Daniel zal door de deur stormen om je te redden. Hoewel het op zich geen beslissing is, kun je Daniels moraal afmeten aan zijn reactie op de situatie van agent Campbell, als hij zich zorgen maakt dat hij een hoge moraal heeft, zo niet, dan heeft hij een lage moraal.

Vanaf nu stapelt de laatste Life Is Strange 2 – Episode 5 zich razendsnel op. Eenmaal uit de kamer heb je meteen de volgende beslissingen:

Mexicaans echtpaar

 • Bevrijd het paar - Geen effect
 • Bevrijd het paar niet - Geen effect

Bevrijd de burgerwachten

 • Vroeg Daniel om hun cel te openen - Stelt een moreel voorbeeld voor Daniel
 • Vroeg Daniel niet om ze te bevrijden - Geen effect

Wraak nemen op burgerwachten

Daniel's moraliteit zal bepalen of hij uw verzoek hier accepteert of weigert. Wraak nemen gebeurt alleen als Daniel op dit punt in het spel een lage moraal heeft.

 • Wraak genomen - Geef een immoreel voorbeeld
 • Geen wraak genomen - Geen effect

Officier dodelijke slachtoffers

 • Vroeg Daniel om de officieren te executeren voor je ontsnapping - immoreel voorbeeld
 • Je vroeg niet om de officieren te executeren... Geen effect

Nu, afhankelijk van uw keuzes met betrekking tot de dodelijke slachtoffers van agenten, zijn de volgende uitkomsten beschikbaar:

 • Daniel doodt de officieren - Draagt ​​in hoge mate bij aan een lage moraliteit
 • Daniël slaat de officieren knock-out - Daniel reageert anders op basis van zijn moraliteit
 • Daniël sluit de agenten op in de gesloten... Broers ontsnappen zonder iemand kwaad te doen
 • Daniël grijpt in omdat de agenten te dichtbij kwamen - Daniëls moraliteit beïnvloedt zijn reactie, maar dit draagt ​​bij aan zijn immorele houding.

Terwijl je het politiebureau ontvlucht, "Grenzen"Ons laatste verzamelobject / prestatie van het spel moet worden opgehaald. In de kamer waar je met de politie te maken hebt aan je rechterkant is een gesloten deur, vraag Daniel om hem te openen, ga naar binnen en controleer de "Vigilante's Bag" op de onderste plank. Communiceer ermee door ernaar te kijken, pak dan de vlag en vertrek. De prestatie "Speck of Dust" zou ook moeten verschijnen en je zou nu alle prestaties van aflevering 5 moeten hebben.

9
10

Sean en Daniel ontsnappen uit het politiebureau, springen in de vrachtwagen en rijden weer richting de grens. De radio bevestigt het aantal voortvluchtigen, afhankelijk van de mensen die je hebt vrijgelaten tijdens je gevangenisontsnapping. 

Hoofdstuk 4 – Onafhankelijkheidsdag

De broers arriveren bij de grens en ontmoeten een barricade die is opgezet door agent Flores. Hier presenteren zich de uiteindelijke keuzes van het spel, met in totaal zeven mogelijke eindes, afhankelijk van je uiteindelijke keuze en Daniel's moraliteit. Maar voordat dit gebeurt, is er een oprecht moment tussen de broers, en voordat de definitieve beslissing wordt genomen, vraagt ​​Daniel Sean naar het einde van het verhaal van “Wolf Brothers”. Vanaf hier zijn dit de mogelijke eindes en hun variaties.

Einde van hoge moraliteit

Verlossing

Sean vertelt dat het verhaal van Daniel the Wolf Brother hier eindigt, een onwillige Daniel zegt dat hij kan helpen en de dingen daar kan beëindigen. Sean herinnert zijn jongere broer eraan dat ze geen criminelen zijn en toch het juiste kunnen doen. De overgave van de broers en een montage die het leven van Daniel laat zien terwijl Seans in de gevangenis zit. Snel vooruit in de tijd en we zien dat Sean wordt vrijgelaten uit de gevangenis terwijl Daniel en Karen op hem wachten.

Lyla Variatie

Het is hetzelfde einde, maar Lyla is aanwezig bij Sean's vrijlating als je haar hebt bereikt tijdens aflevering 1 van het spel.

Afscheidingsmanieren

Terwijl de onderhandelingen zich ontvouwen, besluit Sean de auto aan te zetten, wat de politie ertoe brengt op hen te schieten. Een onwillige Daniel zal zijn krachten gebruiken om het pad vrij te maken als daarom wordt gevraagd, maar zodra het pad vrij is, springt hij zelf uit de auto. Een nieuwe montage speelt en zes jaar later zien we Daniel een brief openen die Sean hem vanuit Puerto Lobos schreef om zijn vrijheid te demonstreren. We zien ook dat Daniel door de jaren heen contact heeft gehouden met Karen.

Finse variatie

Gezien de juiste keuzes rondom je kapsel, dialoog, als je met Fin in het ziekenhuis hebt gesproken en uiteindelijk de status van je relatie met Finn. Dit is slechts een extra afbeelding tijdens de montage die je acties in het spel weerspiegelt.

Cassidy Variatie

Cassidy zal in de uiteindelijke montage verschijnen als Sean haar hoort zingen, met haar drinkt en haar toestaat zijn haar te knippen of zijn tatoeage te kiezen. De romantische keuze is ook van invloed op dit resultaat, en zij zal degene zijn die in de montage te zien is. Cassidy's boog heeft een grote invloed op je relatie met Daniel, en ze kan uiteindelijk tijdens het spel geblesseerd raken door je keuzes.

Einde van lage moraliteit

Blood Brothers

Terwijl ze op het punt staan ​​de grens over te steken, vertelt Sean aan Daniel dat ze de andere kant van het verhaal hebben bereikt. Daniel begrijpt zijn rij en stapt uit de auto, Sean volgt al snel, en als de politie nadert, ontketent Daniel zijn kracht om een ​​pad vrij te maken en de kogels te stoppen. Daniel schiet iedereen uit de weg, en ze vertrekken in Puerto Lobo. Het spel eindigt met het herstellen van de Diaz Repair Shop. Ze gebruiken Daniels krachten om bendeleden af ​​te weren en zijn broer te verdedigen.

Eenzame wolf

Op het beslissende moment wanneer Sean Daniel vertelt, eindigt het verhaal hier als hij een lage mortaliteit heeft, dit is het einde dat je krijgt. Daniel weigert naar Sean te luisteren, sluit de deuren en gebruikt zijn krachten om de auto over de grens te rijden. Terwijl de broers door de barricade schieten, openen de politie het vuur op hen, Daniel wendt zich tot Sean om te zeggen dat ze eindelijk Mexico hebben bereikt, maar hij realiseert zich al snel dat zijn broer in de nek werd geschoten. Daniel huilt en smeekt Sean om te blijven, maar het is te laat, want zijn grote broer sterft.

Het spel eindigt zes jaar na het ongeluk met Daniel die rouwt om zijn broer wanneer hij last heeft van bendeleden, die hij snel ontdoet van zijn krachten.

Dat is de complete uitleg, we hopen dat deze Life Is Strange 2 Episode 5-gids je heeft geholpen om je spel te voltooien. Als je je dosis Life Is Strange nog niet hebt ingenomen, bekijk dan onze Het leven is vreemd: ware kleuren inhoud, terwijl we wachten op het volgende deel van de serie.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Andere Games