Hoe was het artikel?

1650283cookie-checkTerugkeer: OneAngryGamer Eerlijke recensie (PS5)
Reviews
21 oktober 2021

Terugkeer: OneAngryGamer Eerlijke recensie (PS5)

De talrijke bewegende stukken van Returnal vormen samen een unieke shooter die je grijpt met zijn mechanica en plot en nooit meer loslaat, en je verleidt met zijn moeilijkheden en een onheilspellend gevoel van angst bij elke stap van de weg. Hoewel het woord 'return' in de naam voorkomt, is het niet bedoeld als een subtiele knipoog naar Returnal's op run gebaseerde architectuur.

Hoewel Selene elke run begint vanaf het wrak van de vorige, heeft ze van run tot run een paar verbeteringen en een van de twee in-game valuta's bij zich. Terwijl je bij andere 'bullet hell'-shooters van bovenaf naar beneden kijkt, moet je bij Returnal kogels direct in het gezicht zien, waardoor je snel en elegant moet reageren.

Hier te downloaden

De enige optie om de situatie in Returnal te verlichten, is door je tegenstanders uit te schakelen, dus je bent continu bezig met het strategiseren van je aanval en verdediging, op zoek naar een pad naar veiligheid terwijl je tegelijkertijd de vijand richt en vernietigt. Naarmate je wapenniveau stijgt, worden de statistieken en voordelen van de gevonden wapens verbeterd.

Retourneren

Je hebt ook een zwaard, waarmee je de schilden van je tegenstanders kunt breken en snel kunt afrekenen met vijanden in de buurt. Hoe meer je weet over je gereedschappen, hoe gemakkelijker het is om een ​​ritme te vinden om elk gevechtsscenario aan te pakken dat uniek is voor de bouw van je personage.

Als gevolg hiervan zal het oppakken of openen van veel van de objecten en kisten die je ontdekt op korte termijn een negatieve invloed hebben op je voortgang totdat je het doel hebt bereikt. Bovendien zul je parasieten tegenkomen, die je karakter kunnen verbeteren en je tegelijkertijd kunnen debuffen als je geen specifiek item of gadget op de hele planeet hebt ontdekt. Daarom moet je bij het nastreven van een robuuste build vaak compromissen sluiten en af ​​en toe een kans nemen om je statistieken te verbeteren.

Jezelf kunnen uitrusten met zoveel verschillende soorten apparatuur is zowel een geschenk als een vloek: je zult echter nooit meer dezelfde aanpak hoeven te gebruiken vanwege randomisatie. Met veel platformacties, moet je je vaardigheden om de straal te ontwijken op de proef stellen.

Unsighted: OneAngryGamer eerlijke recensie

Je hebt de tools die je nodig hebt om Returnal te doorkruisen, zelfs als de tijd erg krap is, als je de nauwkeurigheid en reflexen kunt beheersen die nodig zijn om de besturing van het spel onder de knie te krijgen. In het spel ben je constant op zoek naar methoden om je gezondheid of je uitrusting te verbeteren, en zelfs als je de lay-out van elke prefab-kamer leert kennen, is er altijd de zorg dat je niet weet wat je te wachten staat.

Retourneren

Het resultaat is een micro-run die constant in beweging is en verandert: om de plot vooruit te helpen, moet je de volgende 2-4 uur aan gameplay overleven zonder dood te gaan, hoewel je het niet perfect hoeft te doen. Hiermee krijg je een mooie mix tussen de op uithoudingsvermogen gebaseerde moeilijkheidsgraad van de klassieke roguelike, waar je moet slagen. Toch moet je ook goed genoeg presteren om door te gaan en de zware uitdaging die wordt gevormd door schietgalerijen in de stijl van een bullet-hel.

Als gevolg hiervan kun je de vele brute eindbaasgevechten van Returnal aangaan, waarbij je het moet opnemen tegen enorme, intimiderende vijanden die het scherm praktisch kunnen vullen met golven van verwoestende slagen. De weg die voor je ligt is altijd duidelijk, maar de details over hoe je er komt, variëren met de tijd. Je weet nooit helemaal zeker waar je heen gaat vanwege de constant veranderende kaarten en doelen. Uw gebrek aan bewustzijn draagt ​​echter bij aan een algeheel gevoel van onzekerheid, wat uw ongemak tijdens het verkennen van Atropos vergroot.

rennen na rennen; je zult nieuwe audiologs, toespraken en tussenfilmpjes ontdekken door de kamers te verkennen die verschijnen naarmate je dichter bij je doel komt. Nieuwe aantekeningen komen naar voren als je nieuwe mysteries in de omgeving ontdekt, dus het grondig verkennen van elke locatie is van cruciaal belang om het hele verhaal te begrijpen.

WarioWare: doe het samen | OneAngryGamer Eerlijke recensie (Switch)

Het resultaat is dat Returnal agressief gebruik maakt van uw gebrek aan kennis, u vaak afbeeldingen laat zien en verwijzingen maakt naar gebeurtenissen waarvoor u geen context heeft, allemaal om een ​​vaag begrip van Selene, een angstaanjagende indruk van Atropos en een luchtje te creëren. van mysterie rond de ware aard van je missie.

Zelfs wanneer een sterk gevoel van onheilspellende angst de kop opsteekt, verlaat het verlangen om te weten wat er gebeurt nooit je geest. Er zijn een paar speelbare verhaalmomenten waarop de 'horror' van Returnal naar voren komt, maar het grootste deel van de 'horror' van de game is beperkt tot het verhaal. Wanneer het perfecte moment aanbreekt, word je in de geschiedenis en een stemmingsgestuurde first-person-scène geduwd wanneer ze het huis binnenkomt.

Retourneren

Returnal gebruikt de hardware van de PS5 om je een overvloed aan zintuiglijke input te bieden die je verbonden houdt met de buitenwereld terwijl je gevoelens van angst en verbijstering worden versterkt. Surround sound kan je helpen je tegenstanders en hun aanvallen te horen als je in het heetst van de strijd bent. Hierdoor ontstaat er een meer fysieke verbinding tussen de speler en het spel. (Hoewel het onhandig is om te ontdekken dat je de trekker twee keer zo hard moet indrukken om je pistool te ontladen).

Andere beoordelingen