Hoe was het artikel?

1696423cookie-checkHet Calisto-protocol - Het meesterwerk van de voormalige maker van Dead Space
Spellen
3 mei 2022

Het Calisto-protocol - Het meesterwerk van de voormalige maker van Dead Space

Terwijl het nieuws over Dead Space Remake al naar de oppervlakte is gekomen met de officiële gameplay-release, neemt het feit niet weg dat we de volgende Dead Space 4 niet zouden krijgen... Tenminste nog niet. En toen EA aankondigde dat Visceral Games zal worden stopgezet, begon ik er zeker van te zijn dat ik de volgende Dead Space-game niet zou krijgen. 

Een paar jaar later werd de game genaamd Calisto Protocol aangekondigd met zijn gameteaser. Het ziet er absoluut veelbelovend uit met een beetje een Dead Space-sfeer erin ... toen ik wist dat degene die deze game heeft gemaakt was Glen Schofield, dan weet ik zeker dat het de opvolger van Dead Space zou zijn. Voor degenen die het nog niet weten, Glen Schofield is een van de makers van Dead Space. Ja, dat klopt. 

Voor meer informatie, hier is de korte trailer van Callisto Protocol:

Het Callisto-protocol – van de recensie van de trailer van Dead Space-creator

Bij het afbreken van de trailer kunnen we concluderen dat deze game zich afspeelt in een gevangenis. De filmische trailer toont een man met een oranje pak dat eruitziet als iets voor gevangenen om te gebruiken. Hij wordt wakker met een hologram dat niet goed lijkt te werken. Hij klopt op het bed van zijn vriend en vraagt ​​hem op te staan, maar ziet dan een defecte robot buiten zijn cel. 

Hij realiseerde zich dat het niet echt goed ging en begon een grommend geluid van achteren te horen, terwijl hij langzaam zijn hoofd 180 graden bewoog om zijn vriend te zien muteren en hem uiteindelijk aan te vallen. Terwijl hij doodsbang was voor het gemuteerde monster, zoomde de camera uit naar een plek die eruitziet als een controlekamer. 

De man met een donkerblauw uniform staat dan op en loopt naar het raam, kijkend naar het gevangenisgebouw met Planeet Jupiter erachter. In die scène wisten we dat het spel zich zou afspelen in de ruimte, op een van Jupiters satellieten genaamd Callisto, vandaar de naam van het spel. 

Het is dan bekend dat de kolonie waarin het spel zich afspeelt inderdaad in een van de satellieten van Jupiter ligt en de plaatsnaam is de Black Iron Prison.

Het dode ruimte-element binnenin

Gemaakt door Glen Schofield, we zullen enkele elementen verwachten die we in de Dead Space-game hebben gezien. Een daarvan is de gezondheidsbalk die laat zien hoe gezond je bent. In het spel Dead Space bevindt de gezondheidsbalk zich op de ruggengraat van de speler van onder de nek tot boven de taille. Op het Callisto-protocol bevindt de gezondheidsbalk zich in de nek en horizontaal. 

Wat ook opvalt, is het concept van het muteren van mensen in monsters. In het Dead Space Game muteerden mensen door de elektromagnetische resonantie van de Markers en veranderden ze in iets dat Necromorph wordt genoemd. De trailer van het Callisto Protocol is vaag genoeg en kan niet echt alles bevestigen voordat de officiële aankondiging wordt gehouden, maar ik weet zeker dat hetzelfde-maar-ander concept zal worden gebruikt met een beter verhaal en graphics. 

Een aantal nieuwe kunstwerken in uitvoering

Door slechts een klein beetje van een trailer te krijgen, kunnen we niet anders dan elke keer nieuwsgierig blijven. Maar dan Het Callisto-protocol Officiële Twitter heeft enkele kunstwerken van de game geretweet, wat een geweldig stuk van de game laat zien. 

De kunstwerken: 

Het is het deel van PUBG Universe

Hoewel het een sci-fi overleving horror game, Schofield zei dat de Callisto Protocol is eigenlijk een onderdeel van het PUBG-universum. Desondanks zei hij dat de game geen Battle Royale zal zijn, maar in plaats daarvan zijn kenmerkende survivalgame voor derden zal behouden. 

Het wordt zelfs ondersteund door het feit dat de naam van The Callisto Protocol te zien is op pubgunierse.com. Je zult zien dat het spel nog steeds vergrendeld is omdat het nog niet eens af is. 

The Final Verdict

Aangezien de trailer van de game in 2020 werd uitgebracht, staat de release van de game dit jaar op de E3 2020 gepland. Hoewel er geen definitieve informatie is over de datum, hoop ik dat de ontwikkelaars de tijd zullen nemen om een ​​goede game te maken. 

Hoewel ik het feit al accepteer dat Dead Space 4 niet wordt uitgebracht, ben ik nog steeds blij dat de maker van Dead Space de kans heeft gekregen om nog een Sci-fi 3rd Person Horror Survival-game te maken. Uit de trailer kan ik zien dat het er veelbelovend uitziet en het wachten waard zal zijn.

Andere Games